Dejvické bacily

Milé děti, hlavně si myjte pořádně ruce v čisté vodě, žloutence se přeci říká nemoc špinavých rukou! Tak buďte opatrní, ať ji náhodou nedostanete! Je to ošklivá nemoc!

Odjížděla jsem v pondělí minulý týden na služební cestu do zahraničí a s sebou jsem si vezla Dejvické bacily a ruličku toaletního papíru. Naštěstí jsem nezvracela, ani neměla horečku, prostě takový letní průjem...

Když mě pak ve čtvrtek v noci veze taxikář z ruzyňského letiště zpět domů do Dejvic,  poprvé se od něj dozvídám, co mé problémy způsobilo. Brrr, pili jsme pár dní splašky!! Fuuuuj! Okamžitě mě napadne,  že v takové situaci hrozí i další infekce, jako například žloutenka. Však nás to učili ve škole, že splaškové odpadní vody jsou velmi infekční, a když byly v Dejvicích - Podbabě v roce 2002 povodně, všichni jsme dostali injekci gamaglobulinu. Říkali, že na očkování proti žloutence je už pozdě, a  v případě, že máme virus již v sobě, mohl by být průběh onemocnění složitější.

Měla jsem před týdnem silné pokušení napsat článek na svůj blog a na toto nebezpečí upozornit. Jen strach z toho, že budu zbytečně šířit paniku mi v tom zabránil. Prostě jsem laik a odborníci jistě vědí co dělají. Věřila jsem jim.

Deset kubíků splašků do vodovodu je hodně, i když byly značně naředěné pitnou vodou. Své obavy o nákaze žloutenkou jsem sdělila jen omezenému počtu lidí a radila jsem jim v této fázi hlavně posilovat imunitu. Snad to dopadne dobře.

Dnes ráno jsem z rádia s úžasem vyslechla zprávu o plošném očkování dětí z Dejvic od 1 - 15 let proti žloutence typu A. Jsem laik a přesto si myslím, že to není úplně správné rozhodnutí. Vždyť to je podobné jako s chřipkou - také se nedoporučuje očkovat, když už hrozí nákaza. Kam se obrátit o radu?

Nevím, bojím se však, že se tady hraje také politická hra o vytvoření představy co největší katastrofy, která v Dejvicích byla, aby si magistrát připravil lepší politické podmínky pro jednání s PVK. Pokud by šlo o zdraví dětí, mělo se reagovat již dávno.

Já fakt nevím: neporadíte mi někdo?

Mimochodem: proti žloutenkám očkovaná jsem, ale mám v této oblasti hodně známých, kteří budou muset za své děti zodpovědně rozhodnout.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Klokočníková | pátek 5.6.2015 8:02 | karma článku: 11,93 | přečteno: 471x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42