Co blbneš, dědečku (babičko)

Jo,jo, kde jsou ty časy, kdy padesátníci neměli žádné žuby, pomalu plánovali odchod do důchodu a odchod do ústraní čekárny na krematorium (případně na jiný způsob likvidace jejich tělesné schránky, která z pohledu ekologa je hlavně nebezpečným biologickým odpadem).   Dnes se pro padesátníky otevírají nové možnosti. V době, kdy potomstvo, ať již rádo nebo nerado, opouští rodné hnízdo, řeší padesátníci nové problémy: co s časem, který nám (snad) bude ještě dán k životu díky prodloužení průměrného lidského věku.

A tak, zatímco ženy se zbavují svých protějšků, aby si konečně začaly žít svůj život a splňovaly si své vlastní sny,  a zůstávají nejraději samy obklopeny přáteli, pánové si pořizují mladé partnerky, které jsou ještě biologicky schopné potvrdit, že jejich miláček je stále schopen dodat biologický materiál k rozmnožování.

 

Ženy docházejí s přítelkyněmi do fitnessů, učí se jazyky, cestují za sluncem a mořem a libují si, jaké je v noci ticho, když vedle nich na posteli nikdo nechrápe.

 

Pánové se chlubí mladými nejlépe blonďatými partnerkami, kočárky případně dětskými sedačkami do auta a potomky další generace. Nezřídka se jejich vlastní vnuci a vnučky diví, proč ten jejich strejda (případně teta) neustále řve a dožaduje se čistých plenek.

 

Nový trend ve společnosti – jistě. Stará manželství se přežila, nikam se nevyvíjejí a budou asi odsouzena k zániku.

 

Přijde ale doba, kdy dnešní potřeba míst v domovech důchodců se zmnohonásobí. Bude tam potřeba umístit velké množství žen, které po rozchodu s manželem již další vztah nenavázaly a ve staří tudíž zůstaly bez pomoci partnera, bude tam potřeba umístit velké množství mužů, které jejich o mnoho let mladší partnerka opustila, protože už měla jejich stařeckých nešvarů plné zuby. A tak se třeba zas sejdou po mnoha letech bývalí manželé, aby si spolu zavzpomínali, jak spolu vychovávali děti první generace, jak spolu prožívali radostná i neradostná období, třeba dojde i na zažloutlé černobílé fotografie ze společných dovolených.  A budou třeba přemýšlet o tom, jestli přece jen v určitém věku, který je nazýván kritickým ( a možná je obtížnější než puberta),  neměli více používat mozek (ať už ten sexy nebo obyčejný, selský)…

Autor: Eva Klokočníková | úterý 31.7.2007 18:24 | karma článku: 9,83 | přečteno: 617x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42