Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Juras

24. 11. 2009 13:32
Principiálně jsem proti

V souvislosti s EU se především mluví o ekonomice. Můžeme si vybrat, komu budeme radostňě přiňafávat a vrtět ocáskem za pár drobtů, nebo se můžeme vypracovat na hrdé a rovnocenné partnery.

Co mě ale principiálně na dnešním stavu vadí, proč jsem všemi těmi vyčůránkovskými eurohujery (kteří si navíc neumí spočítat, kolik proděláváme a že se jenom mění penězotoky od jedněch zlodějů jiným) frustrován, je fakt, že jsem svázán smlouvou se zeměmi jako jsou Velká Británie, Francie, Německo, Itálie. Nechci připomínat zbytečně historická fakta a mlátit jimi eurohujery po hlavě, ale vysvětlete mi někdo, co je pro nás dobrého na smlouvách s našimi tradičními spojenci - s Velkou Británií a Francií? Musíme vstoupit podruhé do stejné řeky? Neměli bychom důvěřovat smlouvám s někým, kdo nás ještě neprodal za pár drobných?

0 0
možnosti
PH

Rodnok

24. 11. 2009 15:41
Re: Principiálně jsem proti

Tak to jste se měl ozývat už před vstupem do NATO, to je právě obranná smlouva se všemi 4 státy, co uvádíte :-)

mimochodem, vy si umíte spočítat kolik proděláváme? osvítíte nás?

0 0
možnosti

Ghost Dog

24. 11. 2009 9:42
karma...

..karma R^

..co je to být Evropan, nebo spíš Evropský občan?..to mi připomíná doby minulé, to kdesy na východních stepích žil mužik, ale to nebyl jen tak obyčejný mužik, to byl Sovětský člověk..

..mohu být tedy hrdým Evropanem (tedy Evropským občanem)?..dost těžko, dějiny Evropy nejsou mými dějinami, ty české ano, mohu být hrdý na krále Klacka XXX z nějaké jiné tramtárie..to asi zase těžko, ale mohu cítit hrdost z takových jmen, jako Jiří z Poděbrad, Karel IV, Přemysl Otakar II, ale i Jan Žižka, Prokop Holý, Jan Hus, generál Klapálek, gen. Svoboda a spoustu jmen českých vlastenců, kteří bojovali a položili životy za nezávislost Českých zemí..

..neníí snad Evropanem Nor, Srb, Chorvat, Albánec, či Kosovský Albánec..je a vždy byl..já budu vždy a jen Čech a jsem na to i náležitě hrdý [>-]

0 0
možnosti
JM

J i ř í

24. 11. 2009 8:46
Zeptám se jinak:

Co to je, takový Čech? Lze cítit nějakou odpovědnost vůči ČR, kterou spravují zkorumpovaní poslanci, hledící pouze na svůj prospěch? Lze ctít nějaké české povinnosti, když je naši představitelé nectí? Je pan president ČR i můj president, když dělá této zemi ostudu? Neříkám, že být Evropan je ideální, ale být Čech v suverenním kocourkově - je to opravdu lepší? 

0 0
možnosti
VK

vrgada

24. 11. 2009 9:32
Re: Zeptám se jinak:

Máte pravdu. Já osobně se cítím lépe v rámci evropské civilizace. Dnes už není možný u nás model autokratického státu typu BY,RF atd. To ale Klausíčkovi právě chybí k prezidentské moci !

0 0
možnosti
VK

vrgada

24. 11. 2009 8:12
Pyrhovo vítězství

Autorův pohled je přízemní. Pan Klaus se totiž zviditelnil v médiích celé EU, takže všem občanům 500 milionové Evropy. Ale zviditelnil se ve š p a t n é m  světle a nechal to vygradovat na svá prohlášení v Rusku, že nepodepíše. To je jádro věci, které lidem v EU zůstane v paměti - zrádce Čech, který vždy mluví něco jiného, než dělá.

0 0
možnosti
JS

Spring-peace

24. 11. 2009 8:17
Re: Pyrhovo vítězství

LIDEM v EU je úplně ukradené jak, kdo, kde něco prohlásil. Asi tak jako nám je ukradené co kde prohlásil britský ministerský předseda například... Obyčejní lidé totiž na EU docela pečou...viz. volební účasti.

