Vznik Trikolóry znamená konec boje mezi Václavy Klausovými

Bývalý prezident Václav Klaus je a byl vždy zdravý, až na jeho tenisový loket, příp. kolena z běhání po kurtu. Na svoje sporotovní neduhy má Prof. Pavla Koláře, který určitě nedostal titul "profesor," za lokty, ale za svoji práci.

Jednalo se o boj syna s úspěšným otcem, který byl prezidentem ČR? Pokud byste si sáhli do paměti, tak jsme Václava Klause ml. na společných fotografiích pana prezidenta a první dámy Livie nikdy neviděli. Proč asi? Václav Klaus ze své podstaty neměl nikdy rád nemocné lidi, vyhýbal se tématu zdravotnictví v ČR, protože tento nejdůležitější pilíř pokládal za zátěžový. Díky tomuto přístupu bylo zdravotnictví tehdy opomíjeno. On byl zdravý, on byl plný elánu a i při své práci stíhal sportovat. Miloval, asi stále miluje, tenis a lyžování. V obou disciplínách byl a je skvělý.

Jeho syn dosáhl určitého věku, kdy se konečně chtěl opřít do svého života a ukázat všem, hlavně otci, že na to má. A to také udělal. Vše začalo vyhozením V. K. ml. z ODS, kde byl bývalý prezident významnou a vůdčí osobností po mnoho let. A neviditelný souboj mezi synem a otcem byl nastartován. Václav Klaus st. si zřejmě mnohé uvědomil, naštval ho i postoj ODS, tudíž se lidsky konečně přiklonil k synovi. Nakonec z toho neviditelného souboje vzniklo hnutí Trikolóra, kde Václav Klaus st. působí jako poradce pro zahraniční politiku a souzní se svým synem.

Většina viditelně handicapovaných lidí se těžce smiřuje se svým vzhledem, vím, jaké mají pocity. Jen silné osobnosti svůj handicap přijmou a poté už nic neřeší. Ale co měl takový kluk se svým viditeným handicapem dělat, když jeho otec kypěl a kypí zdravím a ještě byl v takových funkcích, kdy logicky nemohl mít na rodinu obvyklý čas? Václav Klaus st. určitě svého syna neponižoval, to si tedy nemyslím. Až teď se zachoval jako otec. Přišla chvíle, kdy se Václav Klaus st. postavil konečně po půl století života svého syna veřejně za jeho názory. Dokonce je vidíme společně na fotografiích.

Víme, že jako jediný kandidát na předsedu hnutí Trikolóra V. K. ml. vyhrál, ale já vnímám jeho vítězství v daleko širším rozsahu. Vyhrál konečně jako syn, který si zjednal respekt v rodině, vyhrál jako člověk, který se začal ukazovat na veřejnosti a je evidentní, že svůj handicap neřeší. Je konečně pro otce někým, s kým může rozebírat svoje politické analýzy, svoje cíle a představy. Z obou Václavů se stali parťáci. Navíc si myslím, že programový bod o rodinách s třemi dětmi bude splněn jako první, protože oba synové V. Klause st. mají po třech dětech.

Nebýt však bývalého prezidenta Václava Klause, tak mám pocit, že by asi toto hnutí nikdy nevzniklo. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | pátek 4.10.2019 13:44 | karma článku: 16,83 | přečteno: 535x