Adoptujte si také chudé důchodce

Zvířátka v zoologické zahradě v Praze mají více než čtyři tisíce adoptivních rodičů. U zvířátka, kterému přispějete určitou částkou, se po adopci objeví vaše jméno. Zvířátku se díky penězům adoptivních rodičů nebo sponzorů žije lépe a radostněji.

Seznam zvířátek, které čekají na svého adoptivního rodiče nebo sponzora, je k dispozici na internetových stránkách www.zoopraha.cz. Adoptovat nebo sponzorovat můžete jakékoliv zvíře ze seznamu. Každé zvíře může mít libovolný počet adoptivních rodičů nebo sponzorů. Čím více rodičů, tím větší "alimenty", tím lepší "péče"... 

Například rybě stačí 1000,- Kč na rok, krokodýl už stojí 30 000,- Kč na rok, sudokopytník prase divoké potřebuje 4000,- Kč na rok, narozdíl od lichokopytníka kulana, za kterého zaplatíte 5 000,- Kč. Můj oblíbenec hroch by mne stál 50 000,- Kč za rok. No, kdyby mne měl aspoň trochu rád...

Zájem o adopce a sponzoring zvířátek je prý velký, dobrovolníci stále přibývají a zatím se prý v této oblasti finanční krize vůbec neprojevila.

V České republice žijí tisíce důchodců, kteří mají hluboko do kapsy svého obnošeného kabátku. I sám pan premiér přiznal, že důchodcům se nežije nejlépe. Důchodcům ze západu, kteří cestují po světě a užívají dnů odpočinku, mohou ti naši zatím jen závidět.

V České republice žijí důchodci, kteří nemají nikoho, kdo by jim jejich situaci ulehčil. Děti buď vůbec neměli, nebo jim z nějakých důvodů pomoc poskytnout nemohou.

Možná - podobně jako těm zvířátkům - by pomohly sponzoring nebo adopce důchodců. Seznam těch nejchudších, kteří opravdu pomoc potřebují, by mohl být na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

Když dobří lidé dokáží pomáhat zvířátkům v zoologické zahradě, jistě by se ustrnuli i nad osudy těch nejchudších, osamělých, aby se jim také žilo lépe a radostněji.  A myslím, že jejich  "adoptivní děti"  by ani nevyžadovaly cedulku u jména důchodce na poštovní schránce... Dobrých lidí je v našich krajích i přes tu mizérii pořád dost...

Autor: Eva Klokočníková | čtvrtek 8.1.2009 7:43 | karma článku: 22,06 | přečteno: 1398x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42