Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Akce školy je vždy nej!

Všichni co jste školou povinní, nebo jste kolem školy jen prošli, nebo kolem ní procházejí Vaše děti…případně do ní ještě i občas zajdou…prosím čtěte a napište mi v diskusi, jak to vidíte VY. Budu rád za každý názor a podnět.

Jako školou povinný jsem vždy školní akce bral v pohodě a dokonce se na ně i těšil. A to minimálně ze dvou důvodů. Buď mne to opravdu zajímalo a byl jsem zvědav a natěšen, nebo mi to bylo úplně volné a těšil jsem se, že se aspoň nebude učit. Myslím, že většina z nás k tomu přistupovala stejně a asi se není za co stydět.
Škola pro své žáky pořádala mnoho akcí, ať už kulturních, kdy jsme mohli zažít klasika anglické literatury na vlastní divadelní kůži, nebo výletových, kdy jsme zase poznali kouty a krásy naší vlasti.
Také jsme měli školní akce přímo v budově. Přišli se nám ukázat chovatelé s hady, komici a baviči, prostě různorodá to přehlídka.
Také si pamatuji knižní klub, který jsem jako čtenář měl rád a vítal jsem jej.

Očekával jsem něco podobného i v případě mého syna. O jedné akci, nazývané třídní schůzka, jsem zde psal nedávno, ta však pro žáky moc nebývá. Dnes bych se chtěl zmínit o něčem jiném. Také jsem to očekával, vesměs mne to nechává klidným, občas mne to však udiví. A i to je důvod dnešního psaní.
Už od měsíce září nás škola zásobuje akcemi distributora ohledně knih a případných učebních pomůcek. Není to nijak časté a knihu jsme na popud syna i pořídili. Jednou. Se čtením začíná a stejně si ji moc neužije, protože leží v knihovně a pokrývá se vrstvou prachu. Bude to tím, že na čtení máme slabikář, písanky a materiály, které velmi pěkně připravuje paní učitelka Lenka. Jedno je však jisté, jakmile se ve třídě něco rozdá dětem, aby to vzali domů a zeptali se rodičů na koupi, tak se nabízí jasná odpověď. Dítě to chce. Většinou. A tady může začít kolotoč vysvětlování proč ne, anebo lakonické pokrčení rameny a zakoupení dané věci, představované jako učební pomůcka.
Z jakého popudu to školy dělají? Je to nějaké nařízení z MŠMT? Případně dohoda školy s distributorem? Na tyto otázky se asi ve škole zeptám. Ne proto, že by mi to vadilo, ale zajímá mne to.
Co mne však dnes velmi pobavilo, byla učební pomůcka, kterou syn donesl. Jednalo se o naučné CD a pracovní sešit. CD naučné a instalovatelné. Pracovní sešit vesměs opakující na každé stránce tři, případně čtyři typy úkolů, jen s jinými variantami. Tudíž nic zajímavého. Co však bylo velmi zajímavé, bylo již zmíněné CD. Distributor uváděl, že je třeba k jeho plné funkčnosti jej zakoupit se vším za částku blížící se k denní mzdě pokladní v marketu. A proč jej zakoupit? Protože potom dostaneme speciální kód. Kód, který nám umožní plnou funkčnost. Tak jsem tedy CD nainstaloval a začali jsme jeho obsah prozkoumávat. Několik kapitol, stejně jako pracovní sešit s podobným obsahem neustále se opakujících úkolů. Syna to však bavilo, tak si nějaké vyzkoušel.
Celou dobu mi však vrtala hlavou ta obchodní strategie. Vezměte si CD domů, nainstalujte, nechte své děti nabažit a potom už vám nezbyde nic jiného než platit a platit. A to se mi moc nelíbí. Nebudu zde polemizovat nad kvalitou obsahu. Prostě mne dost naštval prodejní styl.
Co to takhle milé firmy a výrobci dělat u všeho? Dejte dětem napít z otevřené láhve a nezbyde nic jiného než si to koupit. Dejte dětem míč na deset minut a pak ho nechte zaplatit. Nalákejte je na obsah jakékoliv hry a pak nechte rodiče, ať platí. A naslibujte k tomu ještě spousty dárků…Nejinak tomu bylo i u tohoto CD. Dárky v hodnotě ceny CD a sešitu. Jak tedy vydělávají? A na čem? Na internetu je to normální společnost. A podniká. A podnikáme za účelem zisku, že? Možná použiji silné výrazy, ale tento styl prodeje mi připomíná prodejní akce pro seniory. Ano. Připomíná mi šmejdy!
Knižní klub pošle seznam. Také neposílá nejlepší knihy na ukázku a navnadění. A ten má od nás objednávky zaručeny aspoň jednou do roka.
Pokud však někdy syn přinese od společnosti stejné jako dnes, ještě nějakou nabídku, vyřeším to stejně jako dnes. Nekoupím.
Co vy? Koupíte?

 

Pod čarou bych rád ještě zmínil, že nabídku pomůcek pro vzdělávání a školu hrou vítám. Ne však tímto způsobem a touto podbízivou, nutící formou. Ostatně po pár opakujících se úkolech bylo CD zamítnuto jako nuda…i když měla být plná zábavy s učením a hrou….

Autor: Michal Kern | čtvrtek 16.1.2014 11:00 | karma článku: 10,89 | přečteno: 667x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

Tak to vyšlo. Vše provedeno jak bylo třeba. Počet postižených dostačující. Pohoršení vzbuzeno taky velké. Co naplat, prostě úspěch na plné čáře.

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

Všichni budou mít práci. Všichni budou mít kde bydlet. Všichni budou plnit plán. Všichni budou krást. A nikde nebude nic chybět. Ano, čas budoucí! I když to tady už jednou bylo...Z chyb se nepoučil nikdo.

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04 | Přečteno: 1124x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Unesený Čech už je okrajovou záležitostí?

Dnes je to skoro tři týdny, kdy IS unesl mezi několika lidmi i Čecha. Slehla se po něm zem? Pro zprávy už to není populární? Je lepší řešit banalitu konvoje a jeho průjezdu? Jak se staví všichni zainteresovaní k této situaci?

24.3.2015 v 11:30 | Karma: 18,57 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

Tak nám vláda schválila integraci. Teda ne nám. Romům. A já si říkám, že to bude sakra drahá integrace. Ještě jsem nikde pořádně nenašel přesná čísla, jak však znám a sleduji našeho (mého teda určitě ne) ministra pro legislativu a rovné příležitosti, bude to v řádech mnoha desítek, ne-li stovek miliónů. Trochu nepoměr na pár tisíc jedinců...

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73 | Přečteno: 1784x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Tunel jak má být!

A miliardy tečou každý rok do kapes neznámo komu (nebo známo, ale přehlíženo). My však pouze mlčíme a sedíme. Nebo sedíme a píšeme. Já taky teď píšu. O tom jak se tuneloval rozpočet a teď se to dělá jinak...trochu.

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57 | Přečteno: 577x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik