Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pokiaľ viem, tak v Nemecku to majú vyriešené veľmi dobre. Zábavná pyrotechnika sa tam môže predávať niekoľko dní pred Silvestrom a používať sa môže len 2-3 hodiny pred a 2-3 hodiny po polnoci v noci z 31.12. na 1.1.

Priznám sa, že aj mňa každý rok iritujú adolescentní kreténi, ktorí hádžu petardy a delobochy kedyľkovek a kamkoľvek.Tento rok boli obľúbené kanály. A tí najväčší to robia v čase Štedrovečernej večere.

Ono sa nejedná len o psov, ale aj o malé deti či starších ľudí. Alebo ľudí so zdravotnými problémami.

0 0
možnosti
JL

Petardy se netýkají pouze adolescentních kreténů, před několika lety jsem musela jít seřvat tři chlapy ve věku ve věku +/-40, co se bavili odpalováním dělbuchů ve 3 ráno.

0 0
možnosti
OU
OH

No nevím, sám jsem pejskař a už léta i nekuřák, ale nepřipadá vám, že těch zákazů a nařízení začínáme mít více než za bolševika?

Novodobá registrace studní, možnost razie čím topíte, nařízení že si komín můžete čistit jen s razítkem, zákaz kouření i v rozdělené hospodě, nařízení koho vítat a jaké máte mít smýšlení vůči komu ... vždyť tady už se kecá i do voleb v USA a drží se smutek že nevítězí koho noviny předem vítaly.

Opravdu bych uvítal více svobody a tolerance..

0 0
možnosti
Foto

Gratuluji k prvnímu místu ve čtenosti

0 0
možnosti
PN

zarážející spousta příspěvků se vyhraňuje proti zakazování čehokoliv, ale vysvětlovat si, že co není zakázané, to je vlastně povolené je trochu zvláštní. Autorka nezpochybňuje pořádání ohňostrojů na Silvestra ...ale vím, že je už deprimující poslouchat tento rachot polovinu prosince a ještě začátkem ledna. A to většina lidí prý nemá peníze a vše je drahé....

3 0
možnosti
ZB

Kdo bude určovat co je obtěžující a co ne? Někomu může vadit karnevalový průvod nebo Jízda tří králů na Jižní Moravě. Taky nejsem příznivce rachejtlí, ale občas dělat kraviny je znakem svobody. Nevymýšlejme další zákazy, ale když se chceme vyblbnout, mysleme u toho. Když si vzpomenu, co jsme dělali, když nám bylo 16-25, tak si říkám, jaké jsem měl štěstí, že se mně nebo někomu jinému něco nestalo.

1 2
možnosti
Foto

Srovnáváte nesrovnatelné. Karnevalový průvod ani Jízdu králů nedoprovází detonace. Krom toho se jich nemusíte zúčastňovat a nikoho neobtěžují hlukem na rozdíl od hlučných nesmyslných dělobuchů.

4 0
možnosti
JL

Osobně mám teorii, že čím má jedinec nižší IQ, tím větší kravál vyprodukuje. Proto jsou hlučné děti, u kterých je to pochopitelné a časem z toho snad vyrostou, proto jsou hluční opilci, vysvětluje se tím také existence sociálně vyloučených lokalit, kde to "žije" ve dne v noci. V období Silvestra lituji hlavně zvířata a malé děti. Dokud jsem bydlela na sídlišti, byly petardy opravdu k nevydržení přinejmenším týden před a týden po Novém roce. Dementní, bezohledná pseudozábava.

6 2
možnosti
Foto

Na střelnici jsou dobré chrániče sluchu, protože jde o uzavřené prostory, kde je vliv hluku jiný než někde za rohem na náměstí. Oslavy nového roku byly vždy bouřlivé a byla by opravdu škoda je omezovat přísnou organizací. Nevázané veselí k Silvestru prostě patří, člověk by měl mít vyvážený život, někdy pracovat, někdy se veselit a volně žít. Zákazy vedou jen k tomu, že budeme všichni frustrovaní úplně stejně jako zakazovači a to by byl svět opravdu smutný.

5 3
možnosti
OM

já jsem pro zákaz štěkotu čoklů...kázeň a pořádek musí být ;-D

3 3
možnosti
JL

Štěkot psů je jaksi přirozená věc, jakkoliv jsem pro, aby majitelé nadměrnou hlučnost svých mazlíků korigovali. Pravda, lidská blbost je taky přirozená věc, takže dělbuchů se asi nezbavíme...

3 0
možnosti
VN

DĚTI si v normálním státě nemají co kupovat petardy ani JEDNOU za rok, aby si udělaly BUM.

0 0
možnosti
Foto

Řešte si své děti, do dětí jiných vám je houby.

0 4
možnosti