Když muž se ženou snídá

Básníka při snídani se ženou napadne nádherný text k romantické písničce, která vybízí ke snění. Zřejmě se v té písničce ale zpívá o snídani s "cizí ženou v cizím pokoji", protože jinak je každodenní realita spíše drsná.

" Už zvonil budík?"  "Jo..."

"Je čtvrt nebo už půl?" "Nevim..."

"Půjdeš do koupelny první ty nebo mám jít já?" "Jo..."

"Co jo?" "Jo, jdi ty, postav rovnou vodu na čaj..."

"Už zas protéká záchod." "Tak ho sprav..." "Proč já, to je typicky mužská práce..." "Říkala jsi, že máme emancipaci..." "Vlez mi na záda hned po ránu..."

"Kde mám slipy?" "Dala jsem je vyprat". "Byly ještě čistý..."

"Nechceš už vypadnout z tý koupelny? Přijdu pozdě. Smrdíš tady s těma svejma sračkama, kdo to má čuchat..."  "Ty nesmrdíš, viď?"

"Co budeš snídat? Chleba nebo toust?" "Toust. Chleba byl plesnivej už včera. Měla bys ho odvézt ségře pro slepice..." "Slepice plesnivej chleba nesmějí..." " Aha, a já to žrát můžu, jo?" "Ale však Tě nikdo nenutí. Tousťáku je plnej mrazák..."

"Udělej  mi vajíčko na měkko. Ale na měkko, prosím Tě, posledně bylo zas na tvrdo. Víš, že to nesnáším.  Já nevím, na co při tom vaření myslíš..." "Tak si ho uvař sám, když myslíš, že je to tak snadný. Každý vejce je jinak velký a jak odhadneš, kdy je ještě na měkko a kdy už na tvrdo?" " No s tím bys Ty měla mít dobrý zkušenosti ne? He he he..." "Ta jsi zas po ránu vtipnej..."

"Ten čaj je horkej, můžeš mi ho vychladit? Spěchám... " "Kdy večer přijdeš?" "Nevím,  brzy, když bude něco dobrýho k večeři a mamina v postýlce..." "Honzík má dnes rodičák..."  "Jo, sorry, šéf nás pozval na bowling, tam musím jít, budou brzy prémie, dorazím později..." "Měl by ses ve škole taky ukázat. ještě jsi tam nebyl" "Do jaký vlastně chodí Honzík třídy?" "Do třetí, cožpak ani to nevíš?" "To víš že vím, nedělej ze mne blbce, jsem matematik, pamatuju si jen čísla, písmena zapomínám, nevím, jestli je A,B,C nebo kolik tam mají těch nablblejch tříd."

"Přivez večer konečně to prádlo z mandlu." "Jak bych mohl? Musím nechat auto v práci, šéf nemá rád, když s ním někdo na bowlingu nechlastá." "Tak mi ho s Honzíkem přivezem na kočárku, mají od zítra dovolenou..."

"Ta fialová barva Ti nesluší, vypadáš v ní mnohem starší. Příště, až si budeš chtít něco koupit, tak se mne prosím tě radši zeptej. Tak čau, pozdravuj Honzíka, až se probudí, a všechny úžasně chytrý kamarádky a zase zítra ráno u snídaně..."

 "Ahoj,... Nevěděla jsem, že manželství je vlastně takové celoživotní "Bed and Breakfast... "

"Už svítá a je kvap
Něha v čase minulém
Den na plyn prudce šláp
Sním v údolí tvém
Snad zdáš se mi zdáš
Nepospíchej
Zastavím ten čas..."

Autor: Eva Klokočníková | středa 22.7.2009 8:16 | karma článku: 21,96 | přečteno: 1799x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42