Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J44a47n 26R85á38ž

23. 11. 2014 21:04

Dobře napsané. Jsem zvědav na reakce.

Já mám rád na české povaze to, co elitáři považují za negativitu. A to je flexibilita, která nám umožnila, abychom zůstali sví.. Kdybychom takoví nebyli, tak jsme jako národ žijící v exponovaném životním prostoru, dávno zanikli.

To je zákon vývoje. Kdo se nepřizpůsobil vypadal sice jako hrdina, ale jako druh vyhynul. Můžeme o tom vést filozofické debaty, o těch,kdo zůstali pevní a slavně zemřeli psát hrdinské eposy, ale to je tak vše. Přežije jen ten, kdo v důležitých chvílích dějinného vývoje byl dostatečně flexibilní, ale neztratil svou identitu.

P.S. A štve mne, ze naše politické i intelektuální pseudoelity v posledních šedesáti letech často dělají vše, abychom naši identitu pozbyli.. Před nedávnem pochlebovali Moskvě, pak Washingtonu, teď Bruselu, za chvíli budou Pekingu a tím český národ zrazují. Zapomínají s kým musí především "držet basu". A tím je český národ, nikdo jiný.

0 0
možnosti
JR

J81a74r53a 26R18a10n19k

23. 11. 2014 19:38

"našich bratrů z SSSR, tak teď od bratrů z USA se tak nějak počítá, že budeme servilní a poslušní vždy k tomu, kdo nám kousek krajíce dá" smutne, jako jeden z malo narodu, proc tomu tak neni v zapadnich zemich? Zadnou servilnost okolo sebe nevidim, naopak.

:-/:-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Karatista, mistr Evropy i světa, člen Řádu strážců koruny a meče krále železného a zlatého, člověk jdoucí cestou Dó...

Seznam rubrik