Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Jen minidetail bylo vyčítáno dřívější vládě, že zbytečně zemřelo 25000 tisíc lidí. Ono už to dnešní skóre nikoho nezajímá zkuste si to najít. Za dnešního ministra zemřelo na covid suverénně nejvíc lidí jasně, vystřídalo se jich u Babiše několik ale přeci tolik a kvůli takové chřipečce🤷 a trápí to dnes někoho jojo zvykne si klidně i na ruské tanky v ulicích.

0 0
možnosti
Foto

Zkusil jsem si to najít.

Třeba zde: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/czech-republic/

Fialova vláda byla jmenována 17.12.2021. Den předtím, ještě za dosluhující Babišovy vlády, bylo u nás evidováno podle té stránky 35357 obětí covid. Včera to bylo celkem 42503, neboli o 7146, zemřellých za fFialovy vlády víc.

7 tisíc mi připadá od pohledu menší šíslo než 35 tisíc. Jste si stále jist, že je těch covid-mrtvých za současné vlády suverénně nejvíc?

0 0
možnosti
MK

Opatření pouze celou epidemii protáhla a prodražila. Ale navzdory opatřením stejně covid proběhl celou populací a kdo měl umřít, ten prostě umřel. Říká se tomu přirozený výběr a není to v přírodě nic neobvyklého.

5 0
možnosti

Rozumný text, který ale i tak bude na místní antivaxery působit jako červený hadr na býka.R^:-)

3 0
možnosti
Foto

J68a45n 38Š84i46k

7. 3. 2023 11:24

Místní virologové s Vysokou školou života určitě přiběhnou, aby Vám článek rozcupovali na kousky. To přirovnání ke stavění domů v zátopové oblasti je úplně přesné. Je neskutečné, že nejen lidi, ale i firmy, koupí levný pozemek, který je levný právě proto, že se počítá s tím, že tam jednou bude voda. Oni si mnou ruce, jak na tom vydělali. Potom zjistí, že je buď někdo nepojistí nebo mají smlouvu s nějakým omezeným limitem a vůbec jim to nepřijde divné. Divit se jednou začnou, až jim voda dům nebo fabriku propláchne. Hezký den

3 1
možnosti
Foto

To už rozcupovali jiní. Kdyby se k tomu stát stavěl jako se staví ke chřipce, těch zemřelých by bylo méně.

0 1
možnosti
RW

Takže další manipulace, kde se korelace vydává za kauzalitu.

Kolik z těch nadúmrtí bylo zapříčiněno nesmyslným či nezákoným omezením péče???

6 3
možnosti
LS

To je nesmysl. Kdyby se k tomu připojil graf počtu nemocných, tak to bude v souladu, čili to vaše tvrzení je nesmysl nedouka. Takže korelace je vyřazena ze hry. Omezení péče určitě nějaký dopad na úmrtnost má, ale muselo se nutně projevit až se zpožděním proti vlnám kovidu, nikoliv přímo v nich. Akutní zápaly slepého střeva se operovaly.

3 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 29,40
  • Průměrná čtenost 1376x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik