Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

25. 8. 2011 10:31
Veřejné odsouzení

P.S.

Abych nezapomněl. Připojuji se k rezoluci soudružky autorky a veřejně tedy odsuzuji chování Dr. Bartáka, jehož skutky dosud nebyly vyšetřeny, natož pak pozouzeny nezávilým soudem.

.

Stejně tak ovšem veřejně odsuzuji chování všech prostitutek převlečených za sekretářky, zdravotní sestry, překladatelky, herečky, a jiné poctivé profese, a to i v případě, že svůj sex poskytují jen na "vedlejšák". Stejně tak veřejně odsuzuji chtivost mužů, kteří jak blbci vždycky takovým potvorám skočí na špek...     ... ehm, ....   tedy spíše jinam.

0 0
možnosti
AH

alex hart

25. 8. 2011 10:15
O všeobecném pokrytectví

Bylo by dobré netvářit se jako neviňátka a nelhat si přitom do kapsy. Všem těm moralistům a moralistkám bych rád připoměl, že veřejné odsuzování je sice moc hezké, ale vždycky to trochu připomíná inkvizici nebo rezoluce rozhořčených soudružek ze 16. Uliční Organizace KSČ. A přesně tím dojmem na mna působí i pisatelka tohoto blogu.

.

Jistě, pokud Dr. Brták spáchal všechno to, co píší noviny, měl by být souzen, odsouzen a z kriminálu (vzhledem k jeho věku a počtu poškozených) by už neměl do smrti nevylézt. Pak ale přeci není potřeba žádného veřejného odsuzování.

.

Jiná je otázka, zda jsou pravdivá jeho tvrzení o běžném poskytování sexuálních služeb v rámci pracovních vztahů. A tady by si měla svatá a neposkvrněná auorka tohoto blogu zacpat oči uši, případně i jiné otvory. Aby se jí náhodou nedotklo, co dál napíšu.  Ony se totiž ženy v řadě případů jako PROSTITUTKY skutečně chovají. Jinak by totiž nebylo možné, aby sestry lezly dobrovolně a ochotně do postele doktorům, ...

0 0
možnosti
AH

alex hart

25. 8. 2011 10:21
Re: O všeobecném pokrytectví

... sekretářky ředitelům, překladatelky prezidentům, herečky režisérům, a tak dále a podobně.

.

Dokud je vzájemná shoda v zájmech, tj. pan šéf ji  š o u s t á   a ona dostává za své sexuální služby neoprávněně peníze z rozpočtu firmy nebo jiné benefity, tak je to všechno v nejlepším nepořádku.  Když se to ale někde na něčem zadrhne, kouká z toho vždycky velmi nepříjemný  problém.  A tenhle způsob koexistence žen a mužů je bohužel (a nejen v naší zemi) docela běžný. Netvrdím, že je to většinový model chování, ale je dost rozšířený napříč celou naší společností. Kdo tvrdí že ne, je buď slepý nebo záměrně lže.  A to všechno naše ženy velmi nerady slyší a některé si to nechtějí vůbec připustit.  Zejména ne takové pisatelky, jako je autorka tohoto blogu.

Jinou dimenzi tomu ovšem dodal Dr. Barták, který do toho vnesl násilí a teď se dovolává legitimity takového počínání. Přinejmenším by měl stát před soudem za to, co už on sám veřejně přiznal, ...

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

24. 8. 2011 14:09
Jo, a abych nezapoměl

samozřejmě odsuzuji i to, jak se Barták o svých obětech vyjadřuje do médií.A také to, když tvrdí, že toto je běžné a normální chování elity.

Autorko, jsem konzistentní: bude-li si učitelka stěžovat, že mé dítě mastorbovalo ve třídě, vysvětlím dítěti, že sex patří do soukromí a ne na veřejnost. A abych byl konzistentní, musím takto mluvit i o lidech, kteří se obléknou jak prostitutky a vyrazí do ulic. O Bartákovi zatím s dítětem nemluvím, ale kdybch mluvil, budu konzistentní: Nikdo nemá právo si vynucovat ani polibek, natož sex násilím a nikdo nemá právo takto mluvit o někom jiném na veřejnosti.

!!

Další věcí je novinářská etika: Novináři by neměli detaily Bartákových popisů fyzických vnad jeho obětí zveřejňovat.

1 0
možnosti
H

honzahoff

24. 8. 2011 14:45
Re: Jo, a abych nezapoměl

On ty detaily uváděl v přímém přenosu. Takže zpozdit vysílání o 15 vteřin a vypípávat, to je jediná cesta.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

24. 8. 2011 13:50
Co je tohle za slinty?

Řekl bych, že Bartáka dnes odsuzuje asi tak polovina republiky. Žijete na jiné planetě? Navíc jde pouze o jedince a ne skupinu obyvatel, která si osobuje mluvit za jiné, a i ten byl odsouzen v podstatě všemi, na které se sám odvolával. Řekl bych, že vaše úvaha je v zásadě prostá - upravujete si (možná nevědomky) fakta tak, aby seděla na váš světonázor. Nebojte se, tohle dělá většina lidí. Na druhou stranu studujete sociologii a to znamená, že z toho asi nevyrostete nikdy... ;-)

1 0
možnosti
H

honzahoff

24. 8. 2011 14:05
Re: Co je tohle za slinty?

Sociologie je mnohými brána jako diagnóza, to už jsem tu s autorkou řešil minule ;-D

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

24. 8. 2011 13:46
Já se hlásím

Já jsem jeden z moralistů, který tvrdil, že sex patří do soukromí a ne na veřejnost .

