Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

jo jo, bajecny leta... teda... pokud jste od zivota nechtel vic, nez vam bylo dovoleno

1 1
možnosti
Foto

Báječný léta pod psa, i ta šakalí. Ba i ta před, i ta po. A jen ten, kdo to vše opravdu žil a prožil, ten i opravdu ví. Kdo ne, ten též ví, ovšem velký kulový;-)

4 0
možnosti
Foto

R^ A proč bychom tomu měli věřit, když víme, že opak je pravdou? Ať si kdo chce co chce říká, tak životní úroveň obyčejných lidí vzrostla hlavně za normalizace. Za první republiky ani náhodou a dvacet let po válce jen málo. I na každé dědině se za Husáka postavily nové byty, obchody, i tam bylo práce dost. Slavný hadrový převrat přinesl některým velké možnosti (nechci psát jen velké zlodějny), ale přinesl také mnoho negativ, což bylo jeho hlavním cílem - rozbití státu Čechoslováků, zničení soběstačnosti, zničení obrany státu a přifaření k agresívnímu NATO, ovládnutí cizím kapitálem a cizí, tentokrát západní propagandou, která je o to záludnější, o co je rafinovanější, skrytější... Na to všechno se pak nabalují negativa, která se dotýkají už každého, protože je každý musíme platit - extrémně přebujelý stát, nadmíra politických stran, nadmíra církví, zbytečné "neziskové" organizace - šílené daně... demokratura jako vyšitá R^

0 1
možnosti
MB

Podala jste úplnou spleť postřehů, připomínek a dotazů - Přesto řešení vidím ! - Napište dotaz - Tam soudruzi ,zcela jistě budou vědět, proč tomu tak je ! = a) ÚV KSČm, Třída Politických vězňů 9, Praha 1 - 111 21 + b) Tým ANO, Sídlo Babická 2329/2 149 00 Praha 4 - Zde vědí vše ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Šťastné dětství prožily děti i v době nacismu, v době protektorátu a i v době komunismu. V době nacismu děti byly strašeny a i dospělí Židy, kteří chtějí zničit Evropu a v době komunismu děti byly strašeny a i dospělí USA a imperialismem, sionismem. Některým strach z USA, imperialismu a sionismu vydžel do době dospělosti. Děti v obou režimech nevěděly, co se kolem nich děje, neuvědomovaly si, že za obou režimů od kolébky podléhají cílené indoktrinaci. Pro toho, kdo neví, co je to indoktrinace, tak to je forma převýchovy v itencích určité stranické ideologie za blokády, bariéry objektivních informací. No ně kterým ta indoktrinace vydržela do stáří.RvRv

6 0
možnosti
LB

Podobně bychom mohli nahlížet třeba i na dobu protektorátu. Stejně by se dalo argumentovat tím, že ne všichni obyvatelé protektorátu byli popraveni nebo skončili v koncentráku... Dokonce byli tací, kteří na aktivní spolupráci s okupačním režimem vydělali, mnozí si pomohli k bytům a majetku po těch, kteří skončili v plynových komorách, jiní vydělali na šmelině s potravinami.

I za války lidé žili své soukromé životy (jak se dalo); prožívali své lásky, rodily se děti, chodilo se do kina i na fotbal... Nedávno běžel v televizi filmový dokument o tom, jak známí umělci té doby (R.A. Dvorský atp.) pravidelně účinkovali v estrádách pro dělníky plzeňských Škodových závodů a poslední estráda pro vzorné pracovníky se konala ještě v dubnu 1945! Továrny za protektorátu chrlily své výrobky o sto šest (což nám Rusové dodnes zazlívají), stavěly se obytné domy, dálnice; ve čtvrti, kde bydlím, vznikl na začátku 40. let nádherný park s dětským hřištěm...

Vypovídají tyto argumenty o životě za protektorátu? Vypovídají argumenty v blogu o životě v reálném socialismu? Na to si musí každý odpovědět sám...

7 0
možnosti
MB

Přesně tak. Např. rodič se chlubil, fasádou domu, kterou jako kluk míchal. Já dětsky neznalý jsem se dotazoval! Co kulky? - Jak pro rohlíky, asi přískoky? (Naprosto neznalý). Poznámka - A. Hitler, za Protektorátu - živnostníky nezrušil! Ty zrušil Protektorát Pustiny, v r. 1950. Jak píšete - Osudy a osudy ... :-)

1 0
možnosti
MB

Sdělení beru, nic nenamítám. Kdokoliv z nás, má nějakou "Pocitovou teplotu" vnímání. Obecně platí - že žít lze v jakémkoliv režimu - Opět se budou rodit děti, budou mít i dětství na které pak rády vzpomínají. Souhlasím, pak nejde o pustinu - jde o přirozenost prožitků. Naše rodina, se na Komunisty nedožrala v r. 1968 - začala ihned v r. 1948! Slavný živno - dědkův projev ke svým synům -(V řadě stál i můj otec) = "Je zde cosi podivného! Nazývají to Socialismem! Něco tak přiblblého nemůže mít dlouhého trvání - Nezkompromitujte se" ! Děd měl pravdu, pravda zmýlil se pouze o několiv desetiletí! Podobně rodič = Synu, to bude na Věčné časy! ... :-)

3 0
možnosti
LV

Celkem chápu, že nechcete připustit, že Váš život byl pustinou. To nikdo. Proto si vytváříte podobné konstrukce. Ale:

Pokud jste nic neměli, co by vám mohli sebrat, pokud jste neměli žádné ambice a uměli ohnout hřbet, potom to skutečně nebyla zas tak špatná doba. Ale pokud vaši předkové měli třeba pár hektarů polí, pět krav a nějaké to prase, a nedej bože třeba traktor nebo mlátičku, a chtěli si na tom hospodařit sami, nebo ve městě papírnictví, galanterii, hospodu nebo holičskou oficínu, potom jste za to pykali i ve třetí generaci. Vlastníci ztrátou majetku, občanských práv a mnoha lety v kriminálech a koncentrácích, jejich děti vystěhováním do pohraničí a vnuci kádrováním, zakazováním studií i směšnými tresty jako zákaz vstupu do zadrátovaného hraničního pásma.

Je dobře, že je to pryč, a je dobře na to nezapomínat. Jestli se to dá odpustit? Zeptejte se těch popravených, umučených, léta vězněných, a jejich potomků. Zeptejte se těch, kteří kvůli komunistům nemohli žít tak spokojený život jako Vy.

9 0
možnosti
JA

Tak jste to viděl Vy. Já asi také. Ale děti, kterým zavřelim nebo zavraždili rodiče, nebo třeba jen sebrali živnost a vystěhovali do nějakého plesnivého brlohu, to mohou vidět jinak.

Můj názor je ten, že "svazáci" píší o bolševismu v zásadě pravdu a pokud opomíjejí to, že lidé se snažili žít, jak to šlo a většině se to jakž takž dařilo, je to samozřejmě chyba.

11 0
možnosti
Foto

R^Je velmi dobrý neživit nenávist, neživit křivdy, protože to, co máme v mysli vlastně tvoří náš vnitřní interier, A pakliže si to kdokoli, vědomě, či nevědomě zaneřádí takovýmdle, s vodpuštěním svinstvem, tak si v tom pak i bydlí;-)

4 1
možnosti
JA

O jakém svistvu píšete? O tom bolševickém? Ano, takoví jsou zaneřáděni.

4 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik