Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

25. 12. 2010 9:41
Drobilova kauza není vůbec jasná.

Sice s Knetigem mají v Beskydech apartmány blízko sebe, ale podle některých mých pramenů jsou aktéři Drobilovy aféry exponenti spíš jihomoravské ODS.

Je tedy určitá pravděpodobnost, že Drobil byl "odstřelen" schválně.  Možná proto, aby ho nahradil někdo jiný z ODS, už ne ze severní Moravy.

Nebo možná proto, že odideologizace ministerstva životního prostředí, kterou Drobil masívně avizoval provést, by spoustu lidí a zelených firem profitujících právě z  zelené ideologie neboli neekonomického bezhlavého  zavádění všemožných zelených opatření odstřihla od lukrativních zisků.

0 0
možnosti
ZK

SID09

25. 12. 2010 11:11
Re: Drobilova kauza není vůbec jasná.

Drobil možná měl hezké předsevzetí, ale byl připraven vydělávat na tomto resortu stejně, jako všichni jeho předchůdci. Z ministersev se stala především dojná kráva pro politické strany, které jsou angažovány ve vládě.

Pravda někteří ministři se pokusili o významné úspory a zeštíhlení zbytečného úřednického aparátu, ale stále je naše administrativa a přerozdělovací procesy přebujelé a bude třeba do nich razantně sáhnout.

ODS evidentně na takovou práci nestačí, protože stranické zájmy povyšují nad zájmy celospolečenské !!!!!!

0 0
možnosti
S

sucharda

23. 12. 2010 13:17
Ikdyž zelené...

...eko-buze-ranty v lásce nemám,také se mi nelíbí "aktivita" bývalého ministra,představitele "nové"nezkažené generace,za revoluce studentíka,dnes již velkého "provatizárora lázní",modrého všemocného ptáka,který se chystal letět výš...To nás tedy čeká budoucnost,až nám vymřou staří dino-sauři a nastoupí takoví noví bezohlední ,ikdyž schopní(něco jako Klaus), hrabalové...

Tento trend může změnit jen nově zakládaná Konzervativní strana Ludvíka Vaculíka, která bude realizovat některé jeho myšlenky z úterních příspěvků v LN,bližší na mailu abckiosk@seznam.cz

0 0
možnosti
VB

bennycz

23. 12. 2010 12:43
Myslíte to vážně?

Už první věty Vašeho článku postrádají smysl. Proč by "zelená sdružení" měla jásat, kdyby ministr byl prvním, kdo chtěl fungovat "rozumně"? Jestli tedy za "rozumné" považujete "jdoucí na ruku lobbystům", pak máte samozřejmě pravdu. "Zelené organizace" mají radost, protože pan ministr se s nimi hned od začátku odmítl bavit a přijmout je jako partnera, provedl čistku na MŽP a dosadil vlastní nohsledy.

Jedno jméno za všechny: Tomáš Tesař - náměstek ministra pro ŽP, zároveň jednatel společnosti topsped, která se mj. zabývá lodní říční dopravou a významně lobuje za megalomanský a nesmyslný projekt splavnění Labe. Ministr, který má působit jako protiváha zájmům ministerstev průmyslu a obchodu a dopravy (resp. na ně navázaných zájmových skupin), si za svého náměstka vybral právě tohoto muže. Kozel zahradníkem.

0 0
možnosti
VB

bennycz

23. 12. 2010 12:47
Re: Myslíte to vážně?

Neziskové organizace v oblasti ochrany ŽP, to není jen Greenpeace a Hnutí Duha, ale taky řada organizací, v nichž pracují vysokoškolsky vzělaní odborníci na tuto problematiku, uznávaní i mimo naši malou českou kotlinu. Jsou to ti, kteří se nezviditelňují demonstracemi, letáky a zkratkovitými hesly, nevyjadřují se ke všemu s bohorovným přesvědčením o vlastní pravdě. Ale o tom se dneska v médiích nesmí moc mluvit, protože mnohem snáz se nadává na ty "aktivisty" a "ekoteroristy". Médiím to odpustit můžeme, protože většina novinářů jsou pisálci, kteří o problematice vědí kulové. Pan ministr by ale měl mět rozlišovat, s kým spolupracovat má a s kým ne a neházet všechny "neziskovky" do jednoho pytle. Z mého pohledu je to větší průšvih než celá aféra Knetig. politika je totiž svinstvo, to není nic nového. Ale ministr chybuje nejen politicky, ale i odborně.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

23. 12. 2010 12:27
k Paroubkovi

Ještě k tomu Paroubkovi, kterým tady autor straší: Nevěřím, že by Paroubek mohl více poškodit nebo zesměšnit úřad prezidenta ČR než se to podařilo Klausovi. 

