Až se Tobě bude třásti ruka, koryto Ti synek udělá...

Otevřený dopis slečně Lucii Talmanové

Dobrý večer, slečno Lucie. Nebudu Vás dlouho zdržovat od péče o Vašeho malého synka. Chtěla jsem Vám jen napsat, že nemohu souhlasit s tím, abyste zůstávala nadále ve své funkci. Nevěřím, že místopředsedkyně sněmovny má ve své náplni jen občas řídit jednání sněmovny. Tak, jak to líčíte v rozhovorech, si činnost místopředsedy poslanecké sněmovny představuji tak, že dvě hodiny řídí jednání sněmovny, pak má volno, leží další dvě hodiny na kanapi a může se v klidu v kanceláři věnovat například svým mateřským povinnostem. Nevím, jakou máte pracovní náplň, ale nevěřím Vám, že ji zcela zvládnete i s malým dítětem v kanceláři. Neargumentujte tím, že už dvě jiné poslankyně před Vámi situaci zvládly podobně. Nezvládly. Obě již nejsou v politice, jaké jsou matky neumím posoudit.

Ptala jsem se svého zaměstnavatele, jestli bych v případě mateřství mohla nastěhovat do své teplé (v létě klimatizované) kanceláře miminko, později ohrádku, chodítko, houpačku, tříkolku, atd. Samozřejmě by mi chodily pomáhat babičky, občas by zašel manžel a v případě potřeby mám na Chodsku další příbuzenstvo (Hujerovi). Můj zaměstnavatel by mi to nepovolil, slečno Lucie, protože bych tím porušovala celou řadu předpisů a v případě dalších mateřství ve firmě, bychom mohli rovnou z několika kanceláří udělat jesle.

Slečno Lucie, buďte ráda, že jste zdravá, že máte konečně vlastní zdravé dítě a važte si toho. Palte každé ráno svíčku jako dík za to, že Vás to štěstí potkalo a odejděte ze sněmovny včas. Ohrožujete zdraví svého dítěte, své zdraví a nedáváte moc dobrý příklad, jak pečovat o novorozence. 

Nezapomeňte, že jako představitelka státu jste vzorem pro ostatní. Opravdu si myslíte, že jste pro poslaneckou sněmovnu nepostradatelná? Opravdu si myslíte, že Vás Vaše dítě nepotřebuje? Opravdu si myslíte, že je všechno v nejlepším pořádku?

Jako Vaše dítě, bych volala, mámo, neodcházej ode mne, jako otec Vašeho dítěte bych Vás do práce nepustila, jako lékař Vašeho dítěte  a jako Váš gynekolog bych Vám to zakázala.

Jako jeden z Vašich voličů  říkám zásadní nee!!

 

Autor: Eva Klokočníková | čtvrtek 16.8.2007 20:59 | karma článku: 23,24 | přečteno: 1640x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42