"Jsem pylový alergik, nechci do karantény!",

křičela a bránila se hysterickému davu lidí a policii, kterou kdosi z přítomných přivolal. Snažila se otevřít kabelku, v které měla antialergické léky a pohotovostní balíček pro případ dušení, kabelka však zmizela v šílícím davu.

"Proč nezůstanete doma! Nechoďte mezi lidi! Zavolejte svému lékaři, ať vám nechá udělat testy! Roznášíte smrt!", volá rozlícený dav.

"Ne, opravdu nemám teplotu, opravdu jsem nebyla v Itálii, opravdu nejsem nemocná a nemohu nikoho nakazit, to je jen alergie na pyl", volala.

Již je slyšet houkání  blížící se sanitky, její posádka v ochranných oblecích se připravuje na odchyt dalšího nakaženého koronavirem a jeho odvoz do připravené rezervace. Kdosi ji zkroutil ruku za záda a bolest ji konečně probudila. Ufff, to byl ale hrozný sen!

Pylové alergické záchvaty se objevují každým rokem s prvními jehnědami a kočičkami na olších a vrbách a s jejich poletujícími pyly a chmýřím. Vrby a olše však rozkvétají v posledních letech dříve, než bývalo zvykem, ještě v době, kdy lidé trpí zimními chřipkami a virózami, které však mají velmi podobné příznaky. Kašel, rýma, záněty očních spojivek, chrapot a nepříjemné huhňání.

Však alergici vědí! Polykání léků, které většinou působí zvýšenou únavu, kýchaní, pokašlávání, krabice kapesníků... A samozřejmě omezení vycházek do kvetoucí přírody. Co si jiní tak užívají, tomu se alergici musí vyhýbat.

Je někdy těžké vysvětlit okolí, že alergie není infekční. Vždyť projevy jsou stejné, jako projevy infekčních viróz, snad jenom horečka chybí, ale ta se dá přece snadno srazit léky! A v dnešní době hrůzy a strachu, kterou vyvolávají některá média, to bude ještě těžší. A co teprve, až se u nás pravdu koronavirus opravdu objeví!

Jednotlivec snad pochopí, hysterický dav příliš chápavý není.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Klokočníková | neděle 1.3.2020 8:47 | karma článku: 16,92 | přečteno: 624x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42