Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Squadra azzura českého státu...

Klidně mne v komentářích osočujte, ale nazvat takto budoucí ministry naší vlády mi přijde poměrně logické. V myšlence českého humoru a srovnání, kdy squadra azzura byl dobře promazaný, rozmanitý a fungující fotbalový stroj, je naše možná budoucí vláda rozmanitou, zatím fungující (chápejme přikyvující) jednolitou skupinou, připravenou konat dobro pro vlast. Nebo minimálně pro sebe. Abychom v tom měli trochu přehled, dovolil jsem si připravit menší představení možných budoucích členů vlády. Pokud je tedy monarcha a „otec všech“ nepošle k šípku… Z důvodu přítomnosti ženy ve jmenovaných jsem si dovolil uvádět pouze rok narození a ne věk, abych neurazil. Povšimněte si hlavně politické sféry a vysokých škol. Třeba budete překvapeni. Můj komentář je kurzívou.  

Bohuslav Sobotka (1971, ČSSD), premiér
Absolvoval právnickou fakultu na MU v Brně. Členem ČSSD je od roku 1989. Jeho krátká advokátní praxe skončila usednutím do poslanecké lavice léta páně 1996 byl zvolen za ČSSD do poslanecké lavice.

Jak tedy můžeme vidět, pan budoucí premiér se myšlením normálního života a starostmi běžných lidí zasekl ve dvaceti pěti letech…což by mnohé vysvětlovalo…


Andrej Babiš (1954, ANO), vicepremiér pro ekonomiku a ministr financí

Původem slovenský velkopodnikatel s českým občanstvím. Dolarový miliardář, v současné době je stále majitelem i ředitelem agrochemického holdingu. Vystudoval VŠE s červeným diplomem a v roce 1978 do státního podniku PZO Chemapol Bratislava. V roce 1980 se stal členem KSČ.

Ztracen v realitě a představách spasitele svých zaměstnanců. Tyto představy plynule přešly do vidiny spasení celé naší republiky. Je tady však ještě co spásti?


Pavel Bělobrádek (1976, KDU-ČSL), vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace

Vystudoval veterinární lékařství v Brně.  Pracoval na Krajské veterinární správě pro Královéhradecký kraj. V roce 2010 zvolen zastupitelem města Náchod. Člen KDU-ČSL od roku 2004.

Politicky skoro nepopsaný list, nikterak výrazný, bez vážnějších úspěchů nebo skandálů. Ideální ovečka pro doplnění dravé dvojky Sobotky a Babiše. I ovečka však uměla kousat jako vlk a nárokovat si možná až příliš. Stane se z něj beran?


Milan Chovanec (1970, ČSSD), ministr vnitra 

Vystudoval střední ekonomickou školu v Plzni a bakalářský obor na právnické fakultě v Plzni. Za devět měsíců. Získaný titul neužívá. Členem ČSSD od roku 1997, dlouhodobě se pohybuje ve vedoucích funkcích plzeňské i krajské ČSSD, stejně jako v zastupitelstvu města Plzně. Bývalý podnikatel a společník v několika firmách. Prodej podílu mu vynesl několik miliónů.
Jeden z účastníků pučistické schůzky po posledních volbách do sněmovny.

Poslušná figurka, která po omluvě s hlubokým úklonem získala důvěru stratéga Sobotky. Že by přišel magisterský titul?


Lubomír Zaorálek (1956, ČSSD), ministr zahraničí

Vystudovaný filosof z university v Brně v oborech  marxisticko-leninská filozofie apolitická ekonomie. Studium ukončil v roce 1982. Bývalý dramaturg v Československé televizi, od roku 1986 do roku 1989 zaměstnán  u Československé socialistické strany. Jeden ze zakladatelů OF (pro mladší Občanského fóra) v Ostravě v listopadu 1989.
Profesí je od roku 1990 tedy politický pracovník. Ve sněmovně je od roku 1996. Aktivní blogger na Aktuálně cé zet.

Ministr zahraničí jak má být. Dramaticky zahajuje každé své politické vystoupení, na blogu dramaticky komentuje současné dění. Dramaticky se i tváří. Co dodat. Jeho mise bude drama!