Téměř s ničím co Paroubek udělal jsem nesouhlasil, ba byl jsem přímo proti tomu. Ale nikdo mu nemůže upřít, že nikdy neměl nic společného s největším zločinem polistopadové éry - protlačením Klause na Hrad. Na to může být právem hrdý.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

23. 12. 2010 12:30
Re: k Paroubkovi

V Respektu mě zaujala tato myšlenka, která mi nedá spát: Dnes s odstupem čtyř let je zřejmé, že kdyby v roce 2006 vyhráli sociální demokraté, a vládli spolu se zelenými a lidovci, Češi by dnes platili eurem, na Pražském hradě by neseděl Klaus a Česko by mělo v kapse dohodu s Američany o stavbě radaru v Brdech.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

23. 12. 2010 12:18
ČR přestala být právním státem

V ČR právě přestala platit již tak velmi sporadicky dodržovaná ústava.

Prezident podle článku 64, odst. 2 Ústavy ČR může, cituji:

 „vyžádat si od vlády a jejích členů zprávy a projednávat s vládou nebo s jejími členy otázky, které patří do jejich působnosti.“  Ještě si může na Hrad zvát ty, které jmenuje, třeba předsedu Ústavního soudu. Ale v žádném případě mu nepřísluší, aby se vměšoval do státních orgánů, s nimiž ústavně nemá nic společného (např. zvát si na Hrad policejního prezidenta).  Týká se rovněž "představení", v němž se samozvaně pasoval za"garanta dohody, která zajistí pokračování vlády".

Skupina 10 lidí se rozhodla, že znění ústavy pro ně neplatí a uzavřela spolu tajnou dohodu o věcech veřejných, kterou občané nemají znát.

Začalo to "privatizací" a lžiprofesurou. Čímpak to asi skončí?

0 0
možnosti
V

veskawesi

23. 12. 2010 12:02
Hele, no tak

jako ja chapu ze prislusnost ke sve strane a loajalita jsou dulezite veci, ale napsat, ze Drobil byl dobrej, jen to jeho spolupracovnic, ajta, mu to pokazili, to je hodne komicke.

Drobil si je vybral sam, dlouho s nimi spolupracoval a uz z Lesu vedeli jak "na to"

Michalkovi patri dik, protoze odhalil neco, o cem se tu suska, ale nikdy si nebyl jisty. Ted uz ano. To nebyl zadny ulet, to bylo pokracovani v davno fingujicim trendu. Tady je jasne videt, ze kluci co si spolu povidaji daji pendrek na stranickou prislusnost. Drobil ven a uz nikd ydo politiky

0 0
možnosti
J

Jofa

23. 12. 2010 11:57
Synku,

s takovými názory běž do p.dele. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

23. 12. 2010 11:49
Zlodej

Zlodej nema co delat na ministerstvu, i kdyby rikal sebelibivejsi fraze. Ovcim to ale clovek nevysvetli, ty budou stale volit ODS a obhajovat zkorumpovane politiky. ;-ORv

0 0
možnosti
K

kloubich

23. 12. 2010 11:37
a nějaké konkrétní příklady:?

mohl byste prosím jmenovat aspon pár příkladů racionalizace chodu ministerstva?

nevšíiml jsem si jediné konkrétní akce kromě pokusu o tunelování fondů , nastavování netransparentních pravidel pokut a personál ích rošád

drobila chválil klaus, chválíte ho i vy, ale pořád marně čekám na nějakej pozitivní příklad 

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1787x
Články na tomto blogu vyjadřují výhradně osobní názor autora - občana, nijak nespojené s jeho působením ve veřejné sféře.