Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

A taky asi týden po smrti Leonida Iljiče v rádiu pouštěli jenom takové to příšerné smutečné vrzání. To bylo na zbláznění.

0 0
možnosti
LN

pokud vím byly vyhlášeny tři dny státního smutku....

0 0
možnosti
JV

Na ten pohřeb si pamatuji, museli jsme se na něj povinně dívat: kádrovák svolal všechny zaměstnance do zasedačky, kde byla barevná televize, pronesl smuteční řeč a zapnul televizi, kde byl vysílán přímý přenos z pohřbu. To žuchnutí rakve vyvolalo ne tvářích některých z nás udivený úsměv (když dávali reprízu, už to vystřihli) a pak jsme byli kádrovákem na to šklebení dotazováni. Jo, jo, za bolševika i úsměv mohl být příčinou kádrové kaňky!

2 0
možnosti
DP

D43a51d59a79k 44P21e42t61r

29. 11. 2013 5:36

Skoro nudné čtení. to život, smrt a pohřeb JFK bylo něco jiného. Prostě Amerika.

1 1
možnosti
JH

Důchodce, pejskař, domácí kutil , zahradník - a vůl jak anděl:Kdyby blbost zvonila-nepotřebujete budík! Brežněv byl loutka,stejně jako Gottwald; Kennedy nebo  Horthy.

0 4
možnosti
SB

Tři anekdoty

První (narážela na to, že tehdy volili do funkcí staré nemocné muže, kteří brzy umřeli):

Jaké jsou tři nejslavnější televizní seriály všech dob? Odpověď: Třicet případů majora Zemana, Žena za pultem a Slavné pohřby na Rudém náměstí.

Druhá (narážela na totéž):

Umře Andropov a přijde na Onen svět. Setká se tam s Brežněvem, který ho pozve k sobě. Andropov pozvání přijme, Brežněv postaví vodu na kafe a na stůl připravuje tři hrníčky. Andropov se podiví, proč tř,l když tam jsou jenom dva. Brežněv řekne: "Než se ta voda začne vařit, tak už tu bude i Černěnko."

Třetí (nenarážela na špatná zdravotní stav nově zvolených generálních tajemníků: Kdo je to Gorbačov? Geniální opravář a reformátor Brežněva, Andropova, Černěnka a ostatních volů.

3 0
možnosti
LJ

Taky se říkalo, že Černěnko byl zvolen proto, že bez hůlky ujde nejdále ze všech členů ÚV.

3 0
možnosti
PR

P67a11v46e11l 90R32y29s

28. 11. 2013 20:39

Mi tahle šou v televizi utekla, ale mluvilo se o tom snad měsíc.

1 0
možnosti
SB

Též si to pamatuji.

Byly tam dva faktory. V jednom se ukázala organizace pohřbu jako skvělá, v jednom jako komická.

Komické bylo to, jak jim ta rakev vypadla. tam měli být na dávání do hrobu čtyři důstojníci a nikoli jenom dva. Jedním lanem byla rakev podložena v nohou, jedním v hlavě, každé lano mělo jeden konec po pravé ruce nebožtíka a druhé po levé. 2 x 2 = 4. Prostě kdyby každý měl jeden konec lana, tak by tam rakev mohli vkládat postupným ručkováním. ALe ručkovat nelze, když má člověk dvě ruce a dva konce lana.

Skvělá byla ta orchestrální úprava Chopinova Smutečního pochodu, jakož i orchestrální provedení. Jak úpravce, tak i kapela to zvládli na výbornou.

2 0
možnosti
Foto

Taky si to pamatuji, žuchnul tam parádně. Vím, že zrušili všechna divadelní představení, nehrála kina a národ, který Brežněv znásilnil, si se zadostiučiněním oddechl, že jeden zmetek už nebude otravovat vzduch. 

Pak to nabralo rychlej spád - Černěnko, Andropov - hynuli poměrně rychle až se objevil cucák Gorbačov, který první pochopil, že USA není možné uzbrojit a tak to vzdal.

2 0
možnosti
LJ

Ten Andropov byl poměrně mlady a náhle zemřel. Šuškalo se, že to byl atentát. Dnes už by se o tom mohlo mluvit nahlas, ale si to nikoho nezajímá.

1 0
možnosti
Foto

Zatímco u nás lidé zůstávali stát na ulicích měst, když zazněla siréna, odkládali tašky na zem, aby mohli důstojně postát a uctít ............

1 0
možnosti