- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Voda na nůž a voda do pusy. Zajímavé. Díky, zkusím!
Mně pomáhá ta studená voda. Ale nedávno přinesla dcera domů fintu - při krájení cibule si dát vodu do pusy. Označila jsem to za kravinu, ale ona to dělala opakovaně, tak jsem to zkusila taky. A nebylo to vůbec špatné. (Jen to fungování fakt nechápu.)
Pri krajeni namacim nuz do studene vody, praktikuji jiz nekolik let a nebrecim
Díky moc všem za skvělé tipy! Určitě je vyzkouším a co nevidět pokořím cibuli bez mrknutí oka a s úsměvem na tváři :)
...asi mám otupělý senzory...ale cibule mi nic nedělá....neporadím...
Pustím digestoř na plný pecky, krájím ostrým (nejlépe keramickým) nožem přímo pod ní (na sklokeramické varné desce), pokud možno rychle. Nikdy nepláču.
zásadní je, jak je člověk vysokej, tedy jak daleko je jeho nos od místa krájení...
kdysi dávno, ještě kluk, jsem při krájení cibule taky bulel, ale dneska s 186 cm nemám žádnej problém a můžu udělat najednou třeba 4 velký cibule (pod guláš) a nedělá mi to nic...
a nebo je to třeba i tím, že jsem přivyknul, páč syrovou cibuli krájím a žeru skoro denně (i k chlebu se salámem)...
Někde jsem slyšel, že když se cibule loupe, tak jako poslední by se měl ukrajovat spodek, protože ten pak vypouští ty dráždivé látky do vzduch jako první. Možná by vám pomohlo to udělátko na krájení cibule - vypadá to jako ostrý a hodně hustý kovový hřeben. Krájíte mezi jednotlivými hroty a cibule přitom celkem drží pohromadě. Třeba byste s tím cibuli nakrájela rychleji.
Zkuste si před krájením navlhčit oči vlažnou vodou a pak hurá na cibulu :D a nebo pár dní brigáda na loupání cibule a máte na pár let klid :D
Jistě že mám tip - potápěčské brýle...