Tak jsou nebo nejsou přímé lety do Číny, když tam neletí vláda?

Před několika dny bylo jasně sděleno, že žádné přímé lety do Číny nejsou. Tuto informaci sdělil ministr zdravotnictví ve svém přímém vstupu do zpráv. Smutné a zmatené dezinformace nám jen nahánějí strach. Něco je špatně a divně.

Vynechávám z hledáčku několik přímých vládních letů do Číny, kam tak rád létal pan prezident se svými příznivci, konečně nacházím na googlu hned přímé čtyři lety do Číny nebo obráceně z Číny do Prahy, ale nechci strávit večer na googlu, dávám odkaz dolů, podívejte se sami, protože nevím, zda jsou tyto linky aktivní a aktuální, ale vím, že jich bylo hodně, dokonce čtu, že se jednalo v týdnu až o devět letů do Číny a z Číny do Prahy. 

Trápí mě ti dva nebo tři čeští občané, kteří čekají na to, až jim pomohou Francouzi s převozem do Evropy, čemuž nerozumím, protože povinností každého státu je postarat se o svoje občany v takové míře, aby nelidsky netrpěli. I tady se ptám, proč je musí převézt Francie a ČR zůstává mimo hru? Vážně tomu nerozumím, protože za jejich pobyt v karanténě bude zodpovídat Francie. Proč?

A dost by mě zajímalo, jak se prezident Zeman, který Čínu donedávna preferoval téměř jako svůj druhý domov, domlouvá s premiérem Babišem o koronaviru? Co asi tak vymysleli? Moc se toho nedá vymyslet, prostě opatření musí být striktní - zákaz cestování Číňanů sem do ČR a zákaz (což je divné) českým občanům létat do Číny. To se asi nepodaří, protože určitě se do Číny v této době dostane turista za hubičku. A peníze vládnou světem a slevy jsou velkým lákadlem. Ach jo.

Vzpomínám na smrtící tsunami v Thajsku, kdy se německá turistka šla opalovat mezi mrtvoly. Lidi jsou divní, tak jako je velmi podivný a smutný pohled na ležícího mrtvého Číňana, na kterého nebyl asi čas, aby ho uklidili, takže nám ho dnes ukázali na všech TV kanálech. 

Úsměvné na tom všem je pouze to, že prezident vypadá v tomto příběhu jako vědma. Zrušil svoji dubnovou cestu, aniž by se ještě o koronaviru vědělo. Nebo se už něco vědělo?

https://www.radicestujeme.eu/aktuality/nove-letecke-spojeni-mezi-prahou-a-cinskym-mestem-xian

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | pátek 31.1.2020 20:54 | karma článku: 12,40 | přečteno: 605x