Utrhnutí největšího kusu ostudy

Co myslíte, že by mělo být cílem zastupitelů měst a obcí před koncem volebního období? Normálně myslící člověk by tušil, že dokončit sliby a splnit co po celou dobu hlásají. Zastupitelé na magistrátu Pardubic asi nejsou normální lidé…nebo část z nich.

Myslím zde konkrétně ty reprezentanty města, kteří vybrali památník průkopníkovi aviatiky, panu Janu Kašparovi. Památník to měl být ve stylu móc vysokého stožáru, který by měl být na konci zakončen větrným rukávem. Ve výšce cca třiceti metrů!
A když zastupitelstvo vítězný návrh odsouhlasilo, najednou si nebylo jisté, jestli je to vůbec realizovatelné…ale přesto se za ten projekt vynaloží čtyři sta tisíc…co kdyby. A tak je to tady se vším.

Tyršovy sady jeden velký výmysl, ne-li dokonce tunel, s lavičkami za desetitisíce a promenádou z betonu…promenádou velkou jako přistávací dráha. Rekonstrukci přednádraží také pořád obchází nějaké pochyby. Afi palác už vůbec není zrovna něčím skvostným…
Nejsem rodákem z Pardubic. Dokonce v nich ani nebydlím. Mám to však k nim blízko. Prací, nákupy, zábavou. A opravdu mne moc mrzí, když se pořád na něco někdo vymlouvá, místo aby to město zveleboval a udělal jej něčím jedinečné.
Poslední kapkou je návrh na památník ve stylu ranveje na Třídě Míru.
No bezva! Vždyť ta na rekonstrukci čeká jak na smilování. Ranvej se dá odlišit jinou barvou dlažby a pro to, abych ji jako turista nebo zvědavec mohl vidět musím vylézt na Zelenou bránu. Není to fajn nápad? Z čerstvě rekonstruované dominanty města shlížet na originální památník.
Ale ono to nejde…prý projekt a výběrová řízení a tak podobně. Nejlepší je, proč to prý autora návrhu nenapadlo při vyhlašování…No on to asi autor v tu dobu sám ještě netušil. Další věcí jsou všechny možné výmluvy kolem. Nejsem zastupitel, nevím co je pro to třeba, aby se tento památník prosadil. Vím však, že kde je vůle je i nástroj k realizaci. Ale to by se zástupci volení občany museli chytit za hlavu, sednout na zadek a přiznat, že nemusí být vždy jen oni ty nej.

A tak jsem se naštval a abych Davidu Macháčkovi vyjádřil aspoň nějakou podporu jeho návrhu, založil jsem petici. A vás všechny, kterým se návrh ranveje líbí, prosím o podpis. Třeba se jednou lidé, rozhodující o městě, chytnou za hlavu a udělají něco zajímavého. Počin, který může opět Pardubice zviditelnit, odlišit a ukázat jejich jedinečnost.


petice zde (omluvám se za chyby v textu, v tom rozpolcení jsem si text petice zpětně nepřečetl):  PETICE

Článek na idnesu zde: ULICE JAKO RANVEJ

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kern | pátek 7.2.2014 15:15 | karma článku: 7,22 | přečteno: 364x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57