Peníze, pak štěstí nebo Štěstí a pak peníze?

Tenhle název není moc optimistický, ale připomíná mi i mě samotného v mnoha oblastech mého života. Je to chvíle, kdy k věcem přistupujeme úplně z jiné strany, než bychom měli, a kdy věci děláme úplně naopak.

Pokud nám chybí v životě základy, tak se můžeme snažit, můžeme budovat, můžeme podnikat, můžeme vydělávat peníze, ale neustále se nám ten život bude jakoby bortit.

Spousta z nás se snaží vydělávat peníze, říkáme si: až vydělám tyhle peníze, tak věci budou jinak, až vydělám peníze, budu úspěšný a dovolím si to a to. Ale co když je i tohle naopak? Co když ta cesta vůbec nevede skrz peníze, ale vede z úplně jiné strany?

A k tomu vás chci dneska pozvat. Ty základy totiž stojí na úplně jiném slově než peníze. To slovo má mnoho významů a každý si za něj může dosadit to své. Já mu obecně říkám štěstí nebo vědomí, láska. Může mít i různé duchovní, spirituální názvy jako bůh, vesmír a podobně.

Tenhle základ, na kterém postavíte svůj vlastní život, je naprosto nezbytný k tomu, abyste následně uspěli v dalších oblastech vašeho života. Tím pevným základem je vědomí toho, jak věci fungují, a vědomí toho, že štěstí je tady přítomno neustále. Pokud tu cestu otočíte a nejdete skrz peníze, ale začnete štěstím, tak vám chci ukázat pět kroků, které nakonec vedou i k penězům.

Jestliže uvidíte, že život je jeden velký zázrak a že podstata života je štěstí, tak z tohoto pohledu začnete věci dělat s úplně jinou kvalitou. Když jste šťastní, spokojení a v pohodě, začnete přirozeně dělat věci, které vás baví.

A když začnete dělat věci, které vás baví, které vás přitahují, které vám přirozeně jdou, začnete v nich být lepší a lepší. Je to takový kruh, kterému se říká jistota a dovednost. Když totiž začnete něco dělat, tak v tom začnete být lepší, když začnete být v něčem lepší, začnete si více věřit a čím více si člověk věří, tak tu věc pak dělá častěji a čím častěji ji dělá, tak je v ní pak lepší a tohle se nabaluje a nabaluje, naše dovednost se zvyšuje a následně ji můžeme vzít a předat dalším lidem, kteří nám za ni dají peníze.

Navíc když jsme v něčem zkušení a něco umíme, stáváme se expertem té dané oblasti a také se stáváme úspěšní, protože když něco děláme, něco nám jde, tak začínáme být známější a známější a to se v dnešní společnosti nazývá úspěchem. Pokud se dostanete až do téhle fáze, kdy jste úspěšní v tom, co děláte, tak automaticky také přicházejí peníze.

Je ale důležité uvědomit si, že peníze jsou v téhle cestě až na konci, i když často začínáme z té druhé strany. Máme pocit, že potřebujeme vydělávat peníze, abychom byli úspěšní, ale takhle to nefunguje. Je nutné najít vnitřní harmonii, vnitřní mír a z tohoto vnitřního štěstí začít dělat věci, získat zkušenosti, získat úspěch a z toho přijdou i peníze.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Kirš | středa 25.2.2015 9:47 | karma článku: 6,31 | přečteno: 309x
  • Další články autora

David Kirš

Co je to Každoden?

23.4.2015 v 10:04 | Karma: 4,18

David Kirš

Jak na problémy?

14.4.2015 v 10:11 | Karma: 4,29

David Kirš

Jak teče energie ve firmě

7.4.2015 v 13:21 | Karma: 4,74

David Kirš

10X Myšlení

30.3.2015 v 15:44 | Karma: 4,30

David Kirš

TO DO strategie

25.3.2015 v 11:02 | Karma: 4,72