Martin Stropnický (1956, ANO), ministr obrany

1980 vystudoval Divadelní fakultu na AMU a následně byl hercem, písničkářem, režisérem a spisovatelem. Působil také jako diplomat například v Portugalsku, nebo v Itálii, krátce byl i mistrem kultury. Jeho znalost cizích jazyků je na naše poměry nadprůměrná. Mluví anglicky, italsky a francouzsky. Pasivně ovládá i němčinu, ruštinu a portugalštinu.

Když mohl být dramatik a spisovatel prezidentem, proč by nemohl být herec a diplomat šéfem obrany? Jen to velení bude asi složitější, myslím, že u nich doma nosí kalhoty spíš Žilková. A vyvdaná dcera Agáta je jak neřízená střela. Ještě to bude zajímavé představení.

Jan Mládek (1960, ČSSD), ministr průmyslu a obchodu

Kandidát věd z Prognostického ústavu ČSAV, krátce asistent na katedře ekonomie Fakulty sociálních věd na Univerzitě Karlově. Člen ČSSD od roku 1995, předtím do roku 1989 člen KSČ. V roce 2002 zvolen do poslanecké sněmovny, až do konce roku 2005 poslanec. Poté na mandát rezignoval, jelikož byl jmenován ministrem zemědělství.

Skončil s poslaneckým mandátem kvůli postu ministra. Ono to vzdělání asi má něco do sebe. Jak to bude teď?

Helena Válková (1951, ANO), ministryně spravedlnosti

Vystudovala právnickou fakultu University Karlovy v Praze. Od roku 1998 vedoucí katedry trestního práva v Plzni. V roce 2011 z této fakulty odchází pro neshody s vedením.
Profesuru trestního práva získala v roce 2006 na univerzitě v Trnavě. Velmi se angažovala v přípravě soudnictví ve věcech mládeže.

Odbornice na postu ministryně spravedlnosti snad nebude zpívat…

Jiří Dienstbier (1969, ČSSD), ministr pro legislativní radu vlády, lidská práva a rovné příležitosti

Americký rodák, který po rozchodu vyrůstal v domácnosti matky Zuzany. S Markem Bendou společně a úspěšně odmaturovali v roce 1988 na Střední průmyslové škole strojnické v Praze. Titul Mgr. získal po šesti a půl letech na právnické fakultě UK.

Advokát a později partner v kanceláři Čalfa a Bartošík. Ano Čalfa, jako Marián Čalfa, exkomunistický expremiér.
Prošel Občanským hnutím, Svobodnými demokraty a zatím zakotvil v ČSSD.
Kandidát na prezidenta ve volebním roce 2013.

„No, oukej bojs. Když nou president, tak aspoň nějaký ten jiný job pro moji maličkost…“
A až dojde na Zemana, tak se příběh třeba uzavře. Můžeme jej potom nazvat třeba: Jak se americký hoch prezidentem ČR stal.

 

Marian Jurečka (1981, KDU-ČSL), ministr zemědělství

Vystudovaný zemědělec, soukromý farmář na Přerovsku. Od roku 2013 poslanec. Člen KDU-ČSL od roku 1999. Několik neúspěšných kandidatur do krajských i komunálních zastupitelství, které se prolomily v roce 2012, kdyb byl zvolen zastupitelem Olomouckého kraje.

Tak dlouho zaséval, až úspěšně sklidil. Bude to bio, nebo jen samá chemie?

Petr Krčál (1964, ČSSD), ministr práce a sociálních věcí

Maturitní vysvědčení získal na elektrotechnickém učilišti. V roce 1989 si dodělal půlroční kurz psychologie, sociologie, politologie a řízení podniku. V roce 1989 také vstoupil do KSČ.
Jako člen ČSSD kandidoval v komunálních volbách, ale neuspěl. Až v roce 2008 byl zvolen za ČSSD do krajského zastupitelstva kraje Vysočina.
Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 kandidoval za ČSSD v Kraji Vysočina, ale neuspěl.

Tak co by…poslancem není, když to zkoní, najde se pro něj jiná trafika.


