Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Petr Johan

13. 6. 2011 13:03
lidi se už zase nebojí

Vynikající glosa předchozího přispěvovatele.

Čeho se doteď báli, z čeho měli strach?

Oni se totiž bojí pořád, pořád to jsou stejný sračky, když jsou samy ve svým koutě.

Jak se dostanou do stáda, tak se z nich stanou kingové. To jsou pak borci.

Vážení odboráři a sympatizanti, nebuďte směšní, doplatíte sami na sebe. A od nás, kteří odmítáme vaše blokády, protože potřebujeme pracovat, se nedočkáte pochopení. Od vás je teď cítit jen pohrdání vším dokola. Spláčete nad výdělkem a stáhnete nás také. Určitě pak ironicky s radostí budu vydělávat na to, abych při platbě daní vzpomenul na cílovou adresu peněz, které odesílám.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

13. 6. 2011 12:20
Nu,

ještě mne v souvislosti s Vaším nadpisem napadla i jiná replika - nejvíce bude trpět Zbyněk Klíč, po něm Kalósek a Psota se svými straníky a s nimi čeští postkomunističtí demokraté zejména z pravověrné části "české" pravice.

0 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

13. 6. 2011 12:48
Re: Nu,

Přesně tak.Oni hlavně nemůžou zkousmout,že lidi se už zase nebojí.R^

0 0
možnosti
JV

Žadatel

13. 6. 2011 10:48
Odhaduji, že autorovi vznikne nárok na důchod

až po sedmdesátce. Jestli nebude mít Alzheimra, možná si vzpomene na to, že se stávkou nesouhlasil. ;-D

Zn:  Z pracoviště do krematoria

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 6. 2011 11:08
Re: Odhaduji, že autorovi vznikne nárok na důchod

Možná vás to překavpí ale se současným stavem poptávky po lidské práci bude autor rád když vůbec najde zaměstnání v kterém by to vydržel do 50... počet produktivních pracovních míst neustále ubývá. (a překvapivě ti dnes pracující mají problém uživit současnou státní správu, vlastní rodinu, současné nezaměstnané a ještě navíc důchodce)

A je vcelku směšné že stávkují především zaměstnanci státních podniků a úřadů kteří ziskový být nedokážou a jejich ztráty jsou dopláceny z daní těch ze soukromé sféry kteří stávkovat nebudou.

Prostě lidí je moc a nikdo neví co s nimi. (Kdyby magicky zmizelo těch 10 procent populace co je dnes nezaměstnaná (ve španělsku je to 20) tak by najednou bylo penz dost. Prostě se před 50-30 lety narodilo zbytečně moc ldií které dnes nikdo k ničemu nepotřebuje

0 0
možnosti
F

fascinatedbyhumanity

13. 6. 2011 10:07
ja

teda rozhodne trpet nebudu a to jsem zamestnanec. Proste pujdu do prace, abych mela byt z ceho ziva. A cestou zpatky domu se pridam ke stavkujicim:-P

0 0
možnosti

vodní želva

13. 6. 2011 10:04
Velmi krátká paměť autorova.

Mám na mysli druhý odstavec článku a tvrzení autora, že by se odboráři mohli poučit z minulosti, kde vyjma sociálně demokratických kabinetů jejich nátlaku vláda neustupuje.  Není to tak dlouho, co jsme tady měli hrozbu velké stávky lékařů. Můj pocit je ten, že vláda ustoupila silnému nátlaku odborářů a finanční požadavky lékařů splnila.   

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 6. 2011 10:06
Re: Velmi krátká paměť autorova.

Ale lékaři nestvákovali... lékaři zcela korektně (nelíbílo se jim ohodnocení jejich práce) podali VÝPOVĚD z pracovního procesu.

Nikdo nemá povinnost nechat se zaměstnávat za výplatu která se mu nelíbí.

(jinak co se mě týká stát měl ty výpovědi přijmout a až by se těch pár tisíc doktorů vrátilo s prosíkem z německa měl jim dát jenom základní smluvní platy a na tabulky neměli už nikdy dosáhnout)

0 0
možnosti
RP

radim36

13. 6. 2011 10:01
Autor má s odboráři pravdu.

