Těžká chvíle v ZOO

 Jeho ego si lebedí v tom, že dělá něco dobrého pro svět. Přesto mu dotírá jakýsi pocit, že je cosi… ale nenechává se znepokojit. Bere to hezky popořadě tak, jako pokaždé. Nejprve přichází k tygrovi.

Má rád tyhle večerní procházky zahradou. Uklidňuje ho, když vidí, že věci jsou tak, jak mají být. A vlastně kontroluje, že to tak je.

Dneska to není jinak. Jeho ego si lebedí v tom, že dělá něco dobrého pro svět. Přesto mu dotírá jakýsi pocit, že je cosi… ale nenechává se znepokojit. Bere to hezky popořadě tak, jako pokaždé. Nejprve přichází k tygrovi.

Ten evidentně dneska na hlubokou diskuzi, kterou spolu občas mlčky vedou, náladu nemá. Přesto to je jeden z jeho největších kámošů a zároveň úspěchů. O tomhle přece ZOO hlavně jsou, odchovávat mláďata. Vzpomíná na ty doby, kdy byl tygr ještě kotě a nosíval ho v náruči. 

 

Pelikán, ten starej pardál, zase určitě akorát přemýšlí, kterou ze svých slepic, teda pelikánic by dneska obšťastnil.

U velbloudů je těžkej veget.

Vedle velbloudů kontroluje informační ceduli. Ví, že to není tak úplně jeho úkol, ale pořád přemýšlí jak texty, které mají dospělým a dětem přiblížit život zvířat, vylepšit. Tak aby byly pravdivé a líbivé, vlastně to je docela těžký marketing. 

Plameňáci sněmujou. 

Baví ho vlastní myšlenka paralely s účtárnou, ale neživí ten nápad moc dlouho a ani by ho nenapadlo vyslovit ho nahlas.

Opičák má taky těžký veget.  Usmívá se pro sebe s myšlenkou, že už se taky těší do postele. Vážně to byl dneska dost dlouhej den. Přesně takhle bude za chvilku vypadat. Horizontální poloha a úsměv. Možná si k tomu, když na rozdíl od opice může, naleje skleničku. 

 

Nakonec přichází až k němu. A ten pohled mu svírá srdce. Už ví, odkud pramenil ten pocit, že cosi není v pořádku. Ví, že on tu není úplně štastnej, že podmínky nejsou úplně ideální a už dlouhou dobu ho to trápí, že s tím nemůže nic dělat. 

Věděl, že to je špatný, ale neměl vůbec tušení, že to je až tak zlý. V duchu se znovu a znovu vrací ke všem hodnotám, které jeho zahrada má. Osvěta, mláďata, společně strávený čas rodin s dětmi, které mají ještě rozum. Přesto mu po tváři stéká slza a ví, že se mu dneska přeci jen bude usínat špatně. 

Fotky jsou z jedné z českých zoologických zahrad. Postava a příběh jsou smyšlené a případná podobnost čistě náhodná.

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Klenorová | středa 18.7.2018 12:17 | karma článku: 13,70 | přečteno: 752x
  • Další články autora

Jana Klenorová

Dítě z lásky

15.11.2022 v 14:44 | Karma: 11,11

Jana Klenorová

Ještě se drží...

11.12.2020 v 17:14 | Karma: 12,95

Jana Klenorová

A je po něm!

25.11.2020 v 19:18 | Karma: 18,73

Jana Klenorová

První sníh

21.11.2020 v 17:56 | Karma: 10,06

Jana Klenorová

Polévka

1.8.2020 v 11:52 | Karma: 12,50