No, a jednání dr. Bartáka ostře odsuzuji. Divím se, že ještě není ve vazbě.

1 0
možnosti
I

ika

24. 8. 2011 13:31
Vaše srovnání,

to je, jako kdyby třeba byl v novinách vedle sebe případ nějakého velkého rozkrádání ze strany velkých politiků a pak případ, kdy něco ukradne nějaký obyčejný lupič. Taky byste se rozčilovala, že blogeři se o toho lupiče víceméně vůbec nezajímají? (pokud se jich to přímo netýká?)

1 0
možnosti
I

ika

24. 8. 2011 13:24
re klíčová kategorie

Myslím, že tou vaší "klíčovou kategorií" není fakt, že se jedná o sex mezi mužem a ženou, ale že se jedná o činy jednoho neetického jedince a že je žádný veřejný činitel veřejně neschvaluje a nepodporuje - na rozdíl od toho pochodu.

1 0
možnosti
JA

pefben2

24. 8. 2011 13:20
O čem to je?

To tím míníte? Že když kdosi (=konzervativní morlista) neodsoudí jednoho úchyla, tak nemá právo odsoudit jiného? A proč? Rv

1 0
možnosti
AH

alex hart

24. 8. 2011 13:14
Oč zde ve skutečnosti jde!!! -1-

AUTORKA NAPSALA: Klíčovou kategorií vysvětlující absenci veřejného odsouzení je nejspíš to, že se v případě Bartáka jedná o sex mezi mužem a ženou. ....

.

JÁ DODÁVÁM: Autorka zjevně nepochopila, že zde zdaleka nejde jen o nějakou sexuální kauzu, prasečinu, úchylnosti a násilí, a už vůbec ne o něco prokázaného.

.

Autorka se vehementně domáhá veřejného odsouzení nějakého  papaláše druhé kategorie, za věc o níž sice informují všechny noviny, ale o které dodnes není jasno, jak a co se vlastně stalo. Jinak by už stál před soudem. Pokud by bylo nad slunce jasné, co ten člověk všechno spáchal, sám bych se domáhal toho, aby stál co nejdříve před soudem. Zatím to ale moc jasné není. Zatím jsou nějaké protichůdné výpovědi, papaláš druhé kategorie by se rád zaštítil ochranou papalášů kategorie první, a víc toho nevíme. Můžeme jen hádat, že úchylné sexuální chování Dr. Bartáka je v tom všem jen malou špičičkou ledovce a že jde o malinké odhalení dalšího kousku mafie, která řídí tento stát.

1 0
možnosti
AH

alex hart

24. 8. 2011 13:17
Oč zde ve skutečnosti jde!!! -2-

A že se jako občani nejspíše stejně nikdy nedozvíme celou pravdu.

.

A to je podle mne tou klíčovou kategorií tohoto případu (jak tomu říká autorka). Takže jestli máme něco veřejně odsuzovat, tak především to, že zde hrozí, že se trestní kauza kvůli známostem s mocnými zamete pod koberec. Jinak veřejné odsuzování sexuálního násilníka není třeba, stačí když jej řádně odsoudí nezávislý soud. A pokud toho opravdu spáchal tolik, co noviny už napsaly, tak by neměl z kriminálu do smrti vylézt.

.

Problém je ale spíše bude s tím, co Dr. Barták všechno ví na naše mocné, problém bude spíše s tou nezávislostí vyšetřování a možná i toho soudu, a nikoliv s tím, že bychom měli problém veřejně odsoudit jasně usvědčeného sexuálního náslilníka.  Autorka zřejmě tyto rozdíly dostatečně nevnímá a pak má problém s pochopením toho, co je zde tou "klíčovou kategorií" a co se zde vůbec kolem toho děje.

1 0
možnosti
H

honzahoff

24. 8. 2011 12:59
Kojzarovština :-))

... ,,říkám si, kde jsou oni moralisté teď.´´ Tak tohle je kojzarovština jako vyšitá, není to tak dávno, co tohle vykřikovali soudruzi na Kocába (kterého nemusím z úplně jiných důvodů) v souvislosti s americkým radarem.

Navíc na Bartáka je podáno asi 5 trestních oznámení, takže nevím, proč bych měl (jako konzervativní bloger) vydávat nějaké apely. Akorát tlačím na jednoho blízkého příbuzného, aby se zasadil o promptní vyloučení Bartáka z lékařské komory.

Navíc tady vkládáte konzervativcům do úst výroky, které jste si sama zkonstruovala. A s tím filipínským kardinálem je to neprůkazné, byť se obávám, že smilní hodnostáři se občas v Církvi vyskytnou. Navíc si protiřečíte i v otázce, zda by v takovém případě bylo nemorální ,,kázání vody a pití vína´´ či naopak by bylo nemorální upozornění na takovou záležitost.

Článek mi přijde, ve vší úctě, jako účelový blábol.

1 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

24. 8. 2011 13:57
Re: Kojzarovština :-))

Bartákovy výroky stran filipínského kardinála je to stejně věrohodné a hodny pozornosti, jako jeho tvrzení, že jeho oběti byly prostitutky. Zajímavé, že autorka jedno z těchto tvrzení vzala za bernou minci a druhé nikoli Proč to, proč to? 8-o?

1 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Jsem studentka Filosofické fakulty Univerzity Karlovy, která ráda komentuje aktuální dění i společnost jako takovou.