Marcel Chládek (1968, ČSSD), ministr školství

Vystudoval andragogiku a personální řízení na filosofické fakultě UK. Od roku 2004 členem ČSSD. Od roku 2008 senátor za Rakovnicko a Lounsko. Člen výboru pro vzdělání. Pracuje jako pacientský ombudsman pro Středočeský kraj.

Co od Ratha se naučíš, v krabici vždy najdeš…

Antonín Prachař (1962, ANO), ministr dopravy

Dlouholetý přítel Babiše, který vystudoval  obor stavební údržba a rekonstrukce tratí na Vysoké škole dopravy a spojov v Žiline. Podnikatel a poradce, člen několika komisí.

Tak ocenil bych jej minimálně na deset miliard…protože úspory v dopravě jsou stále možné…


Svatopluk Němeček (1972, ČSSD), ministr zdravotnictví

Vystudovaný lékař. V roce 1994 zvolen za Stranu zelených do zastupitelstva města Bohumína. Post obhájil v roce 1998, ale tentokrát již jako člen ČSSD.

Heger byl lékař taky a jak to dopadlo…


Richard Brabec (1966, ANO), ministr životního prostředí

Magistr z přírodovědecké fakulty UK. Jeden ze zakládajících členů OF v Kladně.  V letech 2000 – 2004 zastupitel Středočeského kraje. Poté mandát neohájil.

Unipetrol, Spolana a Lovochemie jsou jasným předpokladem pro vedení resortu. Teď už mu do toho nikdo z ochranářů kecat nebude.

Věra Jourová (1964, ANO), ministryně pro místní rozvoj

Politička, podnikatelka, právnička a bývalá náměstkyně ministra pro místní rozvoj. V kauze Budišov se její korupce neprokázala a soud jí přiznal náhradu majetkové újmy v řádu miliónů korun. Odvolána z postu náměstkyně byla dle Jiřího Paroubka pro opakované stížnosti tehdejšího ministra Radko Martínka (ČSSD).

Vyhodíš dveřmi, přijde oknem…

 

Daniel Herman (1963, KDU-ČSL), ministr kultury

Bývalý katolický kněz, sekretář Miloslava Vlka. V roce 2007 byl propuštěn z duchovenstva. Dne 12. srpna 2010 byl zvolen ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů z deseti kandidátů. [3] V dubnu 2013 byl odvolán.

Lídr KDU-ČL v Praze ve volbách 2013. 

 

In nomine patris….

 

Autor: Michal Kern | středa 8.1.2014 17:31 | karma článku: 11,38 | přečteno: 521x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

Tak to vyšlo. Vše provedeno jak bylo třeba. Počet postižených dostačující. Pohoršení vzbuzeno taky velké. Co naplat, prostě úspěch na plné čáře.

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

Všichni budou mít práci. Všichni budou mít kde bydlet. Všichni budou plnit plán. Všichni budou krást. A nikde nebude nic chybět. Ano, čas budoucí! I když to tady už jednou bylo...Z chyb se nepoučil nikdo.

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04 | Přečteno: 1124x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Unesený Čech už je okrajovou záležitostí?

Dnes je to skoro tři týdny, kdy IS unesl mezi několika lidmi i Čecha. Slehla se po něm zem? Pro zprávy už to není populární? Je lepší řešit banalitu konvoje a jeho průjezdu? Jak se staví všichni zainteresovaní k této situaci?

24.3.2015 v 11:30 | Karma: 18,57 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

Tak nám vláda schválila integraci. Teda ne nám. Romům. A já si říkám, že to bude sakra drahá integrace. Ještě jsem nikde pořádně nenašel přesná čísla, jak však znám a sleduji našeho (mého teda určitě ne) ministra pro legislativu a rovné příležitosti, bude to v řádech mnoha desítek, ne-li stovek miliónů. Trochu nepoměr na pár tisíc jedinců...

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73 | Přečteno: 1784x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Tunel jak má být!

A miliardy tečou každý rok do kapes neznámo komu (nebo známo, ale přehlíženo). My však pouze mlčíme a sedíme. Nebo sedíme a píšeme. Já taky teď píšu. O tom jak se tuneloval rozpočet a teď se to dělá jinak...trochu.

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57 | Přečteno: 577x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik