Informace z první ruky, nebo opis?

Jak myslíte, že vypadá dnešní běžná novinařina? Pátrání po informacích? Ověřování faktů? Minimum lidí co dělají novinařinu se o to takto stará. Má velmi dobrá kamarádka novinářka, a to dlouholetá novinářka (i když slovo dlouholetá nerada slyší), mi říkala, že dnes už je to jen o google.cz A vy všichni to čtete…nebo ne?

Co myslíte, že je v dnešní době nejspolehlivější zpravodajský kanál? Kdo myslí na novu, ať zvedne prosím ruku…a nechá si ji useknout. Kdo by pomyslel na veřejnoprávní kolos, rozvětvené médium jménem ČT? To jsem si občas také myslel, ale nyní se za to někdy hluboce stydím. Nejspolehlivější je dle mne informace z ověřeného zdroje. A jak má mladý a začínající novinář tyto zdroje mít? Jak je vůbec může získat? Usilovnou prací a pílí. Jenže to už se dnes nenosí, že? Tak tam raději fláknu nějakou zhovadilost. Oni si to lidi přeberou.
Mrzí mne, že pro objektivní názor na jednu každou situaci si musí člověk nalézt podstatně větší množství informací a ani to nezaručuje, jestli se dozví vše správně. Poskládat střípky, zhodnotit objektivnost a pak se možná rozhodnout, že takto to mohlo být, případně bude.  Nebo je jednodušší udělat rychlý soud a dál neřešit?

Neříkejte mi, že vše co se dnes dozvíte z televize a novin musí být zákonitě pravda a nic než pravda. Kdopak tomu tady ještě věří?
Již dávno neplatí pořekadlo „Co je psáno, to je dáno.“ Ani ve zprávách a bohužel ani v obchodech, nebo vztazích. Jednou je slyšet popis situace jinak, než podruhé a největší informační peckou večerních zpráv je buď opilý prezident, nebo skoro opilý skorokníže. V lepším případě je to smečka štěňátek, mluvící krokodýl nebo nějaká samozvaná hvězdička z českého rybníka a její trapas.
Musím říci, že mne vysiluje, jak je třeba dovtípit se pravdivých informací a jak je nám to záměrně komplikováno.
Díky! Díky za možnosti vyjádřit se bez cenzury! Uvědomuje si u nás snad ještě někdo, že dřív to byla hrůza? Určitě ano. I když se mi zdá, že současnost je ještě horší. Spousty zpravodajských serverů, svobodných webů apod.
I proto jsem rád, že aspoň tady si po tom necelém měsíci můžu plácat, co mne napadne a mnohdy tady naleznu i odpovědi na moje otázky. Odpovědi od lidí, kteří sem plácají stejně jako já. A díky historii tohoto blogu pro všechny si myslím, že to snad ještě nějakou dobu zůstane při starém. I když je to tady vlastně Babišovo…Už jste zkoušeli zadat do adresy www.ibabis.cz ? Co se stane, až tam bude izitra.cz ? A rozhodně to neberte jako protibabišárnu. Každý majitel se o své finance a firmy musí starat. I za cenu případné cenzury.

 


Přeji vám všem pohodový víkend a děkuji jak za karmu zde, tak like jinde :) 

Autor: Michal Kern | pátek 24.1.2014 16:00 | karma článku: 7,02 | přečteno: 281x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57