Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Tomáš Kupec

3. 11. 2011 22:23
Svoboda sprostoty?

Milá dámo,

ve svém článku (Svoboda sprostoty?) mě obviňujete, že vyzývám k potírání levicových myšlenek (http://tomaskupec.blog.idnes.cz/ - Fašizoidní levice - hrozba současnosti), že se dostávám do střetu s principem svobody, který zastávám. Přestože jste mě sama nekontaktovala, pokusím se vás vyvést z omylu. Nikde jsem ani náznakem neřekl, že by se měly potlačovat levicové názory. Naopak si myslím, že každý i fašizoidní či rasistický názor má právo být vyřčen, pokud přímo nenabádá k protiprávnímu chování. K čemu vyzývám v souvislosti s levicí je, ať nedopustíme a nedemokratické ovládání naši společnosti. Ať zastavíme nedemokratické procesy, které ničí náš stát i národ. Nechápu, kde vidíte problém.

Prosím vás, aby jste byla konkrétní! Díky. [>-]

0 0
možnosti
C

carolusI

26. 9. 2011 0:47
Od studentky sociologie

bych očekával alespoň trochu zdravého rozumu. Pokud člověka,který se živí vlastní prací považujete za idiota a škůdce, nemá asi smysl Vám to vyvracet.Rv

0 0
možnosti
B

brooke

25. 9. 2011 16:34
Konečně jsem prozřel

Slušný pracující člověk je příčinou všech nepravostí. Tím, že pracuje a vytváří hodnoty, je původcem krádeží, korupcí a veškeré majetkové trestné činnosti, protože bez prací vytvořeného majetku by nebylo co krást a jak a čím korumpovat. Vždyť i oběť vraždy není vždy bez viny. Mnohdy vraha provokovala už tím, že byla zbytečně na místě vraždy.  Je drzostí slušného člověka omezovat svobodu jiných tím, že požaduje, aby i ostatní ve svém volném čase pracovali a nežili z hodnot, které sám vytvořil. Slušný člověk je sobec, který omezuje okolí tím, že by chtěl spát ve chvílích, kdy se ostatní veselí. Slušný člověk nemá pochopení pro dětské hry na zloděje a četníky. 

Slušný člověk je prostě asociální, který se nedokáže vcítit do křehké duše nepřispůsobilého ( jakého nepřizpůsobilého?, ten se sociálním dávkám přizpůsobil k dokonalosti) a pro samou práci nemá čas zbohatnout.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Jsem studentka Filosofické fakulty Univerzity Karlovy, která ráda komentuje aktuální dění i společnost jako takovou.