Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

K tomu poslednímu odstavci ... The Guardian ho nazval ultrapravičákem ... ono totiž v politice došlo k posunu. Normální sociální demokrat, z doby před dvaceti lety, je dnes novou levicí nazýván ultrapričákem. The Sunday Times ho zase nazval levičákem, táhnoucím ČR do Ruska. Přitom dnešní Rusko je všechno možné, jen ne levice. S eurokomisařkou Mogherini by se v Rusku bavili tak jedině ti, co chodí plakat k pomníku Stalina u Kremelské zdi.

0 0
možnosti
RM

Kdyby se novináři mýlili jenom v tomto ...

1 0
možnosti
VD

Zeman - ostřílený , pracovitý politický internacionál, populista - v poslední době s výraznými proruskými a čínskými sklony ( ne tak s velkým úspěchem na obchodním poli jak prezentuje) . Pravicový asi nebude. Jaký přínos pro český stát bude mít jeho další působení na Pražském hradě ?

0 1
možnosti
Foto

Zeman opravdu není pravičák, natož pak krajní. On je politicky poněkud amorfní, určitě však inertní. Jediné, a to naprosto zásadní, kritérium, které ovlivňuje jeho postoje (i politické) je Miloš Zeman a jeho EGO. Z tohoto důvodu je občas poněkud nečitelný pro toho, kdo toto nebere v potaz. Pokud to však přijmete jako axiom, tak se vám obraz Miloše Zemana rozjasní a zostří a zpevní se i budoucí kontury.

Právě proto není zcela nemístný i názor o tom, že jeho znovuzvolení může být výrazné negativum pro parlamentní systém tohoto státu. Zeman totiž od statusu přímé volby svou vlastní (ego)logikou odvozuje, že jeho pozice je zcela jiná, než mu vymezuje Ústava a ingeruje do oblastní a způsobem, jež Ústava vůbec nepředpokládá, neb byla psána pro zcela jiný druh osobností, a ON z toho dovozuje, že to není zakázáno a tudíž může. A tak se na nejen politickém, ale i řídím poli státu pohybuje další subjekt, který není organizačně definován a nemá zde být.

Já bych však z toho nevyvozoval a neočekával nic katastrofálního a to jak z důvodu parametrů na straně Miloše Zemana, tak z důvodu sebezáchovné činnosti ostatních, na rozdíl od něj však, státem definovaných a určených subjektů. A o samosprávné setrvačném působení systému už ani nemluvě, vlastně nepíše. :-)

1 1
možnosti
AF

A17l34e32š 58F45i78f67k28a

31. 1. 2018 21:24

Řada novinářů tvrdí, že Zeman je v současnosti PRAVICOVÝ POPULISTA. Že se to dá zdánlivě vyvracet jeho dřívějším předsednictvím ČSSD, to je pravda. Mnoho lidí se s takovým povrchním zdůvodněním spokojí. Hodnotově se ale jako sociální demokrat už řadu let nechová.

Celkem chápu, že se hnutí ANO nehodí do krámu fakt, že jednoznačně podpořila prezidentského kandidáta s podivnými protisystémovými názory, podivnými spolupracovníky a ještě podivnějším financováním, to celkem chápu. Ale stačí stokrát opakovat: "Miloš Zeman není pravicový populista..." Třeba to zapůsobí.

0 0
možnosti
AF

A63l15e11š 61F19i31f75k74a

31. 1. 2018 21:26

Oprava: Řada novinářů ve shodě s informovanými českými politology tvrdí...

0 0
možnosti

to je přesně ono!!! Já osobně prezidenta neznám , angličani ho taky osobně neznají , všichni čteme články o něm co napíší novináři a buď jim věříme nebo jen trochu nebo vůbec, sledujeme jak mluví o čem mluví a jaký má na věci názor a z toho si utváříme na něj názor...tak se nedivte že angličani věří našim novinářům a mají ho za pravičáka...hezký den;-D

1 0
možnosti