Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

VYMÍTAČ BOLŠEVIKŮ

22. 3. 2008 16:52
neda se pausalizovat

nektere zeny jsou horsi, nez chlapi. Kdysi jsem chodil s jednou hysterkou,ktera byla sice dobra v posteli,ale kvuli par kapkam vody na zemi v koupelne se na me jednou v afektu vrhla a asi by mi vyskrabala oci.Nejsem zadne orezavatko,ubranil jsem se,aniz bych ji uhodil.Jsem zasadne proti domacimu nasili.Ciste teoreticky si vsak myslim,ze v tom jejim zachvatu by nejlepsi reseni bylo vlepit ji facku,aby se vzpamatovala.Neni to vsak muj styl.

0 0
možnosti
NJ

Nedobík Josef

23. 3. 2008 11:27
Re: neda se pausalizovat

Když to není tvůj styl, jak chceš vymýtit bolševiky, když po dobrém to nejde?

0 0
možnosti
V

Vikina

20. 3. 2008 21:51
Tyrani jsou jen muži?

Tímto se nechci zastávat skutečných dacanů, kteří tyranizují své ženy. Nicméně se musím ohradit proti běžné praxi označovat za veškeré zlo jen muže. Ženy samozřejmě nemohou své muže mlátit, to by se se zlou potázaly, ale dokážou své partnery efektivně ničit jinak. A jestliže si mnoho žen "nestěžuje", pak z mužů to nedělá nikdo. Nebo snad Bílý kruh a jiné organizace eviduje také týrané muže? Ti, když už jim povolí nervy, nanejvýš doma zařvou, někteří i praští (což je vždy dobrý argument pro partnerku, byť ji praštil poprvé po 20 letech). Nebylo by možná na škodu, kdyby média šla v případě zabití manželky více do hloubky, pak by se mnoho lidí možná podivilo, že nebyla zabita mnohem dřív (tím to samozřejmě neschvaluji). Chci tak upozornit, že  v manželství jsou na všechno dva.

Žádosti o rozvod podávají ve většině ženy. Myslíte si, že kvůli týrání? To jste vedle, je to obvykle kvůli jejich druhé míze. Podle našich ženských bojovnic se však druhá míza týká jen nás mužů.

 

0 0
možnosti
AA

ADukla

22. 3. 2008 1:04
Re: Tyrani jsou jen muži?

no pani

R^

0 0
možnosti
PT

Howard

20. 3. 2008 15:15
Mluvit o necem, co neznam...

Mila pani, odkud vite, ze vetsina lidi, co ve vzteku zavrazdi sveho druha/druzku, se po cinu psychicky zhrouti a jde se udat na policii? Vy jste snad policejni psycholozka s mnohaletou praxi s podobnymi pripady?

Myslim, ze nejste a ze zde jen fabulujete a mlatite prazdnou slamu bez potrebnych znalosti a zkusenosti. Je to skoda, protoze nadpis byl zajimavy a alespon mne sliboval vasi vlastni zivotni zkusenost...

0 0
možnosti
I

ignorantka

19. 3. 2008 18:25
TO, ZE BY VAM TO DCERA NEREKLA, JE VASE CHYBA

na tema domaci nasili je potreba psat zodpovedne po nastudovani faktu. pokud je problem pro vas stale jeste tabu, obratte se pro inspiraci a na zkusenosti jinych vyspelych zapadnich zemi. vas odstavec od drzeni zbrani je uplne zcestny. legalni drzeni zbrani nezapricinuje domaci nasili. vrah Ireny Neffove ukoncil jeji zivot snurou od videa, nikoli zbrani. je docela pravdepodobne, ze kbyby byla Irena cvicena v sebeobrane a ve zbrani, byla by dnes nazivu. -TO, ZE BY VAM TO DCERA NEREKLA, JE VASE CHYBA a mela byste to napravit. do pana Neffa se nenavazejte, radeji mu vyjadrete soustrast a zeptejte se ho, jak byste mu mohla pomoci.

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 3. 2008 22:11
neni zcela urcite VASE CHYBA

je to chyba spolecnosti, ktera stale rika, ze zena ma poslouchat, muz je hlava rodiny a nebo heslicka: "Kazdy sveho stesti strujcem"

"Co si kdo navari, to si taky sni".

Legalni  drzeni zbrani zapricinuje vazne domaci nasili.

0 0
možnosti
X

Xman1

19. 3. 2008 1:36
Nekdy nejde

zustat v klidu. Jsou okamziky, kdy jste unaveny, vytoceny, nevrazivy, je to naprosto lidske. Z clanku mam pocit jako by si autorka myslela, ze jakekoliv nastvani se je spatne, mozna dokonce chorobne. Jenze tak to neni. Je to prirozeny ventil nahromadeneho stresu, zalezi jen na tom, kdy tento ventil povoli a jak se to projevi.

