Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nechápu, že v 21. století a době internetu žádný úředník není schopen vyvinout online aplikaci, která by byla dostupná všem náborovým manažerům(právnickým osobám) v ČR a na druhé straně, kam by školy vkládaly průběžné výsledky studentů, pokud by sami souhlasili. Ti co by nesouhlasili, by si sice uchránili svoje studijní výsledky(osobní údaje), ale zase by se dobrovolně vzdali možnosti budoucího uplatnění a jistoty pracovního poměru. Dneska firmy hledají uchazeče jen v místě svého působení a nemají možnost hledat jinde po republice. Ani neví, jestli je ten uchazeč dobrý a jak mu to ve škole šlo. Takže až ve zkušební době zjistí, jak se ve škole učil.

Hlavně by to byla dobrá motivace pro studenty dávat na net, co nejlepší výsledky.

0 0
možnosti
MB

Vzdělání je velmi žádoucí ! Chápu jej ovšem - Jako předpoklad ! Toho, že člověk bude lepším. Že se dobere k lepší práci . Že mu to bude myslet a bude se zamýšlet. Toho, jistěže lze docílit i bez vzdělání - Člověka dovzdělá život samotný. Např. i dnes - Řemeslník chybí, zručný odborník není - stavební boom je, příležitostí je hora. Pak jistě, vzdělaný blb a geniální selským rozumem obdařený šťastný člověk ... Dokonce si více vydělávající jako vlastník úředního razítka ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Mnoho let zažívám různá překvapení nad tím, co školáci nevědí, co nevědí středoškoláci, co je kantoři nedokázali naučit, co jim neřekli. Zároveň si všímám zřejmě souvisejícího nedostatku elementárního respektu a slušnosti žáků a studentů. Netvrdím, že je to všude stejné. Nemám dost informací, protože to není můj obor. Ale jsem si jist, že to, co si žáci někdy dovolí vůči kantorům, je důkazem, že se něco podstatného nedaří zvládat. kdysi jsem četl knihu Džungle před tabulí .....

1 0
možnosti

Elementárním respektem učitelů by bylo nepoužívání slova kantor pro jejich profesi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 589x
Dlouhou část života se zabývám historií. Píšu proto, protože mne to baví, vydělat se tím nedá a snad ani nechci. Jako elektronické knihy jsem vydal velmi obsáhlou práci „Průvodce dějinami zdravotnictví“, http://www.jine-knihy.cz/kniha/pruvodce-dejinami-zdravotnictvi o které si troufám tvrdit, že je nejobsažnější u nás a potom studii „Edvard Beneš bez adorace“ https://www.kosmas.cz/knihy/205623/edvard-benes-bez-adorace/ mapující život našeho druhého prezidenta v kontextu doby za využití vzpomínek jeho vrstevníků.

Seznam rubrik