Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Klárko, souhlas i nesouhlas :-)

1) bych zakázal se lidem rozmnožovat. Ne, že by všichni plodili idioty nebo gaunery, ale co kdyby.

2) pokud bych povolil reprodukci, tak jen regulovaně, ale současně s tím bych zakázal rodičům potomstvo vychovávat. Ne, že by všichni výchovu nezvládali, ale určitě se najdou i takoví, kteří na ni úplně kašlou.

3) bych zákázal lidem žít. Oni ve výsledku totiž nežijí tak nějak odpovědně. Ubližují druhým, sami sobě, škodí přírodě a vůbec, jsou nějaký divný :-)

Tak nevím, nepřehnal jsem to?

Pro jistotu si zakážu psát komentáře do diskuze. Ještě by se toho mohl nějaký pitomec chytit a hrůza domyslet. Za mě karma!

4 0
možnosti
JH

J38a55n 65H38r50u54z77a

4. 1. 2017 15:53

Také souhlas i nesouhlas. Ano, jsou lidé, kteří se umí chovat rozumně a slušně bez jakýchkoliv příkazů a pak ti co na takové příkazy kašlou. Takže první skupina je nepotřebuje a druhá ignoruje. Třetí neznám.;-D

0 0
možnosti
Foto

Další skvělý článek! Karma

4 0
možnosti
VV

Napsala jste hlubokou pravdu. Slusni lide v podstate zadne zakazy ci prikazy nepotrebuji.

Ale jak vidite z diskuse, tech zakazu a prikazu je zrejme porad jeste malo. Zu jen zbyva naspat, ze za vsemi temi zakazy a prikazy se skryva Brusel.

0 0
možnosti
AK

Autorka správně vnímá, že svoboda nemá být maximalizována do extrému a že neplatí že čím víc svobody, tím lépe.

Mohli bychom tak totiž dospět až ke svobodě gaunerů vyhnout se následkům svých činů.

Jsou regulace potřebné - např. v oblasti bankovnictví - jak nám ukázal rok 2008 a jsou regulace nepotřebné - např. o zakřivení okurek nebo banánů.

Problém vidím v tom, že tam, kde by byly regulace potřebné, se o nich ani neuvažuje a tam kde jsou zbytečné jich přibývá.

7 0
možnosti

"...až bude naše společnost natolik zralá a chápající..." A to se stane jak, nebo čím?

No jedině důslednou výchovou dětí od mala, se stanovením mantinelů. A samozřejmě s důrazem na ohleduplnost k ostatním.

10 0
možnosti
JH

Šípková

to jste spadla ze stromu ? Jak mohou rodiče "důsledně vychovávat, stanovovat mantinely " když jsou sami nevychovaní, bordeláři ap.

1 3
možnosti
KK

Vážně si myslíte, že v systému zákazů taková společnost vyzraje? . . .

5 0
možnosti
JH

Šípková

možná začátek zbytečně "ostrý" , ale, výchova od rodičů se nezkazily,nevytratila, protože žádná nebyla

0 0
možnosti
Foto

Jak tady tak pročítám některé komentáře, utvrzuji se v tom, že na jednu větu mého blogu, jsou zapotřebí další tři, které ji objasní lidem jiné mentální úrovně. Nejsem přívržencem zákazů, stejně jako nejsem přívržencem anarchie, při níž si lidé vytváří svou vlastní sobeckou svobodu na úkor svobody druhých lidí. Ať se vám to líbí nebo ne, svoboda neznamená smět si dělat vše bez jakýchkoliv pravidel. To si mohou myslet snad jen malé děti. Pokud se vám nelíbí slovo zákaz, dosaďte si místo něj např. pravidlo. Pravidlo slušného chování. To bylo poselstvím mého článku.

13 0
možnosti
Foto

a musí mít hned každé pravidlo sílu zákona???

3 0
možnosti
SN

:-)......Já každý den přemýšlím o tom, jak jsem se mohl dožít tak vysokého věku, kdy bylo téměř všechno dovoleno. Na kole jsme jezdili bez přileb, rovněž i na koni,(ty musely být jen na závodech), v autech nebyly pásy, dcera spávala při třistakilometrové cestě na zadním sedadle, lyžovalo se jen s klapkami na uších, aby nám neomrzly, hokej se hrál dlouhé roky,(i reprezentace), někdy i bez čepic.

Doba se posunula, život se stále zrychluje, to chápu: Proč ale musím zaplatit 1200 za kominíka, který přijde na 20 minut, když jsem si 50 roků čistil komín sám a kdybych prokazatelně od komína vyhořel, je to snad jen moje věc a pojišťovny! Proč mám hledat výrobce 4 roky starých kamen, aby mi je přišel prohlédnout, co na tom může kdo zjistit a já vypláznu zase za 20 min."odborné prohlídky 1000 Kč !

Hlavně, že se nám zvolení poslanci postarali,(jistě na podnět nějakých lobbyistů), pro pár lidí o dobře zaplacenou práci ! AŤ to "šlak trafí ! " Tak pravil blahé pamětí Satínský ! !!!!!!

17 0
možnosti
Foto

dnes máte ode mne plus a R^

1 0
možnosti
VM
DB

všichni žijeme pod jedním nebem, ale máme různé horizonty

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2374x
Speciální pedagožka se zájmy v oblasti výchovy, vzdělávání, současných pedagogických problémů a mezilidských vztahů. S praxí ve speciální i běžné ZŠ. Tak trochu knihomolka,cestovatelka, sportovkyně, ale zejména pisatelka.

 

Seznam rubrik