Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajimavy clanek - autore, ze zdroju co predkladate jste sestavil vyhodnoceni co ma hlavu a patu. Alespon co se tyce te americke poloviny (mluvim jako clovek co je tu pres 30 let). Mohlo by byt vice blaze? Nepochybne, kdyby americka levice nezkousela tahat sem evropsky marxismus kdykoliv vyhraje volby (viz Obamova perestrojka)... Libi se mi jak uzavirate zminkou - "poslední věc. Tou je pocit svobody a její vnímání."  Kdo si mysli ze je Amerika "policejni stat" by se mel prijet podivat a hlavne neverit vsemu cim ho bavi TV a Hollywood :-)

3 0
možnosti
RL

Nežil jste v Dallasu a  nejste z Prahy.

Bez znalosti místních podmínek píšete články o životě v těchto městech, jen podle zdrojů z internetu.

Takže o tom, jak to tam ve skutečnosti chodí, víte  "velké kulové".

Angažujete se v politice.

Dále číst netřeba, to vysvětluje vše.Rv

1 2
možnosti
Foto

Máte pravdu, že dále číst netřeba. Ještě, že váš příspěvek v diskusi byl tak krátký.

A pro upřesnění: v Praze jsem dost dlouho pracoval, to však ještě neznamená, že tam odtud jsem.

A až někdy narazíte opět na článek o nějaké životní situaci a prostředí v ČR, nebo jinde, a nebudete z toho místa, tak si zase zabrečte v diskusi :-)

Přeji pěkný den R^

1 1
možnosti
ZK

Z50d16e92n85a 76K51o78č25í

23. 1. 2014 19:56

Máte pracovní povolení, nebo tam chcete pracovat na černo ?

Já bych takovým lidem jako jste vy nebránila. 

( pouze bych jim pak zakázala návrat, dokud neuhradí svoje závazky za vzdělání a lékařskou péči )

0 2
možnosti
Foto

Zdeno, jste trochu mimo!! Nepotřebuji pracovní povolení, ani pracovat načerno. Nechystám se tam.

2 0
možnosti
FD

P.Kern.Nevím,jakého jste dosáhl vzdělání.Ale představte si,že jste do té doby,než jste odešel do Ameriky čerpal velké množství peněz ze sociálních fondů naší země.Odešel jste a do těchto fondů jste nic nevráti,naopak plníte fondy,které do Vás nic neinvestovaly.P.Klaus na Nový rok opět nezapoměl upozornit,že stát nevytváří žádné hodnoty.On každý rád v těchto věcech zapomíná na to,že stát,který je schopný  vyrábět zboží pracovní sílu vytváří hodnotu velmi drahou a velmi kvalitní.Bohužel,Amerika dosud nepatří mezi státy,které si dokáží toto zboží pro vlastní potřebu vyrobit a ani se o to svým sociálním systémem nesnaží,neb si jí bere ze světa zadarmo.Věřte jednomu(já tomu taky věřím),pokud bychom žili v tržní ekonomice a Amerika by za dodanou pracovní sílu platila,určitě by hledala cesty pro výrobu pracovní síly vlastní a daně by byly poněkud vyšší.I Vy jste jim tam přinesl pár pěknejch milionků od nás jako dar.

0 3
možnosti
Foto

Pane Dvořáku, vzdělání mám střední, ale nějak nechápu co s tím má co dělat. Cca 13 let pracuji a to z velké části jako zaměstnanec. Tudíž jsem již státu i něco odvedl. A pokud máte pocit, že by byly daně v Americe větší, tak tady větší jsou a stát za to něco dává? Stát nevytváří žádné hodnoty proto, že to jednoduše neumí. Všeho kvalitního se zřekl, investiční pobídky dal velmi štědré a pak to tak dopadlo. A velmi rád bych upozornil, že jsem spojeným státům nic nepřinesl a ani to nemám nyní v úmyslu.

2 0
možnosti
IN

Asi se za 20 let situace změnila, R. John v knize  "Jak jsem viděl Ameriku" z r.1990 popisuje, že pod hranicí bídy žije přes 21 % lidí, v USA není in, je neslušné ptát se na výši platu. 37 miliónů lidí nemá zdravotní zabezpečení, nemá na zaplacení. Chudí lidé 3 generace žijí ze sociál.pomoci a mají to za samozřejmost, je třeba být cool, nedávat najevo svoje emoce, rozladění z čehokoliv. Ročně ztrácí možnost bydlet 2 milióny lidí, jsou na ulici. Mnoho faktů v této publikaci nesvědčí, že v Americe bylo tehdy blaze.

2 0
možnosti
Foto

Zminenou knizku nahodou znam - nekdo mi ji tehdy privezl do USA darem. Byla k popukani - ne autorovou snahou pozorovat a hledat, ale z 90% jeho zavery. Co je Vam do toho co si soused vydela? Nemit zdravotni pojistku a nedostat osetreni neni ta sama vec (osetreni se totiz v U.S. nikomu neodepira). Lide co ziji 3 generace na podpore vedi proc. Osobne je mi blizsi americky usmev, jakkoliv melky,  nez "rozladene" obliceje domorodcu ktere komentuje skore kazdy kdo navstivi starou vlast. Napiste kde muzu videt ty americke rodiny taborici na ulici, rad se poucim. (Pokud tim nemyslite srandisty z Occupy Wall St, ale tech veru 2 mil. nebylo :-) )

3 0
možnosti

Srovnávat výši ročního příjmu bez posouzení co si za ni mohu ve své zemi koupit  je nesmysl.

1 2
možnosti
Foto

Silvestře, tak v tom případě to mohu během pár dnů zpracovat. Věřte však, že v tomto poměru vyjdeme velmi zle...

2 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik