Já si na vás posvítím! Na všechny!

A jen jestli bude něco špatně! Jen jestli najdu jednu malou chybičku, tak s vámi zatočím! Mám moc a nástroj na to vše. Nikdo mi tady nebude vyhrožovat, ani mne pomlouvat a už vůbec ne navážet se do lidí, kteří jsou mými blízkými spolupracovníky!

Tyto věty už padly z úst kohokoliv, kdo měl moc, a to i velmi často. Tyto věty a jim podobné fungovaly jako zastrašující prostředek a umlčující nástroj. Je mi zle z toho, že si toto dříve dovolili bývalí političtí představitelé, z nichž jeden dnes třeba sedí na hradě.

Je mi však ještě hůře z toho, že něco podobného je možné slyšet z úst jednoho z nejmocnějších politiků v zemi! Je mi úplně jedno, že zde je nějaká doba hájení a čas pro to, aby se vláda ukázala.
Protože takové nechutné kecy, které slyším z úst jejích představitelů za posledních pár dnů, jsou naprosto hnusné a klidně řeknu, že jsou i mocenskou ukázkou nadvlády nad všemi občany.

Vrací se nám čas, kdy se opět bude práskat a udávat na lidi. Vrací se nám čas, kdy ten kdo má moc bude pánem nad osudy všech lidí, kteří ji nemají?
Ten čas se nevrací. Bohužel se to tady dělo pořád. Jen teď absolutní nepolitik, pánovitý chlapec svou lámanou skoro češtinou ukazuje drápky. A jeho lidé kolem jakbysmet.

Doufám, že tento projev a jim podobné byl pouze úletem politických noviců, kteřísi to uvědomí a budou se sakra chovat normálně!
Politicky nekulturní a nadřazený projev totiž do dnešní doby zněl pouze z úst zavedených dlouhodobých politických matadorů. Je však vidět, že i nováčci na počátku s hubou plnou slibů, jsou schopni se mu naučit velmi rychle.
Stydím se za to, jaké osobnosti necháme mluvit za sebe a zároveň proti nám. Osobnost politika by měla být jedním z předních ukazatelů jeho kvalit. Stejně jako jeho práce. Výsledky práce uvidíme třeba déle. Osobnosti se však projevují už nyní.

Tfuj!

Autor: Michal Kern | úterý 25.3.2014 17:42 | karma článku: 19,46 | přečteno: 827x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57