0 0
možnosti
J

jeliman

24. 11. 2009 8:06
Doporučuji jít takovéto bláboly vykládat americkému

prezidentovi, on jevlastně jen taky takový správce superstátu. Že by vlastně bylo lepší, kdyby se státy na americkém kontinentě nesjednocovaly, ono by jim jistě bylo líp...

0 0
možnosti
JS

Spring-peace

24. 11. 2009 8:11
Re: Doporučuji jít takovéto bláboly vykládat americkému

Jabka a hrušky. Amerika a Evropa plná zemí se svojí vlastní edentitou a historií.

0 0
možnosti
H

Hagrid

24. 11. 2009 6:56
unie

je začátek konce.

0 0
možnosti
ZB

zberanek

24. 11. 2009 6:45
Karma

Souhlas.

0 0
možnosti
K

kdojsem

23. 11. 2009 19:34
Oddechl jsem si když to ten narcis podepsal

a oddechnu si ještě jednou a vydatně když již nebude dělat na hradě ostudu. EU je naše částečná záchrana před našimi zloději a lháři.

0 0
možnosti
SK

Standa17

23. 11. 2009 19:59
Re: Oddechl jsem si když to ten narcis podepsal

Hmm, to mohla byt Hitlerova 3. rise a Stalinuv Sovetsky svaz take, presto se to par lidem nezdalo jako to nejlepsi reseni. Ono predat kontrolu nad "nasimi zlodeji" dal od zdroje ("evropskym zlodejum") proste nefunguje, at si o tom myslite cokoli. Bohuzel s "nasimi zlodeji" si budeme muset pomoci sami, nikdo to za nas neudela.

0 0
možnosti

mirekrt

23. 11. 2009 18:21
Teprve jsem začali a už hučíme....

Před pár dny jsem četl rozbor toho, co Klaus říká a co ve skutečnosti udělal.... Podle jeho posledních slov na téma EU je větším zlem, než Lisabonská smlouva, smlouva Maastrichtská. Jenže v tom má on osobně dost velký problém. Maastrichtská smlouva paltila už v době, kdy Klaus podával přihlášku do EU, platila i v době, kdy jsme vstupovali do EU, vstup myslím taky Klaus podepisoval...

Z tohoto pohledu se mi jeví celá taškařice s odmítáním podpisu Lisabonu jako plezír vrtošivého politika, politika který není vůbec čitelný, který nemá žádnou úctu k nám, občanům, protože nás neinformuje o tom, proč a co kdy dělá, nebo udělá, dělá si svou osobní hradní politiku a pouze dodatečně pustí chlup nějaké informace, avšak vždy účelově, vždy tak, aby to jemu osobně pomohlo. Co já mám z takového prezidnta ? Doslova velké Nic.

A na adresu nás, občanů. voličů - sotva jsme se začali orientovat v EU, sotva se naplnil nějaký ten rok, začali jsme, bez znalostí a naočkováni takovými, jako je Klaus, hučet...

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

23. 11. 2009 18:04
Velké vítěství

Být suverenním občanem ČR a zároveň uvědomělým evropanem mi nedělá nejmenší potíže, takže vidím, že to jde. Mohl bych ovšem chtít opak a mermomocí hledat protiklady, ale bylo by to na starou belu, pane autore. Svět běží dál. Své češství musíme ovšem posilovat   konstruktivními aktivitami a  ne hledáním problémů  a  bojem proti větrným mlýnům. Ovšem  souhlasím s Vámi  že V.Klaus  vyhrál - skutečně sám nad sebou při podpisu LS.    8-o

 

0 0
možnosti
SK

Standa17

23. 11. 2009 18:13
Re: Velké vítěství

Kdyz jste tak znaly a uvedomely evropan, muzete mi neco rict o nasem (i kdyz by se mi chtelo rict Vasem) novem prezidentovi? Nic? Tak traba mi reknete nejaky dulezity zakon z posledniho napr. roku, z ktereho bychom se meli radovat. Diky

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2102x
Zajímají mě hvězdy a to nejen ty na nebi - i o ty politické se zajímám...

Seznam rubrik