Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

..noo, nenapsala bych, jestli "děti" umí zdravit, možná "mladí" ..? Bydlím na vesnici (no, už jsme asi od loňska "městys", ale  přece jen-zvyky se tady nezměnily) a když jsem se sem před sedmi lety přistěhovala, zvykla jsem si rychle, že zdravím všechny starší, co potkám (jedno, jestli je znám :D), v obchodě se zdraví při vstupu hlasitě vždy a když potkáte školku nebo družina na vycházce, budete zdraveni 20x "Dooobrýýý deeen" a skoro tolikrát se sluší odpovědět (z výchovných důvodů). Letos se ke mně rozhodli přistěhovat z města moji "mladí" a hned jsem si všimla, že budu muset upozornit, na již výše zmíněné - všechny (!) starší zdravíme! :) (zeť sekal trávu kolem plotu,šla kolem starší sousedka a pozdravila jsem ji jen já - mračila se :/ a pak mi to došlo - "mladý" ji nepozdravil ) ..Stejně tak si v ulici téměř naproti postavili domek noví sousedi a nedávno mně míjel mladý muž, koukal, jak makám v předzahrádce - a nic - a pak jsem si uvědomila, že je to nový soused.. asi ho příště pozdravím první a jestli není úplně mimo, tak mu to dojde :)  ... No prostě vychovávat musíme ty mladé (i cizí -no co už) :-)

0 0
možnosti
FS

Nechci nějak moc polemizovat,ale já jsem byl zase několikrát svědkem toho,že seděly babičky na lavičce u domu a dětem,které tyto babičky slušně pozdravily,tak na to ani neodpověděly. Takže i my starší máme své "mouchy".

2 0
možnosti
JC

Ony jsou nedoslýchavé a pozdrav neslyší a pak ty děti pomlouvají, jak jsou nevychované, že je nezdraví.

Když někdo chce něčí pozdrav, má pozdravit první - a teprve když se mu nedostane odpovědi, má právo kritisovat.

1 0
možnosti
JC

Podstatné jsou vztahy v rodině, zejména mezi rodiči, ale i mezi rodiči a prarodiči.

Ději jen napodobují.

Mentorování valného smyslu nemá, je třeba chovat se tak, jak chci, aby se chovaly mé děti.

Verba docent - exempla trahunt.

1 0
možnosti
Foto

Plně souhlasím. Nejvíc mi vadí, když dnešní mladší sousedi a jejich děti sotva odpoví na pozdrav, natož, aby sami pozdravili první. Doma mi potom taky žena říká, že to nemám řešit....Přivezu kluka na trénink, pozdravím děti na hřišti a koukají jako bulíci. To je tedy doba.....nevychovaných lidí!

2 0
možnosti
JC

Buďte rád, že jste dobrým příkladem.

Vůbec se nemusíte dovědět, kolik dětí se Vaším příkladem začne po čase řídit.

3 0
možnosti
Foto

myslím, že tomu aktu pozdravení se přikládá větší význam, než má. Ano, rodiče nás učili, že pozdravit, a zvláště staršího, je slušnost. I já jsem k tomu své děti, dnes zase vnoučata, vedl a vedu.

Ale, když jsem loni vyhazoval ze zahrady romská dítka a ona ve vrátkách slušně pozdravila "na shledanou", měl jsem pocity velice divné.

A něco podobného je, když reportéři Novy zpovídají souseda, násilníka a vraha, a  říkají: " no von byl takovej slušnej a vždycky pozdravil".

1 1
možnosti
JC

Faktem je, že se zdraví i zvířata mezi sebou. A domácí zvířata zdraví své lidi. I ta kočka otevře aspoň jedno oko a zabrouká na mne ze své krabice - nikdy můj příchod a očekávaný odchod neodbyde mlčky.

Když se zdraví zvířata, měli by se zdravit i lidi, ne?:-)

2 0
možnosti
VT

Záleží na rodičích jak si své dítka vychovají. Ze svého okolí znám dítka, která mě slušně pozdraví. A taky telátka, kterým to nedocvakne ani když jim řeknu bůů.

2 0
možnosti
JC

Když řeknete bůů, zasloužíte odpověď méééé.

0 1
možnosti
  • Počet článků 192
  • Celková karma 6,36
  • Průměrná čtenost 1243x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik