Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Článek vyznívá v tom smyslu, že se směrnice týká všech budov, což zní hodně skandálně a jistě zajistí blogerovi vysokou karmu. Článek také budí, nejspíš záměrně, dojem, že stát bude muset postavit nové budovy pro své úřady (protože ty stávající nevyhovují), nebo je co nejrychleji rekonstruovat, což je také zavádějící. Chtěl bych proto některé informace malinko upřesnit: Směrnice se vztahuje pouze na budovy nově stavěné, a nebo při realizaci velkých rekonstrukcí (je tam řada výjímek, netýká se to historických, církevních, částečně i rekreačních objektů, malých samostantě stojících domečků, menších průmyslových provozů..). Souhlasím s autorem, že směrnice navýší už tak dost otravně rozbujelou byrokracii, což není nic, z čeho bychom mohli mít radost, nazývat to ale "ekoterorismem" je ujetý. Ekoterorismem se dnes módně nazývá kde co, někdy dokonce i jízda na kole. To, že se EU snaží podpořit energeticky šetrnou výstavbu je v zásadě dobré. Otázka je, jestli to dělá tím správným způsobem..

3 6
možnosti
MK

Směrnice se v podstatě týká všech budov (i na těch pár výjimek, co jste uvedl, se vztahují určité povinnosti) . I když jsou tam některé výjimky např. pro rodinné domy či byty, stále převažuje mnoho povinností.

0 0
možnosti
EN

Tak to holt vypadá,když se naprosto zbytečná organizace snaží dokázat svou nepostradatelnost...

A to jsme si naivně mysleli že vystoupením z RVHP je konec nesmyslům...8-o

Ale existuje ještě druhá horší možnost,že nikým nevolení paraziti z EU plní ůkol těch kdo je dosadili.A za jakým účelem se snaží přivést celý kontinent ke krachu nechť si každý domyslí...

:-/

11 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x

Seznam rubrik