Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

VasekN

15. 11. 2010 9:06
:-)

Svoboda je jen poznaná nutnost. Člověk je tím víc sbobodný čím méně toho potřebuje. Vždycky když si něco odepřu a vyhraju tak nad svou nelogickou touhou vlastnit třeba Jaguar XKR, nebo jachtu v Caribiku mám ze sebe radost :-) Na druhou stranu ten boj sám se sebou často prohraju .... člověk má prostě přirozenou touhu hromadit majetek asi aby přežil v hubených časech nebo aby se mohl pářit s více ženskejma nebo nevím v čem jiném to může být :-) Co se týče ostatních rádoby značkových výrobků většina toho je navoněná bída vyráběná v Číně .... koupi těchto kluntů si dokážu logicky rozmluvit :-)

0 0
možnosti
DM

Nejsem přezdívka

15. 11. 2010 23:22
Re: :-)

Dovolím si podotknout že heslo "svoboda je poznaná nutnost" je jedna ze základních tezí marxismu leninismu....

0 0
možnosti
D

dampfer

14. 11. 2010 19:18
Zdá se

že jste imunní k přiznání, že reklama je obyčejný průmysl, který platí kupující v ceně výrobku. Desítky agentů přesvědčují výrobce, že jejich výrobek je bez reklamy neprodejný. A když si to může dovolit Franta, tak Jirka jde do toho taky.

Já a moji známí vždy ihned přepnou program v TV-- jakmile se ozve hlučná reklama, nebo alespoň  vypínáme zvuk, to ovšem naháněči výrobcům zamlčují.

0 0
možnosti
R

realateista

14. 11. 2010 19:44
Re: Zdá se

Také okamžitě přepínám. Navíc si myslím, že bombastická reklama je důkazem nízké kvality.

0 0
možnosti
JS

--Judith--

14. 11. 2010 16:17
Milá paní autorko,

promiňte, ale váš článek je poněkud kverulantský. Kdybyste se nedívala nepřítomně kamsi nad hlavy lidí a přítomně do výkladních skříní, napsala byste zcela jiný článek.

Zkusete svůj pohled převrátit: dívejte se přítomně na lidi a nepřítomně na reklamy, a přijďte na blog znova. Uvidíte, že svět bude vypada zcela jinak, a že jeho proměna je pouze ve vašem pohledu.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

14. 11. 2010 16:02
reklama je všude a nelze se jí vyhnout

Na každého působí, na toho, kroříká, že on je imunní, dvojnásob. Ale i tak si pořád můžete vybrat, jestli tomu chcete propadnout. Jesli můžete být spokojená i jen tak a nebo se vaše spokojenost odvíjí od zakoupenýh a aplikovaných přípravků.

Stačí si jen uvědomit, že nikdo není dokonalý. A že naprostá většina těch reklamních obličejů a postav je více práce Photoshopu, než fotografa.

0 0
možnosti
R

realateista

14. 11. 2010 12:20
Chybí zde nezávislá média

Samozřejmě jde především o peníze. Proto je všude takový důraz na mládí, povrchnost, "úspěch". Proto je televice plná přihlouplých seriálů "pro děti", které nenápadně manipulují lidmi a vychovávají je k povrchnosti a naivitě.

Autorka píše, že studuje sociologii, čímpak se asi většina sociologů živí? Vědou asi jen menšina. V pozadí je jistě i politika, povrchním lidem se snadněji vládne.

Záchranou mohou být skutečně nezávislá média. Navrhuji zřídit 1-2 celostátní deníky a několik týdeníků se státní podporou podobně jako ČT. Jistě jde o složitý problém, ale od toho právě máme Akademii věd, nezávislé vědce ap.

Je šílená ostuda, že nejprodávanější deníky jsou u nás bulvár typu Blesk, MFD, Reflex ap.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

14. 11. 2010 16:08
Re: Chybí zde nezávislá média

Jednak je problém, jak zajistit nezávislost těch zřízených nezávislých deníků? Vždyť i ČT se v jednom kuse o nezávislosti pochybuje (úsměvné je, že ze všech stran). A druhak - jak zajistit, aby je lidé kupovali a četli? Lidi kupují a čtou Blesk, Šťastný Jim právě proto, že jsou tam věci, co je skutečně zajímají. Proto dostává veřejnoprávní televize na zadek od komerčních - protože lidi chcou debilní seriály a pitomé, stále stejné, estrády a soutěže, kde se exhibují freaci a rodinky na ně z gauče blahosklonně koukají, chroupajíc chipsy a zapíjejíc to colou.

Ne, takovéto deníky by stejně byli jen penězovod od státu, nic jiného.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

14. 11. 2010 11:36
Však o tom také svědčí bilionové zadlužení domácností,

jak v touze být Helenou z Fairy-ultra si lidé půjčují. Stačí nahlédnout do KN a ona ta navoněná bída má každý pátý dům v zástavě u banky, na dluhy. Avšak přesto je to zdravý jev. Bez hloupých by nikdo nemohl podnikat. Když jsme otvírali v Jablonci první second hand, dali jsme mu název "Textil ze Švýcarska" a za prodej těch otahanin jsme do roka kupovali už dům s provozní jednotkou.

0 0
možnosti
L

lesicatko

13. 11. 2010 23:25
Treba zmeniť otazku...

"Kdo vymýšlí dokonalý svět?"..

Inak - Kto predstavám o dokonalom svete podlieha ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Jsem studentka Filosofické fakulty Univerzity Karlovy, která ráda komentuje aktuální dění i společnost jako takovou.