Sice autor je podle všeho něco jako ekvivalent angažovaného svazáka za komunistů, nicméně s odbory má pravdu. Odboráři tím řvaním dosáhnou jen pravého opaku a sice že sekyru bude nutné zatnout ještě hlouběji. Pravý důvod nutnosti reforem je totiž ten, že odboráři i neodboráři jako zaměstnanci jsou jako pracovní síla příliš drazí, takže dneska v době globalizace a  volného pohybu práce prakticky po celém světě  prostě většina práce odtuď z Evropy odešla a vzala s sebou i příjmy za státem z daní a odvodů zaměstnanců i firem.

Druhý důvod stávkové vlny souvisí se stářím. Momentálně se nám tady sešlo několik odborářských bossů pokročilého stáří a vzhledu. Nepochybně v dalších volbách bude pro tyto bosse pár volitelných míst na kandidátkách Sociální Demokracie. Jenže ne pro všechny, jen pro vybrané,  jejichž odborové svazy udělají pro Sociální Demokracii  stávkami a protesty největší podíl černé práce.  A tak jednotliví bossové tlačí na pilu ve snaze dosáhnout  další mety ve své kariéře.

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 6. 2011 9:28
řeknu něco, co se asi nebude líbit

1) stávka v dopravě, energetice a zdravotnictví by měla být zakázána stejně jako v ozbrojených složkách

2)stávka povolena jen pokud selže kolektivní vyjednávání zaměstnavatel x zaměstnanci

3) k ovlivňování rozhodnutí státu ve věcech jako jsou daně, důchody a podobně jsou volby

0 0
možnosti
M

mubu

13. 6. 2011 9:41
Re: řeknu něco, co se asi nebude líbit

1) Máte rád totalitní režimy, že? Ale snad nejsme v Chile za Pinocheta.

2) Stávka dopraváků není sporem se zaměstnavatelem.

3) Volby jsou jednou za čtyři roky. Mezitím ti zvolení (které by nikdo nevolil, kdyby věděl, co udělají) dokáží napáchat nenapravitelné škody. 

0 0
možnosti
MM

Vosiczka

13. 6. 2011 9:22
Já trpět nebudu.

Jsem zaměstnanec denně dojíždějící do práce, jenže - musím jezdit autem. Všechny spoje, které by mi umožňovaly jezdit do práce byly zrušeny a nebo byly "šikovně" posunuty tak, aby na sebe nenavazovaly. Většinu cesty absolvuji po roztřískaných silnicích jejichž blokáda je zbytečná, jelikož jsou často na hranici sjízdnosti (pokud nemáte SUV). Stejně je ale od vás hezké, že jste se rozhodl bránit zaměstnance.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

13. 6. 2011 9:28
Re: Já trpět nebudu.

Jenom nevíte, jestli náhodou v polovině cesty nenarazíte na hromadu balíků slámy.  

0 0
možnosti
M

mubu

13. 6. 2011 9:20
Ano

stávka způsobí krátkodobé nepohodlí, ale je třeba si uvědomit, za co se stávkuje. Je to hlavně důchodový systém. Nikdo nechce asi odcházet do důchodu v 70 letech jako troska (to se asi moc netýká lidí v kancelářích, i když se mohu mýlit). Týká se to ale i mladých lidí, kteří budou bez práce, protože pracovní místa budou zabírat lidé, kteří už by měli být dávno v důchodu. A že chybí peníze v systému? Prostě znovu zavést progresivní zdanění jako je tomu třeba v Německu a jinde v Evropě. Ale hlavně by se státní peníze neměly utrácet na nesmyslné vládní výdaje a na války.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

13. 6. 2011 9:36
Re: Ano

A když se ve čtvrtek nedostanu do práce, tak se ve státní kase nějakým zázrakem peníze objeví?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

13. 6. 2011 9:14
Když je někdo

placeným apoštolem ODS, těžko může psát jinak. Ale lhát by přesto neměl. Odkaz - http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/199798.aspx

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1787x
Články na tomto blogu vyjadřují výhradně osobní názor autora - občana, nijak nespojené s jeho působením ve veřejné sféře.