Diskuse
Vánoční kapr, díky, ne!
Děkujeme za pochopení.
peso.ah
Kapr?
V anglii by ti dali za pravdu. Tam je kapr jen ryba pro sportovni ucel. Nechapou jak to muzem jist. Ale kapr je kapr a vanoce na tom nic nezmeni. Pokud se dobre upravi, tak ho muzu kdykoliv v roce. Takze s tebou na jednu stranu souhlasim a na drohou stranu ne.
nyny.
mňo
Já osobně kapra a ryby vůbec taky nemusím.Ovšem byla jsem vychovaná tak, že kategorická prohlášení typu absolutního odsouzení jsou omezenost.To, že něco nemám ráda já, nebo se nelíbí mně, ještě neznamená, že je to hnus.Znamená to jen to, že to já nemám ráda.A říci hnus o jídle to o autorce dost vypovídá. Mně by za to máma dala pár facek.
telcontar.en
Ať chutné nebo nechutné,
Nehodlám poskvrnit sváteční chvíle vraždou a krví. Jím filé, a doufám, že ty ryby byly zabity aspoň rychle.
nany
taky mi kapr nechutná
Manžel ho jí, ale v omáčce "načerno" s knedlíkem, jinak dělám kuřecí i vepřový řízky se salátem. A myslím si, že kdybychom jedli třeba klidně tatarský bifteky s topinkama, tak to může být každýmu jedno. Hezký článek a přeji Vám šťasntný nový rok. Jana
Martin Jirousek
Kapr
Nejvíc záleží, odkud pochází a čím je krmen. Kapři, dostupní pro vánoční trh jsou jako prasátka - vykrmení granulemi. Jako rybář mám svoji stupnici chutnosti kapra. Nejlepší kapr je z přehradní nádrže Rozkoš - ne z té horní části, plné bahna z Úpy, výkalů a močky koupajících se, ale ze spodní nádrže. Ta má v 90% dno složené z jílu-štěrku. Kapři tam jsou odrostlí na přírodní potravě - škeblích. Tolik ke kaprovi.Taky mě udivily jiné příspěvky o "nechutnosti" sladkovodních ryb. Je vidět, že dotyční ještě neokusil sumce, candáta, okouna. Zajímavé, že kuřeta od mládí stísněná v chumlech v klecích, uměle vyhnaná růstovými hormony nebo prasata, žijící celý život v hnoji a žeroucí v podstatě odpad nikomu nevadí.
čtenářka
Kapr se musí umět udělat
Před obalením popepřit, popaprikovat sladkou i pálivou paprikou, možno i česnekem. Všeho s mírou. Nestahovat z kůže a smažit ve friťáku.
Zly_Soused
o co tady jde?
Nějak mi to nedochází, proti čemu tady autorka burcuje. Podle toho co píše, jí nechutná kapr. Víc v tom článku není. tak ať ho nejí a bude mít klid. Mě zase nechutná slanina a taky kvůli tomu nehodlám měnit ústavu.
Standa
Svatá ty prostoto
Vy nevíte, odkud se berou kuřata? To vám nad tím plátkem na pánvi přeji opravdu dobrou chuť!
abc
Ryba je zdravá
A jestli jste za posledních pár let nevystrčila hlavu nebo tělo z města někam k řece, nemá cenu tu lkát. Dejte si řízek z granulema vykrmeného čuníka či kuřete ze supermarketu a nebo zdravěji, chyťte ho někde na dvorku:o))
Pidivous
Re: Ryba je zdravá
Sladkovodní ryby nemohou být nazvývány zdravými neboť jejich tuk neobsahuje Omega 3 nenasycené mastné kyseliny, ty jsou pouze v mořských rybách. Sladkovodní ryby jsou prostě jen tupá tučná zvířata, něco jako nechutný bůček.
kuba
jo jo, souhlasím.
Zdá se mi, že kromě Pidlivouse a ER snad už nikdo jiný nepochopil, o co v tomto článku šlo... Jinak souhlasím s autorkou bloggu, taky už kapra ze stejných důvodů nejím docela dlouho... Dle mého soudu, dobré zamyšlení i článek...
Klára Bártová
Re: jo jo, souhlasím.
Děkuji za podporu. O ty reakce jsem si víceméně řekla, tak mě nepřekvapují :-).
- Počet článků 106
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1830x
Ing. Klara Bartova, MBA
www.facebook.com/Mandarinky
www.zenazenam.cz
www.facebook.com/Rok.Patrika
www.facebook.com/kouc.klarabartova