Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Myslím, že Josef Formánek (a zejména jeho "Mluviti pravdu") se z té vaší charakteristiky vymyká.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé, výborné, jenom k jedné větě nemám blízko názorem. Díky za článekR^:-)

0 0
možnosti
Foto

Vesměs máte pravdu. Ale zkuste tohle: http://www.databazeknih.cz/knihy/mycelium-jantarove-oci-162124 a nedejte se odradit průvodním popisem děje :) je to o střetu odlišných kultur s odlišnými hodnotovými žebříčky a zvyky.

0 0
možnosti
PH

Tak jak to u mesiášů bývá, objeví se nenápadně a dorazí z míst netradičních. Nebojte, já přijdu.

0 0
možnosti
MN

Pokračující všeobecný úpadek.

0 0
možnosti

The grass was greener. Celými dějinami lidstva se táhnou stesky, že dříve bylo lépe. Vše jde ve vlnách. Občas jsou lepší autoři, občas horší. Občas máme lepší fotbalovou generaci, občas horší.

A co se významnosti týče? Statisticky je mezi nějakými 700 - 800 nejlepšími autory jeden Čech. Mám-li to rozvést, mezi nejlepší tisícovkou autorů tohoto století budou tak jeden až dva Češi. Tolik asi k té významnosti.

0 0
možnosti
JJ

J74a79n 85J44e29l19í12n48e29k

14. 12. 2016 20:45

Ono je to daleko složitější. Napsat dobrou knihu trvá hodně dlouho, pokud nejde o současné bláboly některých "spisovatelů", kteří dokáží napsat knihu za týden či natočit film za 24 hodin. Jen ověřit každý fakt, který dobrý spisovatel použije, je práce mnohdy na týden či déle. Jen opravit po sobě text, aby v něm nebyla jediná chyba, je stejně obtížné, jako samo psaní.

Ale to vše je pouze "domácí cvičení". Když je kniha napsána, musí se najít někdo, kdo ji vydá. A když se dnes najde, troufá si vytisknout nanejvýš 1000 výtisků. Takže se dílo dostane doslova k pár čtenářům. A ke kritikům, kteří píší jen a pouze o severských detektivkách? Nikdy. Smůla.

Takže možná že dobré současné dílo leží někde v šuplíku...

0 0
možnosti
JM

J93i91ř62í 31M94a89r71e17k

14. 12. 2016 20:37

Radši si přečtu knížky Hany Andronikové, Jiřího Hájíčka, Jana Balabána, Radky Denemarkové nebo Kateřiny Tučkové než Jaroslava Haška.

0 0
možnosti
MB

No, možná ten ústup literatury do bezvýznamnosti je globálním jevem...který souvisí s nástupem nových technologií, nových forem umění (vizuálního, multimediálního) a životního stylu (rychlejšího, klipovitějšího).

Prostě je větší konkurence v tom, co se uchází o volný čas lidí a co se snaží oslovit jejich smysly. Pak zákonitě klesá poptávka po tradičních oblastech kultury, což není příliš motivující pro umělecky nadané jedince, kteří se pak raději realizují spíše nějakým rychlejším, viditelnějším a komerčně efektivnějším způsobem.

Možná. Nevím. Prostě mě to napadá jako možný důvod..

0 0
možnosti

Hm.. a co třeba: Třeštíková, Radka, MORNŠTAJNOVÁ, Alena, HÁJÍČEK, Jiří, HŮLOVÁ, Petra, FORMÁNEK, Josef, HARTL, Patrik, BALABÁN, Jan, Kateřina Tučková..... Nebo co považujete za významnou literaturu?

2 0
možnosti