Můj městský policista je fantastický!

Ano, možná se budete divit, avšak můj městský policista je fantastický. Všichni lidé, které znám hovoří stejně. Mají ho rádi. Při potkání se s ním by jej nejraději chválili do nebes a jsou rádi, že někdo jako on se pohybuje v jejich okolí.

On totiž udržuje pořádek. Napomene paní se psem, aby si po něm uklidila výkaly. Bandu kluků, jejíž praní přesahuje únosnou mez, důrazně napomene. Počká u dodávky naložené elektronikou před obchodem, než přijde řidič, který nechal omylem otevřené boční dveře. Projde si celý svůj rajón a podiskutuje s lidmi, kteří v něm žijí. Zjistí, jaké mají problémy a hned odhadne, s čím by mohl on pomoci. Důvěrně zná příběhy a osudy většiny obyvatel a umí bystře určit i rozhodnout v případném pouličním sporu. Každý den je možné jej vidět na nohou, nebo na kole, jak dává pozor na jemu svěřený rajón, který důvěrně zná a lidé znají jeho. Znají jej, důvěřují mu a mají jej rádi. Jejich městský policista je totiž pro lidi a pro udržení pořádku.

Krásné, že? Tak to byl můj městský policista. Vy takového nemáte? Ani neznáte žádného, který by se mu podobal?
Tak to mne mrzí. Myslím, že služba obecní policie, jak na malých obcích, tak ve větších městech by měla vypadat nějak podobně. Městský policista by měl udržovat pořádek a vědět o většině věcí, které se dějí v jeho okolí! Neměl by to být anonymní člověk, představený na webu a denně kontrolující parkování a rychlost. Neměl by to být sluha zastupitelstva, ale pomocník obyvatel!
A až mi někdo z vás ukáže a poví: „Ano, tento je takový!“ , potom o něm napíši zde a i o mnoha dalších, kteří jsou pro lidi a ne pro vedení obce, či města. Jen se bojím, že nikdo neukáže.

Protože ten můj fantastický městský policista je zatím jen zbožným přáním mé mysli…

Autor: Michal Kern | čtvrtek 20.3.2014 7:36 | karma článku: 39,98 | přečteno: 7777x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57