Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HZ

DADAnce

6. 6. 2011 21:13
Je to hezká myšlenka,

ale nějak nemůžu vypudit z hlavy Krylovu Píseň neznámého vojína...(jinej případ, já vím).

0 0
možnosti
PB

Barkynson

6. 6. 2011 10:57
Prosim Vás všechny,

nechte už zemřelé vojáky v klidu spát, nechte na lidech, aby sami uctili památku toho či onoho, nedělejte šablony komu ano a komu né.Je mi samozřejmě také líto mladého života, ale sami všichni dobře víme kolik denně zemře nejen v naší zemi lidí.Pořádat tryznu jen jednomu a proto, že byl pracovně vyslán kamsi, by bylo hlavně vůči ostatním dost nespravedlivé.Dejmě tedy už klid duši mrtvému vojákovi a Vy autoři, zkuste zase honit karmy třeba na komunistech, tam se tím alespoň nedotknete nikoho z rodiny, komu odešel syn nebo manžel....

0 0
možnosti
VK

kral

6. 6. 2011 1:14
Veřejnost? Co by?

Smrt onoho vojáka je tragedií především pro něj a pro jeho nejbližší. Veřejnost jej do Afghanistanu neposlala, nesledovala tam jeho činnost. on sám se rozhodl do armády vstoupit, vědom si všech rizik, tedy i rizika možné smrti.Bohužel, pro mnoho mladých lidí je vidina nadstandartní odměny dostatečným lákadlem, takováto rizika bagatelizovat. Osobně si neumím představit davy čekající na letišti až dosedne letadlo s pozůstatky a pak na povel plačící a spílající ve směru vrahů.

0 0
možnosti
K

kiwiisek

6. 6. 2011 1:22
Re: Veřejnost? Co by?

oni za tu práci zase tak velký peníze neberou..co je pro vás nadstandartní ohodnocení ??

0 0
možnosti
K

kiwiisek

6. 6. 2011 1:05
Bohužel,

ukazuje se tu typická česká vlastnost , já jí říkám přizdisrá.č.s.t.v.í:-(

Nejvíc keců tu slintají ti , co o armádě vědí kulový , ale po pátým pivu jsou odborníci na všechno:-(

Většina spílá vojákům , jaký to jsou darmožrouti , že my je nepotřebujem , ale jak přijde pohroma , jste naopak první co křičí , proč tu není nasazená armáda ?

Budete řvát , že chcete kolem svýho města obchvat , ale budete podepisovat petice , že za vaším barákem ho nechcete , ať ho posunou k sousedovi..

Z té vaší komunistické rétoriky je mi na blití !!Pletete si základní význam slov , hlavně , když si můžete ulevit , že jo ?

0 0
možnosti
K

kiwiisek

6. 6. 2011 1:20
Re: Bohužel,

Voják AČR je normální zaměstnanec , jako každý jiný a za to bere plat...Když mě firma vyšle na montáž , tak prostě jedu a basta...V tom se vojáci v ničem neliší..Máme profesionální armádu , cca. 24000 lidí , takže možnost , že celou kariéru profláká voják  někde v klidu ve skladu s materiálem je nulová..Přesto , že je naše armáda malá , máme jednotky , které nám závidí celý svět , mají za sebou dril , o kterém se vám ani nezdá..proto jsou pernamentně venku , protože je o ně zájem !! jako party specialistů , které civilní firmy vozí po světě na nejnáročnější zakázky , protože jsou nejlepší...Voják AČR nosí na baretu státní znak , na levém rukávu vlajku a na pravém příslušnost k jednotce..pro každýho z nich to hodně znamená..kdo z vás slintalů je pyšných na svoji firmu ????Vy jste ,,vlastenci,, a patrioti jen když uděláme zlato v hokeji..zařvete si , zamáváte vlajkou , ožerete se a mnozí pak potupně vrhnou..je mi vás líto !!

 

0 0
možnosti
LC

jáša

6. 6. 2011 0:24
Copak, copak ?

Máte přestávku , že neumísťujete příspěvky ? Nebo je v tom něco jiného ? Když áno, můžete mě poučit ?

0 0
možnosti
LC

jáša

6. 6. 2011 0:17
Autore ,

není se čemu divit.Zřejmě většina národa válku v Afganistanu nepochopila a nepřijala za svou. Z tohoto důvodu zřejmě ani účast našich vojáku v této válce není vnimaná jako boj , který se nás tyka , ale většinou podle různých druhů odezvy , jen jako přítomnost našich vojáků při okupaci Afganistánu. A podle toho jsou zřejmě naši padli přijimání.

0 0
možnosti
BS

Bob Senklár

5. 6. 2011 21:36
Co na to veřejnost?

Stačí si přečíst diskusi. Příšerné.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

5. 6. 2011 22:05
Re: Co na to veřejnost?

proč? ti co mají potřebu do smrti vojáka promítat své osobní či politické frustrace tu žblebtají něco o žoldácích atd atd. pak je část lidí a je jich dost, kterým je to jedno a nakonec část lidí kteří ví proč je hodné úcty vzpomenout si na toho kluka ale ti tu moc nechodí

0 0
možnosti
N

novačka

5. 6. 2011 21:19
VEŘEJNOST?

Veřejnost nekomentuje a nereaguje na každý smrtelný pracovní úraz. To by se nic jiného neřešilo. Je mi ho líto, i pozůstalých, ale byla to jeho volba.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

5. 6. 2011 21:25
Re: VEŘEJNOST?

nějaké srovnání profesí by nebylo, v které profesi vás může nadřízený poslat na smrt?

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

5. 6. 2011 20:32
Jste úchylný, Klíči ?

copak smrt žoldáka má národ masově slavit ? Myslím, že ne, je to velká ostuda, že se Česko i když nedobrovolně, podílí na agresi v Afghánistánu Rv

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

5. 6. 2011 20:54
Re: Jste úchylný, Klíči ?

smrt se neslaví, možná vy to tak vidíte, smrt člověka ve službách tohoto státu je hodna úcty, to ale neznáte, takže o vaši oslavu či úctu nikdo nestojí

0 0
možnosti
O

oloko

5. 6. 2011 19:59
Tak dobře jste začal..

... a tak špatně jste pokračovalRv Voják, který umře za vlast někde na našem území nebo ve válce, kde znovu válčí naše země, ale tohle ten případ není:-). Bojoval kdesi daleko od své vlasti a pro zájmy koho? Jak vidíte většina lidí nemá zájem, aby naši vojáci byli tisíce km od ČR. Podílíme se na okupaci a vojáci si sami vybírají, kam chtějí jít. Teda aspoň ti naši mají právo odmítnout.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1787x
Články na tomto blogu vyjadřují výhradně osobní názor autora - občana, nijak nespojené s jeho působením ve veřejné sféře.