Asi ve dvaceti jsem se tak nastval, ze jsem vztekem prastil pesti do zdi a zlomil jsem si malicek. Ta bolest me nejspis poucila, tak od te doby vztek resim odchodem. Jednou jsem tak odesel z prace, jednou ze vztahu. Moje manzelka to ze srandy popisuje tak, ze zrudnu a na hodinu odejdu. Pak se vratim a jsem v klidu. :-)

0 0
možnosti
K

Kachnicka21

19. 3. 2008 14:02
Re: Nekdy nejde

Tady nejde o zachování klidu v každém okamžiku, ale o to, že Vy jste třeba bouchnul do stolu a někdo jiný zase "bouchl" do manželky.

0 0
možnosti
K

Kachnicka21

17. 3. 2008 15:48
prevence

Jediné, co pomůže, je prevence. Při prvním agresivním výpadu zpozornět a při dalším se okamžitě rozejít. Totiž ty nejhorší zločiny jsou jen důsledkem neustále se zvyšujícího tlaku na oběť. Nejdřív se omlouvá agrese slovní, potom facka, pak pár kopanců ("ale on za to Pepík nemůže, on je takovej pruďas...") a nakonec to skončí tak, jak víme... Jinak mě naprosto vyděsilo, kdyz mi moje sestra, t.c. brigadnicici v supermarketu, rekla, ze vsechny jeji kolegyne - prodavacky jsou doma mlacene a povazuji to za normalni!!!

0 0
možnosti
TS

boudicca

17. 3. 2008 19:08
Re: prevence

Tak vidíte :-( A s manžely / partnery se ty ženy nerozejdou. To není kvůli tomu, že josu přesvědčené o tom, že bití je normální, ale v mnohá případech (Většině) proto, že si skutečně myslí, že je to v pořádku. Fyzickému násilí předchází psychický teror, který oběť zlomí, přesvědčí jí, že si "trest" zaslouží. Právě to je na tom smutné. A právě proto se to nedá včas podchytit tak, jak říkáte - když padne první facka, už je pozdě. Ono se to hezky říká, dokud to člvoěk nezažil na vlatsní kůži :-(

0 0
možnosti
I

ia65

17. 3. 2008 11:56
přečtěte si...

Nedávno vyšla kniha  - http://knihy.cpress.cz/knihy/zdravi/zdravi-zivotni-styl/zena-a-domaci-nasili-z-pekla-ven/ -  rady psychologa ženám, které si se svou situací nedokážou poradit. Při některých pasážích člověku naskakuje husí kůže (např. rady, jak nocí utíkat s dětmi a nezbytnými osobními věcmi před násilníkem). Kdo pochybuje o zdravém rozumu žen, které v takovém vztahu ještě setrvávají (nepřiznají si, že už se jedná o domácí násilí, chtějí zachovat vztah, nemají zdroj obživy, bojí se o sebe  a děti), nechť si přečte tuto knihu. Je to praktický rádce pro takové ženy, ale je zajímavá na přečtení i pro ostatní, kteří se mohou s domácím násilím pouze setkat jako "nezávislí pozorovatelé". Dá se potom mnohé lépe pochopit...

0 0
možnosti
T

tommy_lee

17. 3. 2008 11:55
Nic ve zlém 3

Vím, že jen prezentujete vlastní názor, ale já osobně bych ani na

blog nepsal nic o problému, o kterém jsem si předem nezjistil alespoň

elementární fakta. Děkuji.

0 0
možnosti
T

tommy_lee

17. 3. 2008 11:55
Nic ve zlém 2

Toto je jen jeden příklad za všechny. Nejsem ani v nejmenším

odborníkem v psychologii (jen si o ní rád čtu), ale jedno vím jistě:

Konkrétně tato věta je lživá a jasně dokládá, jaký (nemohu to označit

jinak) diletantský názor na tuto problematiku je u nás masově rozšířen

a propagován.

0 0
možnosti
T

tommy_lee

17. 3. 2008 11:54
Nic ve zlém

Musím říci, že mě Váš článek nenechal v klidu. Ze zásady do internetových diskuzí jakéhokoli typu nepřispívám, ale dnes jste mě donutila tuto svou zásadu porušit. Článek se snaží působit dojmem, že jeho pisatel je člověk sečtělý a o problému dosti informovaný, nicméně na mě působí tak, že opak je pravdou. Pro lepší orientaci, o čem mluvím, si Vás dovolím citovat: "Ale takový člověk - mohu-li ještě mluvit o člověku, když si uvědomí, co

provedl, se většinou okamžitě psychicky ze svého činu zhroutí a jde se

udat na polici. Vrah, který o celé věci dokáže několik týdnů lhát,

předstírat smutek a neštěstí, nechá se ještě litovat a nehne při tom

brvou, je zločinec nejtěžšího kalibru a podle toho by měl být potrestán."

0 0
možnosti