Rajčata jsou úplně pitomá zelenina

Zná někdo z vás přijatelný způsob, jak sníst rajské jablíčko bezpečným způsobem? Tím myslím nepokecat sebe a všechno kolem….

Bezproblémová konzumace obyčejného čerstvého rajčete je proveditelná asi jen ve vaně. Aspoň pro mne. Ať se snažím postupovat sebevíc opatrně, s rozvahou, promyšleně, stejně v průměru tak každé desáté kousnutí končí tím, že mám rajčatovou  šťávu na tričku (kalhotách, v rukávu, na stole, klávesnici, monitoru, brýlích … záleží jen na úhlu, který zákeřné rajče zvolí k explozi).

Jasně, existuje varianta rajče nakrájet. Jenže tím se jen malinko zredukuje rozsah pokecání na prostor směrem dolů. Protože zralé rajče se krájením rozpadne na prvočinitele v převážně tekutém stavu. A nezralé, co drží úhledně pohromadě, to zase není k jídlu. Takže mi vychází, že jediné trochu rozumné skupenství rajčat, je kečup. Ale ten se zase blbě přikusuje k chlebu.

Přijatelné řešení je jíst jen cherry rajčátka jako jednohubky.

Stejně nemožnou vlastnost mají i koblihy. Technologie okusování ze strany marmeládového otvoru obvykle selhává po stejném počtu kousnutí. A marmeláda má srovnatelný dostřel, jako rajčatová šťáva. Jediný rozdíl proti rajčeti je v tom, že z koblihy se salát dělá špatně. Na druhou stranu – koblihový kečup je zajímavá myšlenka.

Neprodávají někde cherry koblihy?

No jo, příště si dám ke svačině kedlubnu.

Autor: Božena Hnízdilová | čtvrtek 24.6.2010 20:35 | karma článku: 17,46 | přečteno: 2836x