Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NG

hnedka_zdrapana

1. 8. 2009 16:29
hmmm

To je zas blábol. Ten nesmysl s 50 mio, co si nemohou dovolit zdravotní péči byl už zmíněn níže. Dalším blábolem je dávání do souvislosti zdravotnictví a průměrné délky života. Ať se na mě autor nezlobí, ale pokud lidi žijí nezdravě, tak jim ani sebelepší zdravotnictví nezajistí takovou délku života jako u lídí ze zemí, které zdravě žijí. Třeba v Hongkongu mají snad ještě liberálnější zdravotnictví než v USA a délka života je tam jedna z nejvyšších na světě. A mimochodem, i podle WHO ma USA nejkvalitnější zdravnotnictví na světě (parametr responsiveness v té jejich statistice).

Problém US zdravotnictví je, že je příliš levicové, čehož důsledkem jsou vysoké ceny péče. Ale řešit to znárodňováním může jen pako.

0 0
možnosti
D

dedko

27. 7. 2009 9:40
Zabývejme se především zdravotnictvím v

České republice !

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

27. 7. 2009 7:14
Bidne americke zdravotnictvi

Lékařům chybějí důležité vakcíny pro povinné očkování ceskych dětí

http://zpravy.idnes.cz/lekarum-chybeji-dulezite-vakciny-pro-povinne-ockovani-deti-p4b-/domaci.asp?c=A090726_204742_domaci_abr

0 0
možnosti
VK

vtech

27. 7. 2009 5:25
blabol

Kde jste sebral, ze 50 milionu si nemuze sluzby zdravotnictvi dovolit?

0 0
možnosti
L

lokutus

27. 7. 2009 8:04
Re: blabol

Standardní socanská rétorika. Od informace, že v USA je 50M nepojištěných hladce přejdeme k tomu, že v USA je 50M obyvatel, kteří si pojištění nemohou dovolit. Pak už je jen krůček k tomu, že šestina obyvatel v USA nemá zajištěnu základní zdravotní péči. A proto my, zkušení a v ohni komunismu kovaní soudruzi, jim můžeme se svým ruským zdravotnictvím poradit, jak to mají udělat.

0 0
možnosti
S

stewiegriffin

26. 7. 2009 18:21
sefe

vy mate jen jeden maly problem. ackoli celkem dlouhy a obsahly calnek jste vypotil, prakticky jste nenapsal nic, jelikoz vam totalne uniklo, co vlastne chce obama prosadit. ten problem se tam snazi resit uz od koncovych 2-3 let vlady bushe ml. jenze zjistili, ze je to prakticky bez nabourani a rozkopani jinych, mozna jeste vetsich "vosich hnizd" nemozne. treba problem "nemoci si dovolit pojisteni se netyka 50mega amiku, ale jen takovych mozna 1milionku. ten zbytek na to proste kaka. pokusy o zavedeni povinneho zdravotniho pojisteni v californii ci massatchusets utichly jeste drive, nez vubec stacily trochu hlasiteji zahykat z duvodu jedne z monoha otazek: pojisteni mohou byt jen obcane a rezidenti usa, co s nelegalama? a ze jich je ve statech momentalne nejakych 12 mega! co pak s nima? ve stavajicim systemu ma nelegal moznost se pojistit stejne jako obcan. jde tu jen o tu ochotu zajit a nechat se pojistit, coz prave tech 50 mil ji prave nema, pac jsou momentalne zdravi :)

0 0
možnosti
S

stewiegriffin

26. 7. 2009 18:29
Re: sefe

dale jsou tu farmaceuticke firmy, lekari a nemocnice a kazdy chce zarobit co jak nejvic. obama by jim na zisky sahl. a ackoli je obama prezos usa, na tyhle typky zdaleka nema tak velke paky, jak mel predstavu. podporu obyvatel potrebuje, ale ztraci ji diky mnoha jinym problemum, ktere konci vzdy souslovim "mene penez do nasich kapes", a ktere mu asi jako okrajove utikaji. proste nepopularni odebirani americanum jejich dlouhodobe moznosti na vyber je na ukor preferenci. mezi tyto patri i svobodny vyber platit, ci neplatit zdravotni pojisteni :)

0 0
možnosti
FS

Fanuel

26. 7. 2009 17:32
Zdravím

Zdravím, soudruhu ukaž mi jedno jediný dobře fungující socialistické, či komunistické hospodářství??? Amerika je bohatý stát a jejich dluhová služba je přesto hrozivá. A tisknutí dolarů na pomoc není cesta k řešení. K řešení jsou nepopulární kroky a to takové co je zná vyspělá dmokracie, včetně kapitalismu bez přívlastků( chápeš). Demokraté v USA (socialisti či už i komunisti) se dostali k moci rozdílem 6% hlasů to je neopravńuje znásilňovat systém a hodnoty vyspělé demokracie.

                                                                                       Stanek (Fanuel);-D

0 0
možnosti

petr66

26. 7. 2009 18:05
Re: Zdravím

Jaký rozdíl v % měla ODS;-(

0 0
možnosti
R

rito

26. 7. 2009 10:19
Bez pomoci a zkušeností Česka rozhodně ne !!!!!

Jednu výhodu Česka by měl pan Obama rozhodně vědět již dnes.. Systémem jsme tak vyléčeni a dokonce i preventivně, že k lékaři chodíme minimálně. Máme možnost takto ušetřené peníze ukládat na vystrojení pořádného funusu. Pozor svého, ne systému našeho zdravotnictví!;-D;-)

0 0
možnosti
_

_Aleister_

26. 7. 2009 9:48
Na co proboha další veřejnou pojišťovnu

s kompletně celým aparátem? V Holandsku je také soukromé pojištění, ale je jasně definováno definováno, kolik procent na provoz a zisk a jaké pojištěnce musí brát ...

Holandští pacienti a zdravotníci jsou nejspokojenější v Evropě ...R^

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

1. 8. 2009 16:31
Re: Na co proboha další veřejnou pojišťovnu

Což prodražuje péči pro většinu lidí.

0 0
možnosti
L

lokutus

26. 7. 2009 0:04
Socialismus

"Vždyť jakýkoli návrh, který jen trochu zavání socialismem, bývá v Americe automaticky zavrhován"

Ani se nedivím.

0 0
možnosti
JK

regulator

25. 7. 2009 20:23
vylepsit asi jo............

ale zmenit ??.......tezko.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1370x
Zastupitel hl. m. Prahy, politik, jenž ještě neztratil ideály, věnující se ve volném čase historii, kterou vystudoval a která je jeho největším koníčkem

Seznam rubrik