"A bude svatba", zajásal Janek v Pohádce o Popelce...

"A bude svatba", jásají sociální demokrati. "Zase jsme o krůček dál před občanskými demokraty, ten jejich předseda se ještě ani nerozvedl. "Po celé zemi se připravují mohutné oslavy nového sňatku pana předsedy. Tisíce rudých růží zaplaví naši zemi, na všech obecních úřadech, ve kterých získala sociální demokracie většinu, budou houkat sirény,  ministryně Kuchtová na naléhavou žádost vedení sociální demokracie vyhlasí třídenní sňatkové prázdniny - Dny radosti a hojnosti... O svatební noci pana předsedy s novou manželkou nezamhouří oko žádný jeho skutečný příznivec...

Slečna nevěsta, čerstvě "pokřtěná"- jinými slovy - nová členka sociální demokracie,  poskytne rozhovory všem předním světovým deníkům, ve kterých zdůrazní, že tak sexy mozek je prostě na světě jen jeden a není tudíž co řešit.  Deníkům nabídne i nejnovější snímek předsedova mozku z magnetické rezonance, na kterém rudě označí místa, která jsou dle jejího názoru nejvíce sexy. Tento snímek pak přetisknou za nemalé peníze i přední erotické časopisy a časopis Mladých sociálních demokratů.

Klub seniorů ČSSD organizuje na svatbu autobusy zvané "Svatebňáky", kterými dopraví své členy, aby mohli osobně pozdravit novomanžele (krom toho vánoce se blíží a v Praze se přece jen nejlépe nakupuje).

Sociálně demokratické ženy vyhlašují Dny smutku. "Tak krátce byl pan předseda svoboden a hned ho lapla ta blonďatá Slovena... "

Mladí sociální demokraté nacvičují vystoupení, kterými bohatě přispějí k oslavám Dnů radosti a hojnosti. Protože to myslí upřímně, ani jedno oko nezůstane suché.

V den sňatku vyrazí ženich ze své chaty nedaleko Prahy, aby se sem již nikdy více nevracel. Svatební noc již stráví mladí novomanželé v bytě nevěsty.   Zdeněk Škromach, který nebyl na obřad pozván, aby zase blbě nevyčuhoval, vnikne do sálu  převlečený za družičku. Jeho závistivé oči ho však záhy prozradí.

Na hostině v bývalém rekreačním středisku podniku Restaurace a Jídelny se sejdou stovky lidí, aby ochutnaly svatební guláš pana předsedy.  Za režijní cenu ho uvařily přítelkyně nejvěrnější.

Standa Gross mezi tím ve své kanceláři přijímá gratulace ke svému brzkému znovuzvolení předsedou. Současný předseda bude mít po svatbě přece jen trochu jiné starosti. A Standa rád zaskočí všude, kde bude třeba.

Miloš Zeman na Vysočině obejme svůj nejmilejší strom a řekne si: "Že už se na to ten bejk taky nevysere"...  

George Bush jr. zašle oběma novomanželům osobní gratulaci s vyjádřením přesvědčení amerického lidu, že alespoň to manželství panu předsedovi vyjde. 

Jen malý Andy tu taškařici pozoruje z povzdálí a posmutněle hledá svého bývalého páníčka. Pranic tomu nerozumí, na to je jeho psí mozeček příliš malý. A tak by ten svět nejraději celý počůral, kdyby neměl tak zatraceně krátké nožičky. ..

Autor: Eva Klokočníková | neděle 16.9.2007 17:30 | karma článku: 28,83 | přečteno: 2018x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42