Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

No jo, bylo to tak. Jenom si myslím, že mladí mají sakra štěstí, že tohle nezažívají (ale asi jste to myslel ironicky). Já v tom marasmu nedostatku zas takové štěstí nevidím, a skoro závidím svým dětem, že mandarinky a banány mají kdykoli jako samozřejmost. A samozřejmě nejenom to ovoce...;-)

0 0
možnosti
JE

Vzdy kdyz jdeme ted koupit stromek, tak se nemuzu nabazit te krasy. A vzdy si vzpomenu  na ty kostata co driv byla. Jsou veci, ktere se vam vzdy vybavi, a tahle mezi ne patri.

0 0
možnosti
VK

Máte pravdu,je to krása,ale taky to stojí.My i dneska jezdíme pro stromek do hájovny na chalupě,smrček za stovku.Ty úžasné symetrické a huňaté  kanadské jedle jsou pro nás jen na dívání a čichání.

0 0
možnosti
JS

Máte úplně pravdu. Nevím co pamatujete a co ne. Zkuste třeba zavzpomínat na vánoce za demokratické první republiky. Já jsem tehdy nebyl na světě, tak by mě zajímalo jak jste tehdy bez fronty konzumoval mandarinky a koupal se ve vaně v paneláku s teplou vodou.

1 0
možnosti
Foto

K13a51r85e15l 91M28á87d92l39e

14. 12. 2014 17:21

Karma, takhle nějak si to taky pamatuju. Ale nakonec pod tím stromkem stejně všechno důležité bylo. Každý měl někde nějakého "známého" a pokud na nějaký sortiment nikdo známý nebyl, tak od toho byla pracovní doba, aby se využila na šmejdění po obchodech. Někdy ani to šmejdění nepomohlo, pamatuju období, kdy nebyla čočka na novoroční polévku (aby se nás držely peníze), takže kdo jel k soudruhům do NDR, přivezl čočku pro celé příbuzenstvo i kolegy z práce. Naopak s ovocem to v Praze bylo asi lepší, než jinde. Netvrdím, že jsem mandarinky koupil bez fronty kdykoliv se mi zachtělo, ale ve srovnání s Hradcem Králové, kde jsem strávil dvoje Vánoce kvůli náhradní vojenské službě, to byla zívačka.

Při rozbalování dárků měly děti radost ze stavebnic, knížek, puzzlů, vždycky asi tak jedna hračka na baterie na jedno dítě, nikdo neměl mindrák z toho, že s tímhle typem mobilu se ve třídě ztrapní.

0 0
možnosti
Foto

J29i53ř46í 22K87i33n42d66l

14. 12. 2014 17:02

Moje vzpomínka na vánoce v době komunismu ja ta, že celá rodina v zimě stála frontu před zeleninou, kde nic nebylo  a jenom se čekalo, zda něco přivezou.Jeden člen rodiny byl doma jako střídač.  Byl doma půl hodiny a pak šel jednoho vystřídat, a ten se šel domů ohřát. Z fronty se poslal vždy jeden vyzvědač do blízké Zeleniny, zda něco přivezli. Rozrušení nastalo, kdy vyzvědač sdělil, že na nádraží přijel vlak s mandrinkami a už se vykládají a ve 13:00 hod. začne rozvoz. V 16: 00 se začaly mandarinky prodávat a to jenom půl kila. Stejně tak to bylo se vším. Od vánočních kaprů, přes vánoční stromečky.

1 0
možnosti
Foto

R84o39m98a78n 91K47o88z10e33l

14. 12. 2014 17:23

I když to sem zas tak nepatří, tak já dnes viděl pořádnou frontu u naší benzinky, tak 15 aut tam bylo. Tak je to i kvůli tomu, že ta benzinka je proslulá jako nejlevnější, její název má  3 písmena.....fronty zkrátka nezmizely.

1 0
možnosti