To nejsou "Jugoši," ale jsou to Srbové

Momentálně díky údajnému rozmnožení koronaviru v Srbsku probíhají velké nepokoje, které jsou i násilné. Bodejď by ne, protože tento národ dostává rány ze všech stran. Začalo to tím, že je bombardovali Amíci a sebrali jim území.

Říkali jsme jim, možná stále říkáme, "Jugoši," protože se za tímto názvem schovávali kosovští Albánci, kteří obchodovali se zbraněmi, s bílým masem, s drogami a svoje peníze strčili do amerických bank. Samozřejmě, když se rozhodli, že chtějí Kosovo, které historicky vždy patřilo Srbům, tak Američané nastoupili a bombardovali srbské území. 

Do dnešních dnů je tam po této válce plno totálně mrtvých vesnic, kde se cítíte velmi špatně, protože ti mrtví nebyli nalezeni a pohřbeni.

Srbové utrpěli ve všech možných válkách velké újmy, naposledy, jak jsem zmínila výše, je totálně zničili Američané za tichého nebo hlasitého potlesku některých politiků z EU. Tleskal i pan prezident Havel, což jsem nepochopila, protože kam se poděla jeho slova "pravda a láska vítězí?"

Kvůli českým turistům komunikuji s různými konzuláty na územích, kudy mohou Češi projet autem. Poslouchám, že by měli projet rychle, aby se nedostali do nějaké bitky, které probíhají ve všech větších srbských městech. Ovšem tato eventualita nehrozí, na dálnicích je klid.

Srbsko přišlo nejen o Kosovo, ale i o moře, ovšem zůstaly jim krásné hory. 

V současné době nesmí přijet díky COVID-19 do Řecka, nebudou smět určitě do Maďarska, počítám, že od zítřka budou mít zákaz. Jejich ne dobrá ekonomická situace dostane ještě více trhlin, protože mají či platí opět striktní opatření.

Srbové to mají do Řecka kousek, proto sem rádi jezdí, chybí jim moře. Řekové jsou se Srby ve velmi přátelské vztahu, také historicky, ale také je to tím, že jsou si podobni naturelem, kuchyní a pravoslavným náboženstvím.

Mám takovou otázku. Co by bylo, kdyby chtěli Romové Chánov, kdyby si z Chánova chtěli udělat svoji republiku v republice? Tak nějak vnímám ukradené území Srbům, které se jmenuje Kosovo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | neděle 12.7.2020 8:53 | karma článku: 36,86 | přečteno: 1452x