Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Milá paní Kateřino, jistě to co jste napsala nemyslíte nijak špatně, ale mně to připadá jako "Kupředu levá zpátky ni krok"! A cesta skutečná ? Postupovat společně v rámci EU.Výkřiky osamělých jsou k ničemu.

1 0
možnosti
AK

Problém vidím v tom vašem "postupovat".

24 vlády z 27 v EU už dávno postupují - každá po svém - protože čekání na řešení od Leyenové a zeleného Khmera Timmermanse po roce trápení s vysokými cenami energií je pořád v nedohlednu.

Viz EUR 65 mld., které jako 3. balíček pomoci firmám a domácnostem, o víkendu vyhlásil kancléř Scholz.

A tak ještě před jeho uplatněním mají Němci poloviční inflaci ve srovnání s námi.

My stojíme a čekáme.

Proč u nás nikdy nic nejde a vždycky zdůvodníme proč ?

1 1
možnosti
AK

Když navážu na premiérova prohlášení, že za vše může Babiš a Putin, moc nám toho říct nemůže.

Může prohlásit, že když budeme platit šílené ceny za energie a následně vlastně za vše - jak se i v ostatních komoditách ty ceny energií projevují, že to obratem ukončí válku na Ukrajině.

Je otázka, jestli mu to budeme věřit...

1 1
možnosti
ZZ

Konec války na Ukrajině nám zlevní dovážený plyn z LNG terminálů ?

Mám vážné obavy, že opak bude pravdou.

;-(

0 0
možnosti
PC

Skvěle napsáno!R^ Těch planých řečí z úst Fialy a jeho vlády už bylo skutečně dost, na to už dnes nemůže skočit nikdo rozumný a soudný. A ač to zní paradoxně, máte naprostou pravdu v tom, že svými kroky/nekroky vláda nahrává právě Putinovi, ač tvrdí opak.

5 2
možnosti
JA

J38a89n 38A50b65r14t

9. 9. 2022 12:02

Premiérovi a celé vládě tento stav vyhovuje. Jde vlastně o skryté zvýšení daňového zatížení celé ČR. Z každých 10,- Kč o které se zvýší cena PHM, el. energie, plynu atd. má stát bezpracných 2,10 Kč za DPH. U potravin je to 1,- Kč. Jedná se o stovky miliard Kč navíc, které získá stát na výběru DPH!!! Řešením je snížit okamžitě sazby DPH na 15% a 5% (i tak se na DPH vybere násobně výšší částka), základní potaviny zcela osvobodit od daně.

3 0
možnosti
Foto

To je jejich základní moto, už jim nedochází, kolik firem to zlikviduje, a že vlastně ženou lidi na náměstí.

1 0
možnosti
LV

"V Česku vyrábíme elektřinu levněji a v dostatečném množství. "

Myslím, že premiér měl vysvětlit právě tento základní blud, který rezonuje českou společností a o který se opírá veškerá oponentura vůči vládě.

V první řadě v Česku nevyrábíme elektřinu v dostatečném množství. Česká energetická soustava, resp. její struktura, byla vytvářena v době, kdy československý průmysl byl direktivně orientován na hutnictví a těžké strojírenství. Jsou to energeticky nesmírně náročné obory, které však mají jednu důležitou vlastnost - stálý a rovnoměrný odběr. Tomu odpovídá i struktura elektráren. Elektřinu nelze hromadně skladovat, je třeba ji spotřebovat prakticky ve stejném okamžiku, kdy je vyrobena. Drtivá většina energie se získává z tepelných elektráren, včetně jaderných, které jsou velmi těžkopádné na rozběh a odstavení a tudíž stálý odběr potřebují. Špičkové odběry, z velké části způsobené drobnými odběrateli, jak jsou domácnosti, úřady, školy a pod. byly pokryty vodními a přečerpávacími elektrárnami, částečně i dovozem elektřiny ve špičce, a - pamětníci potvrdí - častým vypínáním elektřiny právě ve špičkách.

Čili - Česko dnes vyrábí spoustu energie v těžkopádných, ale stabilních, zdrojích, pro které nemá samo odbyt, ale ve špičkách si musí pomoci dovozem, protože ty špičky není schopno pokrýt z vlastních zdrojů.

Závěrem: Pokud by mělo být nalezeno smysluplné národní řešení této situace, mělo by to proběhnout tak, že ze zisku ČEZu by měla být dotována elektrická energie především pro české odběratele (tedy za předpokladu, že podobně postupují i jiné státy EU a že - a to hlavně - že se najde nějaká spravedlivá definice toho, co je "český odběratel", což rozhodně nebude jednoduché). A proto se přikláním ke společnému řešení na úrovni EU, které by mělo vycházet z přerozdělení nadměrných zisků energetických společností, v menší míře na dočasné "zastropování" cen, ve větší míře na výstavbu nových stabilních zdrojů nezávislých na Rusku.

6 4
možnosti
AK

A co v tom vidíte za problém k vysvětlení?

Pokud jsme v ČR spotřebovali tolik elektřiny, kolik bylo potřeba a ještě máme přebytkové saldo 36 mld. korun (2021), tak i když jsme někdy nějakou elektřinu dovezli, víc jsme jí jindy vyvezli.

Takže klidně vyvážejme a dovážejme elektřinu za německé ceny, ale vlastní spotřebu distribuujme za ceny české.

2 0
možnosti
Foto

Výrok W.CH. byl realistický i prozíravý. Neb v té době měl pod palcem A.H. prakticky celou Evropu.

0 0
možnosti
Foto

Rozumím tomu, co chcete říct, ale situace v roce 1940 a dnes je zcela jiná. Každý obyčejný Brit viděl, že je skutečně v ohrožení. Dnes to většina Čechů nevidí a populisté ANo a SPD toho dovedně využívají. Naše země se může ještě několik let pod záminkou pomoci potřebným zadlužovat, Fiala může říkat, co chce. teprve až budeme na úrovni zadlužení jako Itálie nebo Řecko, tak se to zastaví. Podívejte se na volební preference a na průzkumy: 70% Čechů (tím se asi myslí všichni obybatelé, ne jen Češi) není spokojeno s rozsahem pomoci, jinými slovy, ani ještě nevědí, jaká pomoc ve skutečnosti bude, ale už vědí, že to bude málo. Ten sud nemá dno.

12 1
možnosti
TB

70% není spokojeno, protože vláda dělá málo a hlavně pozdě.

Já nechci žádnou sociální dávku, nechci žádný energet.tarif. Chci, aby vláda zajistila, že tu budou energie za přijatelnou cenu - pokud máme elektřiny takový nadbytek, že se vyváží, tak je pak nehoráznost platit za MWh 1000 EUR jako nedávno na burze v Lipsku....

9 1
možnosti
VF

Skvělý, nemá to chybu. Z toho se ten pán úplně vopupínkuje. Nejlepší hláška je, že jsme nezávislý stát.

3 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1293x
Slunce, moře a vítr ve vlasech. Klid, pohoda a uvolnění. Sklenka dobrého vína a společnost milých lidí. Děti a rodiče. Víc toho člověk k životu většinou nepotřebuje. A pardon, ještě zdraví.

Seznam rubrik