Milý státe, jsi plnoletý, starej se sám!

Ano, možná Ti to bude připadat trochu divné a na začátku moc složité, ale půjde to. Věř mi. Není to lehké, přeci jen však máš už nějaké roky a měl by ses o sebe pomalu začít starat sám. Rozvíjej klidně své vzdělání, ale se svojí finanční spoluúčastí. Pracuj pilně a svědomitě, pak budeš spokojený. Nenech se vykolejit a pevně si urči své cíle. Poté půjde vše lépe.

Víš, my jsme se o Tebe starali již dlouho. Piplali jsme Tě z plenek, investovali do Tebe mnoho času, výchovy, opatrování i prostředků. Teď je čas, ukázat co umíš. Co ses naučil. Tak jako jsme se o Tebe starali my, se o sebe nyní starej sám. Už nemáme možnosti na to, Tě stále držet nad vodou. Není již v našich silách Tě neustále podporovat a financovat. Sami potom nemůžeme žít spořádaně a máme s Tebou velmi mnoho starostí. Tvojí nezodpovědností nás uvádíš do mnoha složitých situací, které již nejsme schopni sami řešit. A nám s tím nikdo nepomůže!

Chápeme, že to pro Tebe může být šok, ale snažili jsme se Tě na to celé dlouhé roky připravovat. Sám jsi měl možnost se vzdělávat a zlepšovat. Dali jsme Ti možnost učit se v cizině, dali jsme Ti možnost hovořit a komunikovat s jinými státy, od kterých jsi mohl čerpat to dobré a ze špatného se poučit.
Mnohokrát jsme se snažili Ti pomoci a vytáhnout Tě z problémů, jak sám dobře víš.

Teď však opravdu přišel ten čas, kdy už nemůžeme. Jsme velmi vysíleni, vyčerpáni duchem i majetkem. Myslíme, že je čas, abys ukázal, co ses za ty roky opravdu naučil.
Je čas na to, dát nám všem prostor, abychom se mohli začít starat my o sebe. Abychom mohli rozvíjet své životy a nadále pomáhat dělat tento svět lepším. Očekáváme, že právě ty nám v tom budeš nápomocen. Po tom všem, co jsme pro Tebe udělali. Po tom všem co jsi nám sebral. Po všech promarněných nadějích, které jsme v Tobě utopili.

Ukaž se jednou, že Ti opravdu, ale opravdu záleží na tom, aby se všichni, kteří Tě stvořili a pomáhají utvářet dále, měli dobře Odměnou za péči o Tebe, aby na Tebe mohli být hrdí!
Zavrhni všechny ty prostopášné kamarády a našeptávače, kteří chtějí a nutí Tě k tomu, starat se jen o ně!
Dlouho, dlouho jsme nad tím přivírali oči, ale nyní už to nejde. Nebudeme Tě živit ani držet nad hladinou jen pro blaho hrstky vyvolených, arogantních a sobeckých tupců.

Přišel pro Tebe čas, kdy je třeba začít opětovat vše, co jsme do Tebe vložili a nutnost rozvíjet se pro další a další…
Jinak by se také mohlo stát, že Tě zavrhneme. S bolestí v srdci a velkým smutkem. I přes to všechno, je to opravdu možné.


Tvých deset miliónů rodičů….

Autor: Michal Kern | úterý 11.3.2014 8:51 | karma článku: 39,66 | přečteno: 4223x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57