Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P67a81v52e61l 63K60u14r35a91l

19. 1. 2014 17:01

No tak čistě z principu se můžete podívat na to jak svá mláďata vychovávají tygřice...

Pokud je kořisti dost není problém aby samice uživila 2-3 koťata... pokud jí začne být méně a méně samice se do určitého bodu bude obětovat a brát si méně (tím ovšem taky klesá její schopnost lovit)... pokud hrozí že sama chcípne hlady a její mláďata ještě nejsou na úrovni aby přežila sama bez ní (ergo chcípli by nakonec stejně všichni) tak obvykle ty mláďata sežere, a s alespoň částečně obnovenou energií zkusí přežít do dalšího roku kdy se situace s kožistí snad zlepší (obecně díky nižšímu tlaku na jejich populaci vzhledem k mrtvým tygrům by měla)...

ruku na srdce- tenhle instinkt je stejně dobrý pro dlouhodobé přežití druhu, jako samice která se obětuje pro již dost stará mláďata schopná přežít.

jistá výhoda je že jedinci kteří neodhadnou kdy je která metoda dobrá se obvykle vyřadí z genofondu a nepředávají geny svázané s tímto rozhodnutím dál.

Pořád mne udivuje že si někteří myslí že náš mozek je nějak těmto instinktům nadřazen... v genech je máme všichni. Někdy je prostě situace spustí.

Na druhou stranu není vůbec vhodné "missfire" kdy se to takový čin skuteně nehodí nepotrestat... demonstravitní veřejný trest působící na šedou kůru mozku a asociuje ostatním že "v téhle situaci ještě ne".

1 0
možnosti
MD

Chápu pohnutky. která vás k napsaní tohoto článku vedly, ale testy k povolení narození dítěte? To si snad děláte srandu. Mimochodem řidičák mají i exoti jako je Trpišovský a Lacina. Zbran měl vrah Kočky...atd.

0 0
možnosti
Foto

Magdo, ano to si dělám srandu :) napsal jsem to hlavně proto, že výchova dítěte je mnohem větší odpovědností, než ostatní zmíněné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik