Mám ráda knedlo, zelo, vepřo. Mám se za to stydět?

Vždyť je to naše národní jídlo! Nejlepší je vepřová pečeně nebo libová krkovička, trochu cibulky, knedlíčky nejraději bramborové, zelí spíše sladkokyselé, k tomu samozřejmě pivko, nejlépe Plzeňské...

Ahoj, Mirku.

Docela by mne zajímalo, co jste doma jedli, když jsi byl malej kluk. My jsme doma jedli dost často knedlo, zelo, vepřo. Je to česká specialita, která se dá při troše snahy uvařit i docela zdravě. Knedlo, zelo, vepřo vaříme doma vždy, když chceme někoho uctít. Naše zahraniční návštěvy od nás očekávají knedlo, zelo, vepřo, a když jim ho neuvařím, určitě si ho dají v první restauraci, kterou navštíví.

Vy možná doma jíte krevety a lososa, ale pro národ, kterému bys rád vládl, jsou typická jiná jídla, pokud sis nevšiml. A určitě to neznamená nižší inteligenci. Může se Ti to nelíbit, ale neměl bys to raději říkat nahlas, když chceš být premiérem v naší zemi. Král Karel IV, když s Buškem z Velhartic zasedli k dubovému stolu a ochutnávali česká vína, se také zprv trošku šklíbil, ale pak českému vínu přišel na chuť a zanechal pak po sobě v Čechách slušný pomník.

Tys žádný pomník nepostavil, spíše jsi tady šlapal jako slon v českém porcelánu. Možná proto, že Tys tomu českému lidu na rozdíl od krále Karla na chuť nepřišel.

Ale Tvé chování také není chováním šlechtice. Slušné vychování Ti chybí, jakkoli si myslíš, že svým buranstvím lidem imponuješ.

Milý Mirku, mám ráda knedlo, zelo, vepřo a volila jsem Tě. Už nebudu, protože Ty už doufám kandidovat nebudeš. Své sliby, které jsi nám dal, o tom, že budeš více kontrolovat své chování, jsi nesplnil. Proč bychom Ti tedy měli dál věřit?

Milý Mirku, doufám, že po té, co odejdeš z politiky, už budeš mít dost času zajít někdy k nám na oběd. Uvařím Ti knedlo, zelo, vepřo, dáme pivko, slivovičku, u nás doma se můžeš rozpovídat - neboj, určitě to nepráskneme do médií. A ani článek do blogu o tom nenapíšu... Jen Tě tak trošku možná nakopnu...

 

 

Autor: Eva Klokočníková | pondělí 22.3.2010 20:42 | karma článku: 29,50 | přečteno: 3451x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42