Ať je to ten nebo ten, praštíme ho koštětem!

Asi už stárnu. První přímá volba českého prezidenta mě ponechala v naprostém klidu. Mám pocit, že všechny ty emoce kolem volby prezidenta jsou úplně zbytečné. Divím se příznivcům obou znepřátelených kandidátů, proč raději nezalehnou do zákopů  k nějaké pěkné knížce a sklence svařeného voňavého vína...

Například u nás v Praze byla atmosféra taková, že kdo nevolil Kadla, o volbách raději nemluvil.

Já jsem mlčela taky, ale proto, že mě to celé strašně nebavilo. Proč asi?

Vzpomenu na první volbu Václava Havla  29. prosince 1989 jako prvního prezidenta Československa, nadšení po jeho zvolení i kocovinu po mnohahodinové oslavě. To byl tehdy dlouhý Silvestr...

Vzpomenu, jak na něj zanedlouho stejní lidé plivali. Ta kocovina pak byla mnohem delší.

Vzpomenu na referendum o vstupu do Evropské unie v roce 2003. 77% voličů podpořilo vstup naší republiky do EU.  Obrovské oslavy, nadšení, ohňostroje a štestí z toho, že už zase patříme k té západní části Evropy.

O pár let později děláme, že nám v EU jen ubližují, a čekáme,  že nás budou všichni  přemlouvat, abychom v unii zůstali. A Putin nás už z Moskvy zdraví!

Už se prostě v tomhle státě nějak neumím pro nic nadchnout. Stejně si většina národa myslí, že na Hrad se nehodí ani jeden z kandidátů a volí toho, kterého méně nechce.

Dnes odpoledne tedy jeden z těch dvou urputných dědulů vyhraje, druhý si bude lízat rány u maminy. Půlka národa to řádně zapije, druhá půlka taky.

Za pár týdnu upadne nově zvolený prezident v nemilost, plivat na něj budou svorně všichni - ať už ho volili nebo nevolili. Ten druhý nezvolený na tom bude podstatně lépe - národ bude říkat, jaká je to velká škoda, že nebyl zvolen raději on a jak je ten první strašně zklamal.

Proč se vzrušujete, přátelé?

Zpráva z Blesku: Obě znešvařené "delegace" se brzy po volbách spřátelily:  bohatý knížecí syn Karla  Schwarzenberga Johannes (Jan) se během prezidentské volební kampaně zakoukal do Kačenky Zemanové, byli spolu přistiženi na Hradčanech v reprezentačních místnostech Pražského hradu a tatíci spolu v tu dobu spokojeně pokuřovali.

Autor: Eva Klokočníková | sobota 26.1.2013 9:36 | karma článku: 17,34 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42