Přehnaný rusko-americký patriotismus?

Dvě velmoci, dva světy. Média na jedné straně a média na druhé straně. Házení dezinformací všude kolem a vlastenectví v plné míře? Je špatné, že tomu lidé chtějí věřit, nebo utíkají od reality tam, kde je vše krásné?

Máme toho v televizi a rádiu a novinách až až. Amerika je prohnilá špionážní sítí, která hází špínu všude kolem. Rusko je totalitní stát pod vládou člověka, který myslí zastydl v době carské. Naše veřejnoprávní televize je cenzurovaná. Média si jedou svoje texty a předhazují je nám, jak se jim zamane. V Americe i Rusku to zajisté nebude jinak.

Co je však oběma národům vlastní a mají to stejné?

Patriotismus!

Vlastenectví a hrdost na svoji zem. Je úplně jedno jestli to mají opodstatněné, nebo zastřené propagandou. Ano, propagandou, kterou si každý jede po svém. V dnešní době není možné snad už věřit ničemu, pokud na ona místa člověk nedojede a nepřesvědčí se sám.
Bohužel nemám tu možnost a proto čtu.

A při čtení se dozvídám stále to samé. Jsou hrdí a věří! Hrdí na svoji vlast a národ. Věří svým představitelům a nenechají se zviklat. Obojí ve jménu svobody. Ať už si ji každý vykládá jinak.

 

A co my? My nic. Nevěříme, haníme, špiníme, svobodu nechceme. Dovolujeme za nás mluvit garnituře, která by se ani v jedné výše zmíněné zemi neuchytila.
Na patriotismus pohlížíme spatra, nepřipouštíme změnu názoru, když před námi leží argumenty a hlavně nechceme mít za nic odpovědnost. Ať rozhodnou Ti druzí (mimochodem, film stejného názvu doporučuji).

Blaničtí rytíři nevyjedou. Jsou jen metaforou pro stmelení národa v dobách nejhorších.
Půjdeme v jednom šiku, nebo se necháme hnát Krysařem?

Autor: Michal Kern | pondělí 31.3.2014 18:50 | karma článku: 10,20 | přečteno: 273x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57