Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Euronymos

8. 5. 2009 12:36
Hlavní důvod jsou peníze

Co zde řešíte, vždyť přeci v žádném případě nejde o hluk, nepořádek a čert ví o co všechno ještě, ale jde o to, že Národní je dostatečně lukrativní adresa, a proto jde výhodněji využít, než mít v prostorách nemovitosti rockový klub s průměrnou hudební produkcí. Nevím jak vy, ale já bych se jako majitel nemovitosti zachoval naprosto stejně, protože při zavření klubu na tom budu finančně lépe.

Btw. Jenom takové doplnění. Do RC jsem chodil dosti pravidelně hezkou řádku let, ale vývoj klubu se zrovna nevyvýjel dle mých představ, takže jsem jej přestal navštěvovat.

0 0
možnosti
LN

Ezau

8. 5. 2009 9:33
Rock café

V první řadě je chyba v tom, že nad takovým klubem jsou vůbec bytové prostory. Měly by tam být ideálně kanceláře ... Lidem se ani nedivím, že když nad tím bydlí, tak nechtějí poslouchat hluk, který porušuje hygienická pravidla. Je sice hezké, že by měli být tolerantní, ale ani já a ani vy tam nebydlíte a tudíž těžko soudit.

Co mi přijde úplně skandální je to, že se do odhlučnění a stavebních úprav investovala více než deset milionů a efekt nula celá nula nic. Tady by to stálo za trochu investigativní žurnalistiky, proč při takové investici je pokles hluku nulový! Že by nějaká malá domů pro spřátelenou stavební firmu, která jenom sem tam něco natřela a vylila pár koleček betonu?

Obecně souhlasím s tím, že kluby, které porušují hygienická pravidla se mají zavřít. Jednou ta pravidla jsou stanovená a dělat nějaké výjimky je cesta do pekel.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

8. 5. 2009 16:49
Re: Rock café

spíš smrdí ta kolaudace (řekl bych bytových prostorů ale nevím jistě)

0 0
možnosti
HD

HonyaDj

8. 5. 2009 5:08
Pojmenujme si problém

To je naprosto jednoduché. Stačí si pojmenovat problém. O kulturu ani hluk tu nejde. Ty prostory jsou tak lukrativní, že vládnoucí úředník přece nebude kopat za kulturu, ale jakmile má možnost, tak jí podrthne. Viz. u nás na Kladně konec letitého a v tehdy už JEDINÉHO opravdového hudebního klubu Klub 19 (situace se nezměnila, snahy o další kluby byly a jsou, ale stále se moc nedaří, snad se situace zlepší)

0 0
možnosti
MD

milos-KL

8. 5. 2009 1:11
zacalo to bunkrem,

hodne zaskodilo v roxy, a ted se vlna lidsky blbosti siri dal...

bohuzel mame autority, jake si narod zaslouzi. a narodem jsme veskrze tupym...

0 0
možnosti
Z

zcek

7. 5. 2009 17:14
míň kraválu?

A nedala by se ta vaše hudba hrát nějak tišeji? Proč dělají ti hudebníci kravál větší než těch nevímkolik decibelů? O těch dvacet decibelů už to neslyšíte? Já fakt nevím, nebijte mě, já do klubů nechodím, vadí mi ten řev. Kdybyste si tam všichni dali do uší sluchátka, to by už pro vás nebylo ono?? Vy byste kravál slyšeli a lidi okolo by mohli spát??;-D

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 5. 2009 17:33
Re: míň kraválu?

Decibel je strašně zrádná jednotka. pokles o 3 dB u výkonu značí poloviční výkon, naopak zisk o 3 dB je dvojnásobný výkon.  90 dB je saxofon ze vzdálenosti 40 cm.

0 0
možnosti
PB

P.Banga

7. 5. 2009 16:51
Jo... to byly časy

Jsem zvědavý, jaký budu důchodce..., třeba budu taky kritizovat, kdo ví? Ale alespoň jsem si připomenul naše hudební začátky-karma!

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 5. 2009 16:56
Re: Jo... to byly časy

Proč důchodce?8-o  Ono úplně stačí bejt Petra Bangová a rodit ve chvíli kdy se nedaleko pořádá rockovej festival;-D   http://bangova.blog.idnes.cz/c/49554/Rockovy-porod-na-Valniku.html

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 5. 2009 16:38
Mě to celé připadá jako když se hádá

důchodce se svobodnou matkou samoživitelkou, kdo má morální právo na víc peněz a mezitím si úředníci "starající" se o sociálně slabé vyplácejí nehorázdné odměny.  Někdo tady něco zvoral a ten někdo byl nějakej úředník, ale v tomto případě spíš politik, respektive celá banda politiků. Z jakého důvodu k tomu došlo už stejně nikdo nezjistí, ani nebude chtít zjistit, teď je otázkou co dál. Sotva lze ale napadat majitele bytů kteří ony byty koupili a přirozeně mají právo na klid. Tramvaje zas tak velký hluk nedělají a je vždycky jen krátkodobý po dobu než tramvaj přejede. Dá se na ní zvyknout velice rychle. Na několikahodinovou hudební produkci nikoliv. Jeniným řešením je klub přestěhovat na vhodnější místo, pokud má doopravdy tolik příznivců, tak ti si ho najdou kdekoliv.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

7. 5. 2009 15:17
Všichni tady diskutují o hluku

ale já si také všiml té stavební úpravy. Dnes se dají budovy dobře odhlučnit. Nechápu,jak to mohlo dopadnout tak špatně , byla to asi nějaká lumpárna. Jinak máte právo na klub , chtělo by to budovu bez bytů.

0 0
možnosti
O

o.kostal

7. 5. 2009 15:58
Re: Všichni tady diskutují o hluku

a jak se prosim vas ty budovy daji odhlucnit? (co ja vim, tak se dobre nedaji, leda se stavi nova, nebo je to totalni rekonstrukce spojena se zasadni prestavbou)

0 0
možnosti
PPB

Parouback

7. 5. 2009 15:15
Slečna

je ještě ve věku, kdy doufá, že zemře romantickou nezapomenutelnou smrtí z ušlechtilých příčin či důvodů a hlavně mladá, že? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
KH

klarisah

7. 5. 2009 15:22
Re: Slečna

Slečna uvažuje o sebevraždě každých pět minut ;-)

0 0
možnosti
ZC

Zanys

7. 5. 2009 15:06
NE HLUKU, KAŽDEJ BUDE JEDNOU STAREJ

je jedno kde bydlí, všude by se měly dodržovat HLUKOVÉ LIMITY!!!

0 0
možnosti